Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Rozbój w biały dzień – ja już rekomenduję partnerom wypychanie na B2B i 1/4 etatu.

Hahahahha, a przed wyborami w 2023 kolega z pracy do mnie "PO zawsze było dobre dla przedsiębiorców" xD 

Opublikowano

Kto by się spodziewał...

Cytat

Kryzys zaufania do Szymona Hołowni. Marszałek Sejmu z imponującym spadkiem [SONDAŻ]

Jeszcze niedawno był liderem rankingu zaufania. W najnowszym sondażu IBRiS dla Onetu Szymon Hołownia osiąga jednak poważny spadek zaufania aż o 9 pkt proc. oraz najniższy wynik w historii swoich notowań. Zajmuje ostatnie miejsce w zestawieniu.

...

Sondaż zaufania. Nowy lider i nowa gwiazda na prawicy
Na pierwszym miejscu znalazł się Karol Nawrocki, który z wynikiem 46,8 proc. zaufania (+4,9 pkt proc. względem czerwca) wyprzedził dotychczasowych liderów. Prezydentowi elektowi nie ufa 46,2 proc. badanych, a 6,6 proc. deklaruje wobec niego neutralność.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/szymon-holownia-spada-na-dno-sondazu-zaufania-na-szczycie-doszlo-do-zmiany/z8kr95b

Cytat

Sławomir Mentzen odmawia Jarosławowi Kaczyńskiemu. "Nie zamierzam tego podpisywać"

— Kaczyński swoją fałszywą deklaracją tak naprawdę nie chciał zachęcić nas do współpracy. Chciał pokazać, dlaczego nie chce współpracować z Konfederacją. I taki był prawdziwy cel tej deklaracji. Nie zamierzam jej podpisywać. Trzeba patrzeć na PiS z najwyższą ostrożnością — powiedział Sławomir Mentzen w swoim nagraniu na YouTube. Odpowiedział tym samym na propozycję Jarosława Kaczyńskiego, by Konfederacja podpisała przedstawioną przez niego "deklarację polską". Film oburzył m.in. rzecznika PiS Rafała Bochenka.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wrze-na-linii-konfederacja-pis-mentzen-odmawia-kaczynskiemu-nie-zamierzam-tego/q6dfpgh

Cytat

Nocne "uprzejmości" PiS-u i Konfederacji. "Ja wam prezesa nie wybierałem"

Emocje buzują między liderem Konfederacji a politykami Prawa i Sprawiedliwości. Wszystko przez propozycję Jarosława Kaczyńskiego, by Konfederacja podpisała przedstawioną przez niego "deklarację polską". We wtorkowy wieczór do dyskusji włączył się europoseł Patryk Jaki, który zarzucił Sławomirowi Mentzenowi "prawdziwą zdradę", jaką miałoby być wejście Konfederacji w koalicję z Donaldem Tuskiem.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/nocne-uprzejmosci-pis-u-i-konfederacji-ja-wam-prezesa-nie-wybieralem/3w7pkep

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

A na wakacje to sobie chyba tylko ty możesz wskoczyć ze swoim śmiesznie niskim przychodem.

Tak się niby znasz i doradzasz, a nie wiesz, że wakacje przysługują każdemu bez względu na dochód? :) 

13 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Limit jest do 120k.

Ale to dotyczy małego zusu+

A co do śmiesznego przychodu to jak firmy lecą na śmieciowych marżach i się wykańczają to owszem to może być śmieszne. :) Nic nie wiesz o mojej DG. Nic nie wiesz o mnie, ale oceniasz.

Problemy o jakich pisałem na forum nie dotyczą kompletnie samego prowadzenia DG. Nawet kwestie składek to może w 10% spowodowały te problemy. Powiedziałbym, że problem dotyczył mnie, że za bardzo się rozleniwiłem i za dużo czerpałem z życia zamiast pracować :) Na przekór obecnym czasom poszedłem trochę w przeciwną stronę... Biznes był tak dobry, że odpuściłem, a nigdy nie można odpuszczać... :) Rozwalają mnie takie teksty kogoś kto wyciąga jakieś wnioski. Stoisz tutaj ramię w ramię z crushem, którego tak zwalczasz. On też mi ciągle pisze o januszexie. Robi aluzje personalne tak samo jak ty. 

