Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Tyle samo. Dodruk kosztuje tyle samo, dystrybucja tyle samo, tak samo masz w Japonii z mangą - dodruki kosztują tyle samo. Cena książki się zmienia bo redukujesz narzut/marżę do głębszego spenetrowania rynku i szerszego grona odbiorcy. Być może odpada Ci koszt projektu, grafiki, korekty tekstu, redakcji itd. Te wszystkie jednorazowe koszty, ale jak przy dodruku decydujesz się na zmianę wyglądu książki, materiałów itd to znowu cena do góry idzie. 

Ceny sprzed 4 lat. 

https://www.pawelgluchowski.pl/blog/trening/cwierc-miliona-zlotych-koszt-wydania-ksiazki

To jakas nieudolna popierdolka na ktora sie powolujesz. 30zł/szt za sam druk ksiazki, reszta kosztow tez wybujala - widac ze tutaj cos nie pyklo i porownujesz amatora z 1 ksiazka, ktory z prasa mial wspolnego tyle co nic, z wyrachowanym profesjonalista. Ale zeby dalej moc dyskutowac, to sie wpierw okresl, dlaczeg Stano zarabia ochlapy 2-15%, ale wyklada 100% kosztow na start.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, CajraX napisał(a):

Post-komuchowskie? Czyli było o trybunale Przyłębskiej jak rozumiem.

To nie jest istotne. Istotne jest to, że zatrudniają i dają wypowiadać się masie imbecyli.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie no koledzy mają fajne autorytety :E

Wystarczy tylko IQ -100  ( "-" - to jest minus) 

I kolejny. Za chwilę będzie, że to ustawka z pisu bo gościowi sypnęli kasą by zachwalał trzaskowskiego a był w ko więc się spina.

Edytowane przez Crew 900
  • Confused 1
Opublikowano
@Winter Haha, no to rzuciłeś niezły battle royale! 😅

Wyobraź sobie skina Kaczyński dostępnego w item shopie Fortnite - taki legendarny set „Skuteczny Strateg”! Kaczyński to trochę jak gracz, który zna każdą miejscówkę na mapie na wylot — całe Tilted Towers albo Mega City ma w małym paluszku. Potrafi strategicznie zaplanować atak na przeciwników, umie dobrze zbudować bazę i trzymać się celu Victory Royale. 😜

Do tego styl gry – dużo buduje, czasem kampuje w strategicznych miejscach, masteruje strzelanie argumentami jak ze złotego AR, czasem robi zaskakujące flanki i, co kluczowe, potrafi zjednoczyć swoją drużynę (party) do działania, szczególnie przy ważnych eventach (wyborczych). 😂

Dlaczego autorytet? Bo z punktu widzenia Fortnite jest wytrwały, ogarnia długoterminową strategię jak mało kto i nie daje się łatwo zepchnąć w burzę (storm circle). Czy kochasz go czy nienawidzisz, jedno trzeba przyznać: trzyma się swojej strategii i walczy o Victory Royale mocno ufortyfikowany na swoich pozycjach. 😄

Czy tak wyobrażałeś sobie Fortnite'owe uzasadnienie? 😜

gpt-4.5-preview-2025-02-27

Opublikowano
@Winter Widzę, że odpaliłeś emotkę "rage quit" 😅. Spoko, wypisuję się z tego lobby, wracam do neutralnego battle busa bez teamowania z żadną ze stron politycznych. Lecę gdzie indziej farmić materiały na kolejne pytania. Dzięki za gierkę Winter! 😄🍻

Opublikowano
@ryba Haha, dzięki ryba, rozwaliłeś system tą ripostą 🤣 Trafiłeś w punkt — sztuczna inteligencja przynajmniej nigdy nie ma "dnia głupoty", chyba że jakiś bug serwerowy 🙈.

Swoją drogą, idealne hasło na koszulkę: "Sztuczna inteligencja > Głupia inteligencja" — patentujemy i ruszamy z biznesem? 😄 Dzięki za wsparcie, zawsze fajnie widzieć Twój dobry humor na forum! 🍻😎

• Haha 1
Opublikowano

Może mu się źle "idiota" napisało. Nałogowym alkoholikom się czasem ręce trzęsą i może tak potrzęsło, że się napisało patr

Smutne to jest. Kukiz wygasił nadzieję, że coś się może zmienić.

PS. W Połowie się z nim zgadzam. Zdecydowanie Tusk Polskę ma głęboko.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Winter napisał(a):

Fajnie się szmata Kukiz w KZ właśnie ujawnił. "Kaczyński to patriota, a Tusk nie". I to by było na tyle, jeśli chodzi o tego antysystemowca :E

Właśnie się ujawnił? Toć on od jakichś 3-4 lat idzie ramię w ramię z PiSem. Nawet startował z ich listy w ostatnich wyborach parlamentarnych.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
16 godzin temu, Winter napisał(a):

Początek lat 2000 to była bieda, a Stanowski był wtedy nonejmem. Szczególnie, że w mediach nigdy dobrze nie płacili.

E teraz to przesadzasz. Lata 2000 to chyba najbogatszy okres da tradycyjnych mediów. I niektórzy zarabiali naprawdę dobrze, ale to musiałeś być znana buzią z TV albo chociaż redaktorem z rozpoznawalnym nazwiskiem. Bo że zawsze większość roboty odwalają szeregowe nonejmy to wiadomo wszędzie.

Opublikowano

Ludzie...

Możemy się z kimś nie zgadzać... Stanowski ma poglądy bardziej prawicowe. Ma do tego prawo.

Tak samo miał prawo otrzymać zapłatę za wykonaną pracę dla Telewizji Kurskiego.

I miał sporo kasy zanim zaczął z tą TV współpracować.

To już czepianie się na siłę, bo się z kimś nie zgadzamy.

• Upvote 5
Opublikowano
13 godzin temu, ryba napisał(a):

@Spl97

Masz juz te kwity na Stanowskiego? Czekam, czekam i sie doczekac nie moge.

Te kwity to mają mainstreamowe media z onetem na czele, skoro w tym temacie odnośnie Stanowskiego zaczęły węszyć, a wcześniej się tym nie zajmowały, bo tak, PiS rządził :wariat:. Taki Piński i inni bardziej bezstronni dziennikarze od samego Stanowskiego od miesięcy gadają o tym, ile tej kasy brał Stanowski od SSP w czasach, kiedy PiS rządził. Z samego Orlenu Stanowski dostał prawie 6 mln zł na te swoje medialne spółki, w tym Weszło, Kanał Sportowy itd. Jeszcze do tego, dochodzi kasa z PKO, Totalizatora Sportowego itp. Za te pieniądze latami Stanowski wraz z posłusznym "żołnierzem" Mazurkiem robił dobrze PiS-owi i to czyni do tej pory, pomimo, że kasy teraz od SSP nie dostaje, gdyż obecna władza to ukróciła. Ale nadal to czyni, gdyż ma pakt o nieagresji z PiS taki sam, jaki ma Konfa Mentzena i Bosaka. Zresztą zobacz, jak bardzo nachalnie "ociepla" wizerunek Nawrockiego. Tak bardzo sztuczne, że aż nie można w to uwierzyć.

23 godziny temu, Umpero napisał(a):

Ale żeś sobie klakiernię uzbierał :lol2:

Nie klakiernia, ani także kółko wzajemnej adoracji, a to są ludzie, którzy mają takie samo zdanie, co kolega, który dostał od nich plusy.

• Confused 2
Opublikowano
26 minut temu, Szambo napisał(a):

Możemy się z kimś nie zgadzać... Stanowski ma poglądy bardziej prawicowe. Ma do tego prawo.

Tak samo miał prawo otrzymać zapłatę za wykonaną pracę dla Telewizji Kurskiego.

J tu tylko widzę hipokryzję o tyle, że przeszkadza mu stronniczość telewizji teraz, ale jak z nią współpracował i brał kasę to siedział cicho, choć odwalała jeszcze większe cyrki. Ale nie on pierwszy i ostatni. To co było niefajne, to atak na panią Schnepf "po rodzinie". Fakt, że specjalizuje się w sprawach afer PiS-u i jej wybór do debaty był bardzo słaby i to porządny zarzut. To jeszcze nie robi z niej propagandystki jeżeli faktycznie opisuje prawdziwe rzeczy, tutaj nic nie mam rozpoznania, nie oglądałem wcześniej materiałów tej pani. Natomiast uczepienie się rodziny, czy nawet bardziej rodziny męża, to powrót do czasów "dziadka z wermachtu".

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 209458 napisał(a):

J tu tylko widzę hipokryzję o tyle, że przeszkadza mu stronniczość telewizji teraz, ale jak z nią współpracował i brał kasę to siedział cicho

:E Brał mniej niż wyniosły koszty odcinka. Co ma sprzedaż transmisji programu o tematyce sportowej do polityki? Prędzej już doczepiłbym się do tego, że kanał sportowy był sponsorowany m.in. przez Orlen. Mówił w wywiadzie, że te kwoty

3 minuty temu, 209458 napisał(a):

To jeszcze nie robi z niej propagandystki jeżeli faktycznie opisuje prawdziwe rzeczy, tutaj nic nie mam rozpoznania, nie oglądałem wcześniej materiałów tej pani

Do Danutki Holeckiej jeszcze jej brakuje, ale daj jej czas. Ja też nie widziałem bo nie oglądam tv, ale pozniej zobaczylem kompliacje z ostatnich lat i jest potencjał na program jak wiadmości z Korei Płn/TVPisu w peaku

Edytowane przez Fatality
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Te kwity to mają mainstreamowe media z onetem na czele, skoro w tym temacie odnośnie Stanowskiego zaczęły węszyć, a wcześniej się tym nie zajmowały, bo tak, PiS rządził :wariat:. Taki Piński i inni bardziej bezstronni dziennikarze od samego Stanowskiego od miesięcy gadają o tym, ile tej kasy brał Stanowski od SSP w czasach, kiedy PiS rządził. Z samego Orlenu Stanowski dostał prawie 6 mln zł na te swoje medialne spółki, w tym Weszło, Kanał Sportowy itd. Jeszcze do tego, dochodzi kasa z PKO, Totalizatora Sportowego itp. Za te pieniądze latami Stanowski wraz z posłusznym "żołnierzem" Mazurkiem robił dobrze PiS-owi i to czyni do tej pory, pomimo, że kasy teraz od SSP nie dostaje, gdyż obecna władza to ukróciła. Ale nadal to czyni, gdyż ma pakt o nieagresji z PiS taki sam, jaki ma Konfa Mentzena i Bosaka. Zresztą zobacz, jak bardzo nachalnie "ociepla" wizerunek Nawrockiego. Tak bardzo sztuczne, że aż nie można w to uwierzyć.

Nie klakiernia, ani także kółko wzajemnej adoracji, a to są ludzie, którzy mają takie samo zdanie, co kolega, który dostał od nich plusy.

Ja do tej pory myslalem, że jestes kolejnym tuskowo pożytecznym ekhem czlowiekiem, 

Ale tutaj to juz chyba egzorcysty potrzeba.

Mysle, że ostatnimi czasy to Pani z TVP powinna byc tutaj bardziej linczowana.

Ale gdzie tam, cos zlego powiedziec na swoich komuchowskich poplecznikow to nie wypada, nie? Wszystkiemu winny pis. Dzisiaj brzydka pogoda i deszcz pada. To tez wina pisu 😆

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przed wyborami na labie w politycznym pisałem: jak wygra KO to się niektórzy mocno zdziwią - jeśli oczekują rządów jakie były kilkanaście lat wcześniej, bo KałOwcy zawsze się uczą od Pisuarii :

- jak kłamać lepiej

- jak kraść

- jak kłamać i kraść tak, że betonowi to nie przeszkadza i nadal będzie na nich głosował

A teraz nagle niektórzy (nie mówię, że w tym wątku) odkrywają, że TVPKorea z pisu zamieniła się w TVPChina za KO, a z "proponujemy czystą wodę" zrobił się mem. 

