Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Zatem jeżeli wstawione przez Ciebie ogłoszenie nie pochodzi z polskich stron rekrutacyjnych, tylko z zagranicznych, to nie narusza polskiego prawa. Jeżeli rekrutacja odbywa się na terenie Polski, to wtedy zostały naruszone polskie przepisy i będzie to też dyskryminacja. 

O to to to. To jest znowu to co u Ciebie kocham. :D

Jest ********, ALE LEGALNIE!

Opublikowano
22 minuty temu, LeBomB napisał(a):

każdy kto urodził się między 1970 a 1989 rokiem i postanowił zostać sędzią, ma mentalność komunisty i żyje w PRLu i nie powinien być wykonywać takiego zawodu?

Trochę kopnąłeś roczniki, ale generalnie tak. W PRL nie partyjny w zasadzie nie miał szans zostać sędzią. Tu powinna zadziałać zasada "wszyscy won", nawet jeśli trafi uczciwych jednostek.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Winter napisał(a):

Przecież tego są całe tony. Wybierałem pierwsze lepsze. "Zatrudnimy osoby z Ukrainy" przewija się w wielu miejscach. Trzeba mieć klapki na oczach :E

Nie, wybrałeś akurat takie, które należy do agencji pracy ściągającej ludzi zza granicy, a to różnica i to pokazałem. Pokaż zatem ogłoszenia rekrutujące na terenie Polski, gdzie masz wprost napisane że praca jest WYŁĄCZNIE dla obywateli jakiegoś kraju lub pochodzenia.

3 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Trochę kopnąłeś roczniki, ale generalnie tak. W PRL nie partyjny w zasadzie nie miał szans zostać sędzią. Tu powinna zadziałać zasada "wszyscy won", nawet jeśli trafi uczciwych jednostek.

Nie, nie kopnąłem roczników, bo takie roczniki w zasadzie jeszcze tylko mogą być w sądownictwie. Reszta prócz kilku partyjnie nadanych, to często emeryci, a ogólnie w mniejszości, bo jak napisałem, na przestrzeni ostatnich 15 lat wymieniono ponad połowę sędziów w skali kraju. W takim np. 2011 roku zwykłymi sędziami robili 50 czy 60 latków? No nie. Robili takich co mieli po około 30  lat, czyli urodzonych po 1980 roku. To tacy ludzie też są aparatem PRLu? :E 

Ludzie, ręce opadają. 

24 minuty temu, crush napisał(a):

O to to to. To jest znowu to co u Ciebie kocham. :D

Jest zjebanie, ALE LEGALNIE!

O co Ci teraz chodzi? Czy ja gdzieś napisałem, że popieram ten proceder? Nie. Napisałem wyłącznie to, że @Winter jako przykład podał zupełnie inną kategorię ogłoszenia. Ogłoszenie przeznaczone w poszukiwaniu pracowników za granicą, gdzie może być inne prawo w tej kwestii i polskie przepisy nie obowiązują w ofertach. Ale jak zwykle albo musisz już obracać kota ogonem, albo dopowiadać sobie nie wiadomo co, byleby pokrętnie wcisnąć swoją narrację, bo przerosło cię zrozumienie czegokolwiek.

• Upvote 3
Opublikowano
13 minut temu, LeBomB napisał(a):

O co Ci teraz chodzi?

O to, że Ty się zawsze wdajesz w technikalia które są nieistotne dla sedna sprawy.

Już Ci to kiedyś tłumaczyłem bardzo prostym przykładem:

Ja: Z nieba pada deszcz.

Ty: Nieprawda. Masz tu dowody, że deszcz pada z chmur.

Ja: Ale mnie interesuje, że zmoknę.

Ty: O co Ci chodzi? Nigdzie nie pisałem, że popieram moknięcie.

A tutaj kolejny przykład legalnych działań:

I to jest właśnie ta niesprawiedliwość, że ruska rakieta trafi kogoś normalnego, a nie taką k***ę. 😔

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@crush 😂 ty właśnie sam teraz zrobiłeś z tego temat, którego nie było 😁 

Była mowa wyłącznie o ogłoszeniu w którym ktoś napisał że oferta wyłącznie dla Polaków, co jest niezgodne z prawem a winter pokazał że jest podobne ogłoszenie tylko wskazujące na inne narodowości. Z tym że nie wziął pod uwagę różnicy w tych dwóch ogłoszeniach, która sprawia że jedno z nich może być niezgodne z polskim prawem, drugie nie i wcale nie jest istotne to i czym ty w tym momencie piszesz. Ale sam się już zafiksowałeś tak w tym temacie, że wszystko do niego na siłę sprowadzasz.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
10 minut temu, LeBomB napisał(a):

@crush 😂 ty właśnie sam teraz zrobiłeś z tego temat, którego nie było 😁 

Była mowa wyłącznie o ogłoszeniu w którym ktoś napisał że oferta wyłącznie dla Polaków, co jest niezgodne z prawem a winter pokazał że jest podobne ogłoszenie tylko wskazujące na inne narodowości. Z tym że nie wziął pod uwagę różnicy w tych dwóch ogłoszeniach, która sprawia że jedno z nich może być niezgodne z polskim prawem, drugie nie i wcale nie jest istotne to i czym ty w tym momencie piszesz. Ale sam się już zafiksowałeś tak w tym temacie, z wszystko do niego na siłę sprowadzasz.

Strasznie ciężki jesteś więc napiszę dosadniej - sram na prawo.

Nie interesuje mnie legalność procederu który jest szkodliwy. Tym bardziej gdy stwierdzenie tej legalności nic nie wnosi i nic nie zmienia.

Czytanie "takie prawo 🤷🏻" stało się nudne.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, kubikolos napisał(a):

jestes calkowicie odklejony i to jaka agresja i

odklejony to raczej jesteś ty bo 90% twojej aktywności tu to kwestie imigrantów. Który z nich co ci takiego zrobił, że to dla ciebie jedyne zmartwienie w życiu? :) 

wyciem reagujesz

Akurat ja w tym roku przez granicę niemiecką nie będę jechał więc mnie osobiście wszystko jedno. Raczej śmieję się z tego niż wyję :) 

na kontrole na granicach pokazuje tylko jak grozni sa tacy jak ty dla normalnych ludzi

To się zdecyduj - ja jestem groźny? Imigranci? Czy może Marsjanie? :) 

Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

odklejony to raczej jesteś ty bo 90% twojej aktywności tu to kwestie imigrantów. Który z nich co ci takiego zrobił, że to dla ciebie jedyne zmartwienie w życiu? :) 

Jakby odpisał, że coś mu zrobił to byś mu zajechał "nie mozna mierzyć wszystkich jedną miarą". A w ogóle to przecież dowód anegdotyczny.

Tak. To ma potencjał na wielkie zmartwienie. Dlatego trzeba to wdeptać w ziemię w zarodku i zalać wapnem.

Opublikowano

Halo, halo czy jest jakaś moderacja tego tematu?

Przeklinanie:

6 godzin temu, crush napisał(a):

Jest ****** ALE LEGALNIE!

czy pisanie o ludziach w ten sposób?

5 godzin temu, crush napisał(a):

Tak. To ma potencjał na wielkie zmartwienie. Dlatego trzeba to wdeptać w ziemię w zarodku i zalać wapnem.

jest naprawdę tolerowane?

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubio napisał(a):

Przeklinanie

To tak.

13 minut temu, hubio napisał(a):

czy pisanie o ludziach w ten sposób?

A to nie. Gdzie tam masz jakikolwiek zwrot do ludzi? 🤗 

Ty się lepiej skup na tym żebyś miał z czego składki odprowadzać. Szczególnie, że PiS za 2 lata wraca i kolejna fala firemek sklejonych z marzeń, łez i gównolitu zrobi 👋🏻.

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman Ale akurat pis nie jest mój ulubiony 😀 czemu wy zawsze tak upraszczacie?

Gardzi kodem i lewakami = kocha pis lol

Nie chce koczownikow z somalii / sudanu czy tam wenezueli - rasista. Nie istotne jesli się uczy japońskiego i ma na ścianie obrazy Masamune Date i Shingen'a Takedy lol. 