Więc ja też sobie pozwolę:

Doradzasz korporacjom, które przejmują wszystko. Służysz jak nadzorca niewolników w kolonii afrykańskiej. Chwalisz się "specjalisto od excela" jak to dałeś rekomendację do zwolnień. Nie myślisz o tym, że ci ciężko pracujący pracownicy fizyczni mają rodziny, dzieci, kredyty. Że pracują na 3 zmiany w ciężkiej pracy fizycznej, a nie za biurkiem. Przede wszystkim nie jesteś właścicielem niczego. Po prostu kolejny doradca. Więcej szacunku mam do człowieka prowadzącego firmę budowlaną albo robiącego doniczki i walczącego w nierównej walce z korporacjami i państwem.

Przyjdzie taki czas, że rewolucja zmiecie całe korporacje i i osoby im służące będą rozliczane. To tylko kwestia czasu.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
14 minut temu, hubio napisał(a):

Przyjdzie taki czas, że rewolucja zmiecie całe korporacje i i osoby im służące będą rozliczane. To tylko kwestia czasu.

Cholera, kiedy wątek został przemianowany na Sci-Fi? 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, galakty napisał(a):

Cholera, kiedy wątek został przemianowany na Sci-Fi? 

W jakimś 1890r carom w Rosji mogło się też wydawać s-f, że będą uciekać z własnego kraju, a członkowie ich rodzin będą wisieć. Podobnie jak kapitaliści i wszyscy z nimi powiązani :) To co 27 lat wcześniej było s-f stało się faktem :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/rewolucja-szkolach-lista-lektur-szkolnych-przeszla-reforme-7183820932225632a

Nie wiem jak wy, ale ja Dziadów nie zrozumiałem w podstawówce, nie zrozumiałem w liceum i nie rozumiem dzisiaj :) K. dla dzisiejszego 14 latka opowieść dziejąca się na cmentarzu, nie będąca krwawym horrorem :)  i pełna niezrozumiałych zwrotów to równie dobrze jak chiński balet :rotfl:

Opublikowano
55 minut temu, hubio napisał(a):

Rozwalają mnie takie teksty kogoś kto wyciąga jakieś wnioski. Stoisz tutaj ramię w ramię z crushem, którego tak zwalczasz. On też mi ciągle pisze o januszexie. Robi aluzje personalne tak samo jak ty. 

Bo ciągle wyjesz jak to Ci byznes mordujo. Nie jesteś w stanie operować w zaistniałych warunkach to masz do wyboru albo won do kieratu, albo won do 2-3 świata z tym swoim straganem.

20 minut temu, galakty napisał(a):

27 lat temu bym uwierzył, dzisiaj patrząc co się wyprawia na świecie sądzę że o ile to możliwe, to dłuuuuuga droga do tego. Siła korpo i pieniądza jeszcze nie pokazała na co ją stać. 

Internet skutecznie wykastrował ludzkość. Zbyt duża apatia na jakiekolwiek rewolucje.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Internet skutecznie wykastrował ludzkość. Zbyt duża apatia na jakiekolwiek rewolucje.

Rewolucja to tylko wtedy jak chcą likwidować TVN, albo zakazać aborcji. A nie jakieś podatki, mieszkania, wojny ;) 

• Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, crush napisał(a):

Bo ciągle wyjesz jak to Ci byznes mordujo. 

Tak samo jak ty wyjesz do imigrantów choć żaden nigdy nie zrobił ci żadnej krzywdy... :rotfl:

To, że piszę np. o niesprawiedliwych składkach społecznych, owszem - też dotyczy mnie osobiście, ale po prostu wyrażam swoje zdanie co nie oznacza, że nie umiem się dostosować :) 

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, hubio napisał(a):

Tak samo jak ty wyjesz do imigrantów choć żaden nigdy nie zrobił ci żadnej krzywdy... :rotfl:

Imigracja ma znaczenie w skali kraju. Ma potencjalny wpływ na moich bliskich i mnie.

A najzabawniejsze jest to, że jak wpuszczą tutaj setki tysięcy tej szarańczy to cały ten system klęknie jeszcze bardziej i będziesz płacił jeszcze większe składki. default-smilies-whee.gif

Ale zrozumienie tego wymaga sprawnego mózgu.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

W jakimś 1890r carom w Rosji mogło się też wydawać s-f, że będą uciekać z własnego kraju, a członkowie ich rodzin będą wisieć. Podobnie jak kapitaliści i wszyscy z nimi powiązani :) To co 27 lat wcześniej było s-f stało się faktem :) 

Co Ty chcesz porównywać? :E Kapitalizm z XXI wieku do pracy wioskowego na pańszczyźnie, kiedy chłopi na własne oczy widzieli bogactwo i pogardę arystokracji. Obecnie jachtu swojego szefa za miliony nie widzisz, PR skutecznie odciąga uwagę od CEO, a sztab ludzi działa 24/h by osoba w korpo miała cel swojej pracy. 
Prędzej korpo kupi państwo niż ty zobaczysz bunt. Również, porównania historyczne można robić kiedy mają podwaliny i sens, ale tutaj wypaczyłes temat do granic absurdu. XXI wiek, a zbliżamy się do połowy nie ma żadnego porównania do nawet połowy lat XX, dlatego boomerzy nie potrafią zrozumieć obecnej generacji i ich problemów na świecie. 

Po raz kolejny pokazujesz, że lepiej by Ci było jednak pracować na umowie niż mieć to JDG. 

Edytowane przez TheMr.
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

@crush no a składki nie mają znaczenia w skali całego kraju? I to nie "potencjalny", a realny wpływ... Różnica jest taka, że te "fale imigrantów" to na razie są jedynie w twojej głowie, natomiast składki od pisowskiego polskiego ładu są rzeczywistością od paru lat.

@TheMr. masz rację, że na dzień dzisiejszy ludzie się jeszcze nie zbuntują. Nie wiem czy za 20 czy za 30 lat, ale to nastąpi. A nastąpi wtedy jak korpo zmonopolizują wszystko i narzucą takie warunki pracy i takie ceny, że ludzie zobaczą, że stracili wolność i całe życie są niewolnikami. Na razie wciąż jest trochę zawodów poza korpo. Wciąż korpo nie docisnęło na maxa śruby. Wciąż Ai masowo nie zastępuje pracowników. Natomiast już gdzie nie gdzie coś się przebija jak ten nieszczęśnik zamęczony na śmierć w Amazonie.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, hubio napisał(a):

no a składki nie mają znaczenia w skali całego kraju? I to nie "potencjalny", a realny wpływ...

Mają. Kasują januszexy i uświadamiają masom byznesmenów, że ich byznesy są nikomu nie potrzebne.

8 minut temu, hubio napisał(a):

Różnica jest taka, że te "fale imigrantów" to na razie są jedynie w twojej głowie, natomiast składki od pisowskiego polskiego ładu są rzeczywistością od paru lat.

Rzecz tkwi w tym, że na zachodzie była dokładnie taka sama melodia grana.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, crush napisał(a):

(...)

Rzecz tkwi w tym, że na zachodzie była dokładnie taka sama melodia grana.

Ale my nie jesteśmy zachodem i to od nas zależy czy powtórzymy ich błędu. Kurtyna a ty tego nie rozumiesz i codziennie wylewasz swoje gorzkie żale jak rozbeczany bobas. Trzeba coś robić, żeby nie dopuścić do tego co się stało na zachodzie ale przesiadywaniem na forum niczego nie zmienisz, jedynie popadniesz w głębszą frustrację. Poza tym w końcu byś mógł się nauczyć dyskutować bez ciągłego obrażania interlokutora bo twoje wycieczki personalne do hubio są już nudne, on tobie niczego nie robi. Z drugiej strony przejmowanie się takim frustratem jak ty nie ma sensu, ot internetowy wojownik, który niczego nie zmienia i nie ma na nic wpływu a ma się za szeryfa. 

• Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, crush napisał(a):

Mają. Kasują januszexy i uświadamiają masom byznesmenów, że ich byznesy są nikomu nie potrzebne.

Tak, tak zostanę ci wyłącznie Panowie z wysp i niewolnicy do poganiania to zobaczysz zarówno jako pracownik i konsument jak ty przestaniesz być komukolwiek potrzebny... Ale ty to jesteś z tych typów "macho" co uważają, że wola silniejszego jest zawsze prawem i silniejszy ma wygrywać... :) No cóż - historia wszystkich rewolucji - począwszy od tej francuskiej pokazuje, że i czasem "słaby" potrafi się zorganizować i być silny i przegonić garstkę, która żeruje na krzywdzie innych.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Trzeba coś robić, żeby nie dopuścić do tego co się stało na zachodzie ale przesiadywaniem na forum niczego nie zmienisz, jedynie popadniesz w głębszą frustrację

Proponujesz mi patrol obywatelski? 🤔

5 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

on tobie niczego nie robi.

