KiT Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Czy ma ktoś doświadczenie z gotowymi płynami od EKWB? Jak się zachowuję w dłuższym czasie, czy brudzą, czy są wyzwaniem dla pomp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtxxor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Każdy kolor brudzi bo ma barwnik.... A jeśli chodzi o gęstość - na bazie destylki są, więc rzadkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiT Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Używam bezbarwnego, i po kilku miesiącach w płynie tworzą się takie mikro dziwne struktury, jakby ktoś chusteczkę rozmoczył albo napluł. Zlałem ostatnio dwa wszystko z pętli, będzie ze dwa litry... i było tego sporo. W pętli jest filtr z drobnej siateczki, ale on tego nie zatrzymuje. Całość elementów miedź (miedź niklowana). A dodatkowo pompa przestaje starować po 2-3 miesiącach na tym płynie (DDC). Obie pompy (są dwie w szeregu) zostały już przez serwis wymienione i problem wrócił. Na wodzie jedna chodziła testowo 2-3 miesiące i problemu nie było..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven666 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Jak już się na temat płynów wypowiadamy - próbowałeś z DP Ultra? Chcę zakupić ten płyn do swojego przyszłego loopa i nie chciałbym mieć jakichś dziwnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiT Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Nie nie próbowałem, stoi u mnie 1L DP Ultra RED ale muszę dokupić drugi, bo do pętli potrzebuje 1.6L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyWol Opublikowano wczoraj o 10:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:29 Ja korzystam z płyny od EKWB (bezbarwnego) i wcześniej na zwykłych , przezroczystych wężach po jakimś czasie zbierały się "gluty" podobne do tych o których wspomniał KiT. Same węże też stawały się mniej przezroczyste. Poszukałem trochę w necie i wyszło, że to tzw. plastycyzer który jest stosowany w takich wężach. Najpierw miałem węże od EKWB, potem zmieniłem na inne (nie pamiętam już firmy) i może w nieco mniejszym stopniu ale też się on wytrącił. Później zmieniłem węże na czarne z EPDM i problem zniknął. Nie zmieniałem płynu przez jakiś rok, może nawet nieco więcej i gdy zmieniałem GPU zrobiłem pełne czyszczenie układu i w zasadzie nic się nie osadziło w układzie. Układ wyglądał jakby był zmontowany niedługo wcześniej Więc jeśli kolorowy układ jest mniej istotny niż sprawność układu to polecam wymianę węży i oczywiście wcześniej dokładne wypłukanie i wyczyszczenie układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sniper76 Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Od kiedy tyko sięgnę pamięcią to widzę jak w loopie krąży DP Ultra RED Przez lata użytkowania zero problemów. Edytowane 5 godzin temu przez sniper76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Ja mogę przestrzec przed białym ek. 2 razy musiałem rozbierać lainga bo zablokował wirnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Tylko plyny DP kolorowe - inne wynalazki zawsze robily turbo problemy. Tak jak poprzednicy pisali - wirnik przestawal krecic przez osad, az byl spieczony na wirniku i trzeba bylo mocno czyscic. Wtedy pompa rusza. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi