LAPTOP - do nauki, multimediow, internetu do ~2,5k (NOWY)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez musichunter1x · Opublikowano
@sideband Dzięki za komentarz, ale dalej nie wiem czy się zrozumieliśmy... Przecież skądś kojarzę, że L2 jest wspólny dla wszystkich jednostek obliczeniowych... Chodzi mi o sposób obsługi, a nie budowę, gdy mówię o "wspólnym" L2. Wiem że cache ma niby nadrobić przepustowość pamięci od Ady, ale chodzi mi magazynowanie w nim elementów wymagających szybkiego dostępu... Ponoć od czasów Ampere można "rezerwować" cześć L2 np. dla elementów DLSS - wagi sieci neuronowej, wektory ruchu, buforowanie poprzednich klatek, gdzie w L2 są tylko aktualnie przetwarzane elementy... Przejmowanie funkcji L1 to tylko jedna z czynności wykonywanej przez L2... -
Przez brzecol · Opublikowano
Ciekawa opcja. Znałem jedynie podobne ustrojstwo od Thermal Grizzly ale z ich opisu nie wynikało nic o balansowaniu napięć. To jest tańsze i wydaje się że ciekawsze rozwiązanie. -
Przez Killer85 · Opublikowano
Tak i zastanawiam się czy to przez RAM. Zmieniłem na HD ale wg."loga dla nerdów"jest po staremu więc sam nie wiem Wyłączę -
Przez trepek · Opublikowano
Wtyczka z gołego aluminium. Tam idą 3 kable do silnika elektrycznego. No ale trzeba wymienić całą wiązkę (koszt samej wiązki to coś ok 12 albo 15 tys. Reszta to robocizna. Tak to zostało zaprojektowane, że zalega tam bród spod kół. Jak doda się do tego sól to efekt jak na zdjęciu. Głównie rdzewieje oplot, ale kablom też się dostaje po jakimś czasie bo puchnie aluminium i wtyczka traci szczelność na łączeniu (a wtedy do wymiany tylni silnik elektryczny ). Zaleca się użycie suchego wosku oraz kupno takiej osłony wtyczki: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=809426857648129&set=pb.100057424660042.-2207520000&type=3 -
Przez AudRob · Opublikowano
be quiet wentyle to klasa sama w sobie, parę lat ich używam i jest cisza.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi