ModryyyXX Napisano October 23 Zgłoś Udostępnij Napisano October 23 Hej, kupilem przez omyłke, nie patrząc na zasilacz jaki mam karte i sie zastanawiam sie czy ma to jakkolwiek racje bytu. Na Reddicie niektórym to działało, ale przez jaki czas to moze funkcjonowac. Więc moje pytanie, zwrócić i isc w GRE? Czy zostawić? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spl97 Napisano October 23 Zgłoś Udostępnij Napisano October 23 Zostaw, 650W zasilacz z tą podaną konfiguracją da radę i jeszcze będziesz miał zapas. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModryyyXX Napisano October 23 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 23 A bottleneck nie będzie za duży dla tego Procka? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spl97 Napisano October 23 Zgłoś Udostępnij Napisano October 23 7600X wraz z RX 7900 XT to w miarę dobrze wyważony zestaw. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ModryyyXX Napisano October 24 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 24 Jednak czeka zmiana zasilacza bo B650 od gigabyte ma 8+4 zasilanie seasonicu G12 GC 650, którego mam ma jeszcze 750w lub 850 gdzie mają odpowiednio 1/2 wiązki wiecej, to moze one? chyba ze cos innego polecacie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel_krk Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Dnia 24.10.2024 o 23:45, ModryyyXX napisał: bo B650 od gigabyte ma 8+4 zasilanie Wystarczy wpiąć tylko 8pin i będzie działać, te 4 pin to bonus pod procki 300w poboru 3 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lameismyname Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Magią AM5 w 1440p jest to, że takie 7500F/7600/7600X (czyli procki od ~600zł, które różnią się zaledwie kosmetycznie) wykarmią tak mocne karty graficzne, a zauważalną różnicę widać dopiero w przypadku 7800X3D za 2000zł. Oczywiście zaraz przyjdzie kolega @Krzysiak i będzie mi wypominał, że nie dołożyłem 150zł do R5 7700 Na marginesie, gdybym miał 7900XT poszedłbym w UV z wejścia. Nie to, że zasilacz nie da rady tylko dla zasady. Na pepperze lokalni "eksperci" do tego GPU polecali by już 1400W popierając to durnymi, własnymi pseudoargumentami. Oczywiście jest tam też garstka ludzi co coś wie, nie ujmuję im tego. Wattomania to choroba dzisiejszego hardware'owego światka. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiak Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Lameismyname napisał: Oczywiście zaraz przyjdzie kolega @Krzysiak i będzie mi wypominał, że nie dołożyłem 150zł do R5 7700 Żebyś wiedział...sam dziś tego żałujesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu (edytowany) Zestaw z 7900XT w parze z 7800X3D bierze ok 500W ze zdarzającymi się peakami do 530W gdy nie ma kagańca w postaci UV. Także na 650W zasilaczu jest ponad 100W zapas mocy. W załączeniu moje testy UV na przykładzie Forzy Horizon 5 Do zasilania CPU wystarczy jedna wtyczka 8pin w tych czasach. No chyba, że robisz jakieś ekstremalne podkręcanie najmocniejszych procków to wtedy pewnie będzie wymagana druga wtyczka. Edytowano 20 godzin temu przez MadDog 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galakty Napisano 20 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 20 godzin temu UV warto zrobić i tak, żeby trochę temperatury zbić i pobór, niestety AMD się nie popisuje pod tym kątem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się