Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Asag napisał(a):

Lewactwo to z kolei jedno wielkie buractwo i ego rozdmuchane w kosmos. I jak widać jesteś tego świetnym przykładem. 

Zapraszam. Może Tobie uda się wykazać, że moje nienormatywne ego jest niezasłużone :) 

Najlepsze przykłady nieuctwa są a Konfie :) 

Opublikowano

:boink:

Cytat

Media: USA zmieniają priorytety ws. zbrojeń. Europa może mieć problem
Stany Zjednoczone zdecydowały się na wstrzymanie sprzedaży systemów obrony powietrznej Patriot do Europy, tłumacząc to ograniczoną dostępnością i potrzebami własnych sił zbrojnych - podał magazyn "Atlantic".

https://wiadomosci.wp.pl/usa-zmieniaja-priorytety-ws-zbrojen-europa-moze-miec-problem-7202250824858208a

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tobie uda się wykazać, że moje nienormatywne ego jest niezasłużone :) 

Ja pergole. Wałęsa z Trumpem w jednym ciele. 🤭

Człowiek mem. 

Edytowane przez crush
Opublikowano

Ale były w koalicji z KO i potem obsadzali takich specy jak Kotula na stołkach. Byle się dopchać do władzy a potem leżeć przez 2 lata i tłumaczyć się że nic się nie da bo Duda. 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Asag napisał(a):

Ale były w koalicji z KO i potem obsadzali takich specy jak Kotula na stołkach. Byle się dopchać do władzy a potem leżeć przez 2 lata i tłumaczyć się że nic się nie da bo Duda. 

Ja ich bronić nie będę, ale do KO nie należały - wbrew temu co wprost napisałeś ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
38 minut temu, Asag napisał(a):

To były w KO czy były w koalicji z KO?

Walicie takie babole, a potem Pikachu-face jak Gordon was bezlitośnie punktuje :E

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Walicie takie babole, a potem Pikachu-face jak Gordon was bezlitośnie punktuje :E

Ty. A Ziobro to był PiS, czy tylko w koalicji z PiSem? 🤔

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, crush napisał(a):

Ty. A Ziobro to był PiS, czy tylko w koalicji z PiSem? 🤔

Miał własną partię z koalicją z pisem, a o co chodzi? Internetu nie masz, że pytasz? 

Porównywanie Ziobry do Żukowskiej jest delikatnie mówiąc śmieszne, bo Żukosia mimo swoich ułomności potrafi wjechać na koalicję KO, czego u Ziobry nie uświadczysz w związku z PISem. 

Długo będziesz tak próbował obracać kota ogonem? Bo przyznanie się do błędu coś ci nie wychodzi. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, huudyy napisał(a):

Miał własną partię z koalicją z pisem, a o co chodzi? Internetu nie masz, że pytasz? 

A jednak stawia się go na równi z PiSem. Ale stawiać tak samo lewicy to nie dobra jest.

Ziobro też zgrzytał z PiSem. Po prostu on ciągnął jeszcze bardziej w prawą stronę... Czyli tak samo jak Biejat próbuje w lewo.

Ta sama kategoria miernoty i jak najbardziej część rządzącej koalicji w obu przypadkach.

Edytowane przez crush
Opublikowano

A ty dalej fikoly trzaskasz? :E

9 minut temu, crush napisał(a):

stawiać tak samo lewicy to nie dibra jest.

Dibra dibra, ja się o technikalia czepiam, nie porównuję w żaden sposób jakości tych partii. 

Zresztą, szkoda mojego czasu na dalszą dyskusję, jest jałowa jak lewica w tym kraju. 

Opublikowano
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

A ty dalej fikoly trzaskasz? :E

Albo masz problem ze zrozumieniem prostych zależności.

Ziobro to de facto PiS i analogicznie Biejaty to de facto Koalicja. Czy Ci to się podoba czy nie. 🤷🏿‍♂️

A najzabawniejsze jest to, że większość społeczeństwa dokładnie tak to odbiera i można tupać i zgrzytać, a i tak przełoży się to na wyniki w wyborach.

Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Nie ma to żadnego znaczenia skoro efekt jest ten sam. 

Opublikowano
15 minut temu, VRman napisał(a):

Gdzie są te kontrowersje?

Tłumaczenie banderyzmu w Polsce. Przynależność w pierwszej kolejności do Ukrainy.

Polskę ma reprezentować Polak. W naszym interesie, nie w interesie Ukrainy.

Opublikowano (edytowane)

Dziad wspominał coś o słabszym sąsiedztwie, że lepiej mieć takowe. Jasne. Do pewnego stopnia przynajmniej, bo mieć totalnie upadłe państwo za sąsiada też nie jest dobrze.

Tylko tutaj alternatywą dla Ukrainy jest sąsiedztwo mocniejsze i bardziej agresywne. Więc to jakieś niesamowite fikołki mentalne.

Za to gdyby dało się za naciśnięciem magicznego guzika wyparować i Ukrainę i ruskich... Można by dyskutować.

W ogóle precz z komuną i "bracia rosjanie" ... A tymczasem "bracia rosjanie" w zdecydowanej większości Stalina uważają za pół-boga i ich ojca. Tęsknym wzrokiem patrząc za ZSRR. default-smilies-whee.gif

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Wszyscy: Nie można być bardziej russką szmatą niż Braun.

Korwin: potrzymaj mi piwo:

IMG_3678.jpeg

Ale czy tu nie chodzi o semantykę i kwestie historyczne? Czy Korwinowi nie chodziło o to, że Polska walczyła w 1920r z Armią Czerwoną, ale pomagali nam "Rosjanie" czyli "biali"? A z kolei w 1939 nie chodziło mu o to, że zaatakowało nas ZSSR, które gnębiło własnych obywateli. Czy nie chodziło mu o to, że jakby obdziela Rosjan od dyktatur, którym podlegali i niestety wciąż podlegają?

Ergo - czy nie chce przemycić tezy, że zwykli Rosjanie niekoniecznie chcą wojny na Ukrainie? Ta teza może być kontrowersyjna, ale na pewno nie zasługuje na przymiotniki: "obrzydliwe" itp. Naród rosyjski jest poddawany ciągłej propagandzie, manipulacji, a przeciwnicy polityczni są zsyłani na Syberię albo giną. Nie ma żadnej demokracji więc nikt nie jest w stanie zmienić tyrana putlera czy dotrzeć z prawdziwym przekazem kto jest agresorem w tej wojnie. Może się mylę, ale uważam, że Rosjanie w znacznie mniejszym stopniu popierają putlera niż Niemcy w 1939 popierali hitlera.

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, crush napisał(a):

Tłumaczenie banderyzmu w Polsce. Przynależność w pierwszej kolejności do Ukrainy.

Polskę ma reprezentować Polak. W naszym interesie, nie w interesie Ukrainy.

Widziałem w tym wątku wiele razy jak lewacy naginali fakty coś twierdząc. Tak samo tutaj nie dam wiary takiemu pojedynczemu zdaniu. Proszę o linki. Chcę sam zobaczyć gdzie tłumaczyła Banderyzm i co to "tłumaczyła" znaczy. Wyjaśniała czemu Ukraińcy go mają za bohatera, czy usprawiedliwiała morderstwa? 

Co do reprezentowania. Znowu. Najpierw szerszy kontekst poproszę, choć tutaj mam tak niską opinię o naszym rządzie, że nie wykluczam, że coś spierdzielili koncertowo.

Chciałbym usłyszeć opinie obu stron i sobie wyrobić zdanie.

Opinię tej drugiej mogę zgadnąć: jeśli ona w jakikolwiek sposób pracuje dla naszej, polskiej instytucji, a do tego się zna na tym w jakiej roli tam pojechała (a na walce z ruską dezinformacją akurat się znać może) to nie tak źle. 

Jak wcisnęli tam Ukrainkę na tej samej zasadzie co w lewackich władzach wsadzanie kogoś byle był z mniejszości i nie był biały, to się zgodzę, że to absolutnie nie powinno mieć miejsca. 

Edytowane przez VRman