JądroChoroszczy Napisano October 2 Zgłoś Udostępnij Napisano October 2 Cześć, Mam zamiar wymienic mojego RX 5700 XT – ciągłe czarne ekrany, i problemy z płynnością. Szukam używanej karty NVIDIA w budżecie 600-700 zł. Moja konfiguracja to: Ryzen 5 3600 16 GB RAM B450 Tomahawk Zasilacz OCZ 600W Co polecacie w tej cenie? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palladino1990 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Nic ciekawego w tym budżecie i wydajniejszego od RX 5700 nie znajdziesz. Może wypada dojść czemu obecnie karta tak się zachowuje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leven Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Jak autor jeszcze żyje, to może się zastanowić nad RTX 2060S Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keleris Napisano wczoraj o 06:08 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 06:08 (edytowany) Cześć, w tej cenie ciężko o wydajniejszą kartę, mam też Ra-demona z tej serii rx 5600xt i musiałem wypędzić go z obudowy (niestabilna - zielone/czarne/szare ekrany), w moim przypadku obstawiam że jest problem z pamięciami - takie info znalazłem w internecie - cytat z reddit "...kilka lat temu była aktualizacja vbios, w której polegała na wykonaniu przetaktowania VRAM od 1500MHz do 1750 MHz, była również znana jako "14Gbps vbios..kazał mi zainstalować stare vbios i to po prostu działa teraz cud." Moja karta była jeszcze na gwarancji sklepu więc ją odesłałem ale jak wróci do mnie - z opisem problemu nie stwierdzono to będę szukał poradnika jak zmienić bios bo w panelu amd / afterburner nie mogę obniżyć mhz na pamięciach. Edytowano 17 godzin temu przez Keleris Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekRTX Napisano wczoraj o 08:15 Zgłoś Udostępnij Napisano wczoraj o 08:15 Dołożyłbym troszkę do RTX 3060. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musichunter1x Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) Ludzie to już prawie miesiąc minął Przy tej ceni można próbować polować na rtx2070S, ale moim zdaniem bez sensu brać coś z tej serii, po tylu latach i koparkach. RTX3060 przez vram trzymają się czasem wyższej ceny niż rtx3060ti. Ogólnie rtx3060, 3060ti, 3070 to około 700-1100 zł, przy czym o 700 zł będzie ciężko, bo jednak nie spadnie poniżej rx6600xt, które są dość często za ~650 zł. Edytowano 5 minut temu przez musichunter1x 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się