Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

O, tego nie wiedziałem. Typowy „patriota” na emigracji.

Zabawne.

Ciekawe ilu tu jeszcze jest takich "patriotów". Sami uciekli tam gdzie jest lepiej ("szokującym" jest, że nie rządzi tam prawica) a mnie się pytają czy wyjeżdżam. Banda hipoktytów spod znaku "Bób, homar, włoszczyzna".

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Kris194 napisał(a):

W sensie będzie czymś na kształt PO z 2007 roku?

To są akolici Balceraka. Dla nich nawet tamto PO byłoby zbyt socjalne. Balcerak już od jakoś 2009 krytykował rządy Tuska za chociażby podnoszenie płacy minimalnej i zatrzymanie prywatyzacji SSP.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Mam nadzieję, że ze schodów spadnie. 

Oraz przy okazji zabierze ze sobą również Kaczafiego.

12 minut temu, TheMr. napisał(a):

Program PO z 2007 roku nie sprawdziłby się w dzisiejszych realiach. Mamy prawie 4x większe wydatki niż wtedy, o wiele większy budżet ogólnie (2-3x?) o wiele więcej inwestycji, o wiele więcej problemów. 
Programy powstają do obecnych reali i z predykcyjną przyszłością na następne lata. 

Nie jeden raz pisałem, że program dawnego PO w dzisiejszych czasach nie sprawdziłby się, ale to powiedz tym, którzy ciągle gadają, że program z początków PO to lek na większość aktualnych dziś problemów, a zupełnie dziwnym tokiem rozumowania teraz popierają taką np. Konfederację.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano

Może nie na większość ale na część. Tylko program “zaciskanie pasa” obecnie w wykreowanej gospodarce konsumpcyjnej przez Morawieckiego upadałby bardzo szybko. A patrz na Trumpa jak wprowadził przed chwilą największe zadłużenie państwa w historii ;) Więc nasze zadłużenie po części się wyrówna, bo dolar będzie mniej warty. 
Gospodarka ogólnie odżyje kiedy zakończy się reforma energetyczna, paliwowa, i zakończą się większe projekty. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Popatrzcie na pozytywy instalacji tęczy. Za drobne, poniżej miliona zł, mamy gwarantowaną wściekłość i długotrwały kwik katoprawicy :D 

Każdy dzień obserwowania ich ujadania będzie milszy ;) 

A ja myślałem, że chodzi o symbol z którym mogłyby się identyfikować osoby LGBT+ :) 

Tak na marginesie to zastanawiam się czy takie pomniki czy marsze mają jakiś większy sens i nie są przeciwskuteczne? :) Naczelny gej świata filmowego - niejaki Pan Raczek, którego zresztą cenię jako krytyka, powiedział, że bardziej skuteczna byłaby solidarność tych ludzi np. kupowanie produktów wyłącznie od przedsiębiorców LGBT. A ja myślę, że bardziej skuteczna byłaby ODWAGA. O co mi chodzi?

Niech te osoby się całują, trzymają za ręce, nie ukrywają orientacji w pracy, ubierają jak chcą. To by bardziej oswoiło społeczeństwo i każdy by zobaczył, ze sympatyczny kolega/koleżanka z pracy albo sąsiad lub sąsiadka są osobami innej orientacji i zupełnie normalnymi ludźmi. Wiem, że w Polsce, szczególnie w małych miasteczkach to wymaga odwagi ale bez odwagi nie zmienia się podejścia społeczeństwa.

Zresztą dzisiaj mi się wydaje w 2025 r. geje czy lesbijki już tak nie szokują jak jeszcze z 40 lat temu. Mamy polityków, aktorów. Każdy przechodzi do porządku dziennego. Mnie osobiście to całkiem bez różnicy.

Znałem osobiście bardzo dobrze 2 gejów. Przez "bardzo dobrze" rozumiem rzeczywiście bardzo dobrze i to nie frazes. Po prostu mieszkałem przez kilka miesięcy z jednym i przez kilka miesięcy z innym. Inne osoby nie znające się. Dlaczego tak wyszło? Nie pytajcie... :D W każdym razie jeden ubierał się normalnie itp i strasznie mnie irytował, ale za to, że był egoistycznym narcyzem i do tego mimo, że to było oczywiste nawet wprost nie przyznał. Drugi z kolei nosił jakieś różowe koszulki itp, zachowywał się jak typowy gej i był mega sympatyczną osobą. Powiem jeszcze, że po ok 2 dniach fakt ich orientacji traktowałem tak jak wschód i zachód słońca :) czyli po prostu to było oczywiste. Czy cokolwiek mi przeszkadzało związanego z orientacją? Nie będę hipokrytą i powiem, że tak, ale tylko w pierwszym przypadku i to raczej z powodu połączenia cech osobowości o których pisałem z orientacją. Koleś za bardzo czasami się gapił tam gdzie nie trzeba :) No i jak byli w pobliżu jacyś młodzi chłopcy to ich podrywał co mnie max. wkurzało. I szczególnie to ostatnie mnie wkurzało i irytowało. Po prostu. Być może za mało jesteśmy oswojeni, a może jednak w tych sprawach jakieś sprawy wynikające z psychobiologii są ważniejsze. Bo analogicznie gdyby osoba hetero podrywała młode dziewczyny to kompletnie by to mi nie przeszkadzało :) Choć w sumie takiego typu "podrywacza" to ja w zasadzie nie lubię tak czy tak więc może i tak. A w 2 przypadku tego co się tak ubierał to był naprawdę super człowiek. Spokojny, można było pogadać o różnych sprawach. Solidny, uczciwy. Lubiłem go.

Generalnie uważam, że orientacja seksualna to całkowicie intymna i prywatna sprawa każdego. Tak samo jak wiara. Takie osoby powinny być całkowicie tolerowane i by nie było potrzeby robić jakiś marszów.

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Onet donosi!

Minister z Niemiec stwierdził, że obywatelskie patrole są nielegalne, ale nie będzie za bardzo nas opierd(zie)lał, ponieważ strona Polska zapewniła, że ich nie popiera, nie wspiera, a w ogóle to nawet nie lubi.

Uff.. kamień z serca. Nie będą na nas krzyczeć.

Opublikowano
Cytat

Kobiety powoływane do wojska na równi z mężczyznami. Dania zwiększa siłę bojową

Od 1 lipca w Danii obowiązuje nowa reforma dotycząca służby wojskowej. Po raz pierwszy w historii tego kraju kobiety, które po 30 czerwca kończą 18 lat, zostaną powołane do odbycia służby wojskowej na tych samych zasadach, co mężczyźni - poinformowały duńskie siły zbrojne.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-kobiety-do-wojska-rewolucja-niedaleko-polski,nId,7994265

Opublikowano
Godzinę temu, Lypton napisał(a):

To są akolici Balceraka. Dla nich nawet tamto PO byłoby zbyt socjalne. Balcerak już od jakoś 2009 krytykował rządy Tuska za chociażby podnoszenie płacy minimalnej i zatrzymanie prywatyzacji SSP.

Po to właśnie w rządzie powinny być różne partie żeby co głupsze pomysły nie przechodziły ale jednocześnie na tyle bliskie sobie żeby można było efektywnie zarządzać państwem. To co mamy teraz mogło być prawie idealne ale okazało się, że PSL to jedynie skrót od Polskie Stronnictwo Lobbystów i to jeszcze zaściankowe światopoglądowo.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Ciekawe ilu tu jeszcze jest takich "patriotów". Sami uciekli tam gdzie jest lepiej ("szokującym" jest, że nie rządzi tam prawica) a mnie się pytają czy wyjeżdżam. Banda hipoktytów spod znaku "Bób, homar, włoszczyzna".

Pytają czy już wyjeżdżasz bo po wyborach zrobiłeś z siebie spłakaną Julkę która tupie nóżką bo wygrał nie ten kandydat co trzeba. Widząc twoje posty miałem przed oczami tych wszystkich wrzeszczących i płaczących oszołomów z filmików po wyborze Trumpa w USA.

A co do tych co wyjechali nie przypominam sobie żeby ktokolwiek z nich mówił że nie wyjeżdża. Natomiast bardzo dobrze pamiętam twoje deklaracje. Ale jak widać były gówno warte. 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, LeBomB napisał(a):

@Zdzisiunie istotne czy pomnik, czy instalacja artystyczna czy po prostu coś. Nie w tym rzecz i nie jest istotne nazewnictwo, nawet to, które ty tu uprawiasz próbując znów obrażać grupy ludzi. 

Istotne jest to, że na takie bezwartościowe gówno marnuje się pieniądze.

Przy poklasku tych samych środowisk które chcą usuwać pomniki o rzeczywistym znaczeniu historycznym.

Edytowane przez crush
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

Onet donosi!

Minister z Niemiec stwierdził, że obywatelskie patrole są nielegalne

no to bojowki KO maja juz instrukcje

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Po to właśnie w rządzie powinny być różne partie żeby co głupsze pomysły nie przechodziły ale jednocześnie na tyle bliskie sobie żeby można było efektywnie zarządzać państwem. To co mamy teraz mogło być prawie idealne ale okazało się, że PSL to jedynie skrót od Polskie Stronnictwo Lobbystów i to jeszcze zaściankowe światopoglądowo.

dalej trzaska

:dj:

PSL nie spelnil oczekiwan innych partii XD

Opublikowano

niemcy o niedemokratycznym Tusku XDDDDDD

Cytat

Niemiecka prasa przejechała się po Tusku. "Nie umie przegrywać"

Niemiecki dziennik krytykuje polskiego premiera, zarzucając mu podsycanie nieufności wobec demokratycznych władz i instytucji.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,127561,32069706,niemiecka-prasa-przejechala-sie-po-tusku-nie-umie-przegrywac.html