VonV3in Napisano June 25 Zgłoś Udostępnij Napisano June 25 Mam zamiar kupić 7950x, mam monitor 1440p 240hz i z tego co widziałem na filmikach cpu jest bottleneckiem dla gpu na 7950 gra osiaga jakies 240 ze spadkami do ok 150 podczas teamfightów Może ktoś ma mądre rozwiązanie dla tego problemu, chciałbym utrzymywać te 240 klatek nawet w krytycznych momentach Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 25 Zgłoś Udostępnij Napisano June 25 Tp jest proste kup intela. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonV3in Napisano June 25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano June 25 Musialbym sprzedac asrock taichi x670e po jakiejs dobrej cenie i doplacac do plyty glownej, mysle nad jakims posrednim sposobem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 25 Zgłoś Udostępnij Napisano June 25 Mialem amd teraz intel nie chce amd szkoda zycia 🤭 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonV3in Napisano June 25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano June 25 Ta, tak wlasnie zauwazylem, ale *uj poczekam jeszcze jedna generację i kupie u nich, zobaczymy moze za pare lat tez sie przerzuce na intela Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano June 26 Zgłoś Udostępnij Napisano June 26 Nie widziałem żadnych testów procesorów w lolu, ciężko powiedzieć na ile Intel by poprawił sytuację. Myślę, że możesz rozważyć także 7800X3D, ale to trzeba by znaleźć jakieś testy w tej gierce. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 26 Zgłoś Udostępnij Napisano June 26 @tomcug da sie na sztywno istawic zegar w AMD bo na am4 nie umialem?. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano June 27 Zgłoś Udostępnij Napisano June 27 U mnie jak robię OC to jest na sztywno Przy ustawieniach fabrycznych może się nie dać tak zrobić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 27 Zgłoś Udostępnij Napisano June 27 Ktore ustawienie za to odpowiada w AM4? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano June 28 Zgłoś Udostępnij Napisano June 28 Ustawiam po prostu mnożnik np. na 4700 MHz i wtedy trzyma takie taktowanie wg hwinfo cały czas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 28 Zgłoś Udostępnij Napisano June 28 No to fajnie masz ja ustawiam mnoznik i... j mi z tego bo spada Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcug Napisano June 28 Zgłoś Udostępnij Napisano June 28 Daj screena Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano June 29 Zgłoś Udostępnij Napisano June 29 Rozebtany lezy juz w przyszłym tygodniu jak nie sprzedam to jeszcze wezme na probe 5700g Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się