Oczywiście, że robi. Niestety próg wejścia do urny jest dość niski.

Więc hipis któremu byznes się nie wiedzie również może próbować przepchnąć jakieś idiotyzmy.

Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

, ot internetowy wojownik, który niczego nie zmienia i nie ma na nic wpływu a ma się za szeryfa

Właśnie opisałeś 99% dyskusji politycznych w internecie.

Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Cokolwiek co pozwoli ci rozładować twoją frustrację. 

Głosowanie za podwyższeniem składki zdrowotnej? 🤩

Opublikowano

Kurcze blade! Obawiałem się wojny z kacapskimi najeźdźcami, a tu piszecie że będę musiał bronić też korporacji, a przynajmniej sporej międzynarodowej firmy, płacącej mi pensję, przed rewolucją komunistycznych małych przedsiębiorców, prowadzona przez hubio?! ;) 

Coraz więcej zagrożeń dla zachodniej cywilizacji! :D 

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, hubio napisał(a):

Tak, tak zostanę ci wyłącznie Panowie z wysp i niewolnicy do poganiania to zobaczysz zarówno jako pracownik i konsument jak ty przestaniesz być komukolwiek potrzebny... Ale ty to jesteś z tych typów "macho" co uważają, że wola silniejszego jest zawsze prawem i silniejszy ma wygrywać... :) No cóż - historia wszystkich rewolucji - począwszy od tej francuskiej pokazuje, że i czasem "słaby" potrafi się zorganizować i być silny i przegonić garstkę, która żeruje na krzywdzie innych.

Skoro wizja rewolucji której nie będzie za Twojego żywota pozwala Ci odetchnąć od stresu spowodowanego nierentownością Twojego biznesu... Trwaj w tym przekonaniu.

Historia świata ma się nijak do obecnych norm. Skala konsumpcjonizmu jest nieporównywalna i ludzie w dupie mają skąd bierze się ich towar. Dlatego tacy jak Ty są spisani na straty.

• Upvote 2
Opublikowano
53 minuty temu, hubio napisał(a):

@crush no a składki nie mają znaczenia w skali całego kraju? I to nie "potencjalny", a realny wpływ... Różnica jest taka, że te "fale imigrantów" to na razie są jedynie w twojej głowie, natomiast składki od pisowskiego polskiego ładu są rzeczywistością od paru lat.

@TheMr. masz rację, że na dzień dzisiejszy ludzie się jeszcze nie zbuntują. Nie wiem czy za 20 czy za 30 lat, ale to nastąpi. A nastąpi wtedy jak korpo zmonopolizują wszystko i narzucą takie warunki pracy i takie ceny, że ludzie zobaczą, że stracili wolność i całe życie są niewolnikami. Na razie wciąż jest trochę zawodów poza korpo. Wciąż korpo nie docisnęło na maxa śruby. Wciąż Ai masowo nie zastępuje pracowników. Natomiast już gdzie nie gdzie coś się przebija jak ten nieszczęśnik zamęczony na śmierć w Amazonie.

Ani za 20 lat, ani za 30, ani za 100 lat ludzie nie zbuntują się. Nie przeszkadza Ci że dziecko w Bangladeszu szyje Ci koszulki po 15€ za miesiąc pracy, nie przeszkadza Ci że dzieci zbierają banany, nie przeszkadza Ci głód w Gazie (jak i miliardom ludzi), więc twój konsumpcjonizm wygra. Ludzie chcą żyć lepiej, a nie babrać się w wojnę i buntu - tego ich nauczyła historia że to na dłuższą metę nie ma sensu. 
Prędzej dostaniesz pensję socjalną za to że 90% pracy będą robić roboty niż ludzkość się zbuntuje przeciwko korpo. 

Korpo żyje z pieniędzy które spływają na ludzi, bez ludzi korpo nie ma. Oni doskonale wiedzą o tej synergii, i nie pozwolą sobie na jej zburzenie. Prędzej na edycję i uaktualnienie potrzeb na miarę 2050 czy tam 2100 roku. 

• Upvote 2