I tak w koło macieju. Jesteście tak pyszni że zarazem żałośni w swojej absolutnej prostocie. Myślicie wedle narzuconego z góry klucza haha. Nic dziwnego że tak łatwo wami manipulować. System kocha takich pożytecznych idiotów 👍

To czemu powtarzasz ich tępa propagandę? Cały zestaw ich bzdur i klamstw? :) 

Jak ktoś powtarza zestaw pisowskich kłamstw to jest w moich oczach pisowskim pomiotkiem. 

I to właśnie ty dajesz sobą manipulować, dajesz się okłamywać. Nawet prosta matematyka cię przerosła  - bo zamiast myśleć powtarzasz tępą pisowską propagandę.

5 godzin temu, Zdzisiu napisał(a):

Bzdura. Rocznik 1970 wchodził w dorosłość u schyłku PRL i został sędzią już po roku 1990. Znowu matematyka was przerasta. 

Właśnie dlatego tak łatwo się wami manipuluje, „geniusze”.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a):

@GordonLameman Ale akurat pis nie jest mój ulubiony 😀 czemu wy zawsze tak upraszczacie?

Gardzi kodem i lewakami = kocha pis lol

Nie chce koczownikow z somalii / sudanu czy tam wenezueli - rasista. Nie istotne jesli się uczy japońskiego i ma na ścianie obrazy Masamune Date i Shingen'a Takedy lol. 

I tak w koło macieju. Jesteście tak pyszni że zarazem żałośni w swojej absolutnej prostocie. Myślicie wedle narzuconego z góry klucza haha. Nic dziwnego że tak łatwo wami manipulować. System kocha takich pożytecznych idiotów 👍

A sam siedzisz w Norwegii jednym z najbardziej lewackich krajów świata. 

Skoro tak źle to po co tam jechać

• Haha 5
Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

Halo, halo czy jest jakaś moderacja tego tematu?

Ten temat nie jest na tyle istotny żeby mieć własnego moderatora, w zasadzie to zdaniem wielu jest to najmniej istotny temat na tym forum. I całkowicie zbędny

@crush panuj trochę nad językiem, nawet jak czasami piszesz z sensem to niestety rynsztokowy język mocno psuje odbiór całości.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Co interesujące polscy nacjo-prawako-patrioci musza być fanami sado-maso. Uparcie migrują do najbardizej lewackich państw UE, w których jest i działa wszystko czego nienawidzą. A nie na prawicowe Węgry. Czy w ogóle nie do leżącego tuż przy UE raju zamordystów - Rosji.

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano

@crush a ja napiszę dosadniej, nie chodzi o Twoje generalizowanie wszystkiego i podciąganie wszystkiego pod jakieś ogólne tematy.

Temat dotyczył konkretnej sytuacji ty zaraz piszesz o ogóle który jest w tym przypadku totalnie nieistotny. Zrobiłeś dokładnie to co sam mi zarzucasz.

Jeżeli mamy tak wymieniać informacje i poglądy to idąc za tym, co ty teraz zrobiłeś, całość sprowadza się do tego, że nieistotne są poglądy ludzi na dane sprawy, bo i tak lewak to lewak prawak to prawak, centrowiec to centrowiec , symetrysta to symetrysta jako całokształt. 

Reasumując nie interesuje mnie Twój szczegółowy podgląd na jakąś sprawę, bo w całokształcie jesteś tym co i tak wszystko zaneguje i skrytykuje jeżeli jest niespójne z jakimś całokształtem w twojej głowie. Super uproszczenie, bo dzięki temu można olać co piszesz.  Dzięki za wskazówki.  

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Co interesujące polscy nacjo-prawako-patrioci musza być fanami sado-maso. Uparcie migrują do najbardizej lewackich państw UE, w których jest i działa wszystko czego nienawidzą. A nie na prawicowe Węgry. Czy w ogóle nie do leżącego tuż przy UE raju zamordystów - Rosji.

"bóg, honor, ojczyzna" to źródła największej hipokryzji.

• Upvote 6
Opublikowano
2 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Ten temat nie jest na tyle istotny żeby mieć własnego moderatora, w zasadzie to zdaniem wielu jest to najmniej istotny temat na tym forum. I całkowicie zbędny

@crush panuj trochę nad językiem, nawet jak czasami piszesz z sensem to niestety rynsztokowy język mocno psuje odbiór całości.

Statystyki odsłon i odpowiedzi mówią coś zgoła innego.