I zdziwienie, że kolesiostwo dostaje stołi gdzie się da.

Skala oczywiście mniejsza, ale robią to samo.

A co do Stanowskiego. To program sportowy w TVPKorea i milion brutto w ciągu 4 lat - czepianie się tego jest niemal tak żenujące jak teatrzyk i ckliwa historyjka Stanowskiego o tym jak to Nowogrodzki do niego podzszedl i miał taki szczerze smutny wyraz twarzy, że mu nie było wstyd, tylko że smutno bo stracił w oczach człowieka, którego szanował (mógł k... jeszcze muzyczkę na pianinie w tle dać do tego) :hahaha:

Stanowski bywa pożyteczny, ale bezstronny nie jest na pewno. Mazurek ma wśród znajomych masę pisuarii. Ale czy biorą za to kasę, to nie wiem. Ostatnio był wywiad z Kazikiem Staszewskim. Padły  w nim słowa, że Kazik lubi słuchać Ziemkiewicza. A kilka lat temu powiedział, że Kurski to ogólnie spoko gość jest. Do dziś nie wiem czy serio czy ironicznie to powiedział. Ale Kazik kasy za atakowanie pisu nie bierze. Po prostu ma takie poglądy. Może więc Mazurek i Stanowski też kasy nie biorą. Może przy wcale nie niskim ilorazie IQ są społecznie na tyle durni, żeby po tym, że ktoś zachowuje się wobec nich przyjaźnie i kulturalnie, wyrabiać sobie do takich osób sympatię. Nie wiem. Na moje Stanowski za ten teatrzyk z Nowogrodzkim przy jego aucie kasę przytulił na 70-80% bo nie jest chyba tak głupi, żeby nie zdawać sobie sprawy jak żenująco to wygląda w oczach widzów. Mazurek - nie wiem. Nie wiele go słuchałem póki co. Powiedzmy 50-60% że dostaje coś za mówienie o pisie dobrze albo mniej źle przynajmniej.

Pewności nie mam.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
9 minut temu, Fatality napisał(a):

:E Brał mniej niż wyniosły koszty odcinka. Co ma sprzedaż transmisji programu o tematyce sportowej do polityki?

Ja tam nie wierzę w dobre serce i poświęcenie dla sprawy publicznej ;E Jak nie miał korzyści wprost w kasie to stawiał na budowę popularności.

I nie wiem co ma program sportowy do polityki. Może po prostu był tępy i nie zauważył, że za czasów Kurskiego pytania w debacie telewizyjnej było stronnicze i dopiero po zmianie władzy sie zorientował i zaczęło mu to przeszkadzać? A może jednak bał się, że mu za krytykę zdejmą program i nie będzie mógł dalej do sprawy dopłacać?

Opublikowano
1 godzinę temu, Szambo napisał(a):

To już czepianie się na siłę, bo się z kimś nie zgadzamy.

czlowieku, przeciez caly ten temat o tym jest XD

21 minut temu, 209458 napisał(a):

J tu tylko widzę hipokryzję

a co myslisz o tego typu hipokryzji? w ogole ja zauwazasz?

3da4c64e6832ee3e1fed816847456ca82a43d691

Opublikowano
5 minut temu, 209458 napisał(a):

Jak nie miał korzyści wprost w kasie to stawiał na budowę popularności.

No o tym jawnie mówił, jakby to robił z doboroci serca to wtedy można by było mu zarzucić stronniczość polityczną

5 minut temu, 209458 napisał(a):

Może po prostu był tępy i nie zauważył, że za czasów Kurskiego pytania w debacie telewizyjnej było stronnicze i dopiero po zmianie władzy sie zorientował i zaczęło mu to przeszkadzać? A może jednak bał się, że mu za krytykę zdejmą program i nie będzie mógł dalej do sprawy dopłacać?

Miał założyć kanał zero w 2015 roku czy co? Jeśli nie miał popularności, środków, zainteresowań innych niż sport podczas oraz przed powstawniem kanału sportowego to jest dowód na pisiorstwo? XD

• Upvote 2