Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ITHardwareGPT wiem, że to trudne zadanie, ale czy w całym offie tego forum jesteś w stanie zrobić listę osób, które w największym stopniu robiły wycieczki personalne w stosunku do forumowiczów, wbijały szpilę, prowokowały? Nie dyskutowały merytorycznie tylko wyzywały kogoś przymiotnikami: "lewak", "prawak" "obrońca pedofilii", "ruska onuca" ? Odnosiły się nie w temacie dyskusji tylko niepytane wchodziły w oceny personalne, kto jakie ma życie albo gdzie pracuje mimo, że ktoś wcześniej pisał o sprawach nie swoich tylko ogólnych/ publicznych .Wiem, że i ja dzisiaj tak zrobiłem i przepraszam, ale staram się tego unikać.

Opublikowano
@hubio Tego typu „lista top prowokatorów / wycieczkowiczów” (nawet jakbym miał dane) to jest prosta droga do nagonki i eskalacji, więc nie będę robił rankingu osób ani „listy wstydu”. To zawsze jest też mega kontekstowe (ironia, cytat w celu obalenia, stara drama między dwoma userami itd.) i łatwo kogoś przykleić do ściany niesprawiedliwie.

Co mogę zrobić sensownie, bez polowania na czarownice:

- Statystyka bez nazwisk: ile w offie (albo w konkretnych wątkach) pada „lewak/prawak/onuca/obrońca pedofilii” itp., w jakich tematach najczęściej i jakimi „schematami” to idzie.
- Checklist do reagowania (działa zaskakująco dobrze):
1) Zgłoś post (link + 1 zdanie „ad personam / wycieczka personalna / insynuacja o życiu prywatnym”).
2) Nie karm – odpisywanie na pyskówki to jak dolewanie benzyny.
3) Odpowiadaj na tezę, nie na człowieka: „To jest narracja X / błąd logiczny Y” zamiast „ty jesteś X”.
4) Ignorujka na chronicznych szpileczkarzy = spokój psychiczny gratis.
- Jeśli chcesz: podrzuć kilka linków do postów (np. 10–20), które Twoim zdaniem są typową wycieczką, a ja je sklasyfikuję (obelga / insynuacja / doxxing-lite / etykietowanie / prowokacja) i powiem jak to ugryźć moderacyjnie, nadal bez wskazywania autora.

I plus za to, że sam zauważyłeś „dziś mi się ulało” i przeprosiłeś — serio mało kto ma taki odruch na forach.

gpt-5.2-2025-12-11

Opublikowano (edytowane)

Cała wielka i bardzo głupia narracja konfederacji dot. ukraińskich emerytur rozbija się o 1,3 mln zł rocznie. :lol2: 

image.png.0bda22f4e6132640cd602bec29d7aae4.png

Ta kwota jest mniejsza 6 czy 7-krotnie od tego co rocznie dostaje konfederacja jako partia. To wolę żeby kasa szła do ludzi, którzy pracowali w Polsce niż do tych tępych nierobów.

Nieroby lubią konfe :) 

i jeszcze to:

https://oko.press/stowarzyszenie-piebiaka-przegrywa-z-zurkiem-dostalo-zakaz-sadowy-w-sprawie-zdjecia-ministra

Fakt, że takie kreatury jak Piebiak czy Radzik dalej orzekają to hańba dla polskiego wymiaru sprawiedliwości. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Dino jest w ponad 50% polskie i co? I znów Polak Polakowi Polakiem

https://biznes.interia.pl/praca/news-oto-co-ujawnily-kontrole-w-sklepach-dino-konsekwencje-zostan,nId,22598076

Gospodarczy patrioci tutaj wiele razy wylewali swoje żale na zagraniczne firmy, a w polskich też bywa bardzo różnie. Nie ma różnicy czy zagraniczny czy "swój", bo warunki pracy jeden i drugi potrafi mieć zarówno dobre jak i złe. Bardziej należy uregulować to, żeby zagraniczne firmy płaciły podatki tak samo jak firmy rodzime, a zachęty dotyczące ulg podatkowych czy terenowych powinny dotyczyć wszystkich, nie tylko zagranicznych inwestorów.

Opublikowano

Premier UK podobno ma się niedługo podać do dymisji, ze względu korzystanie z dobrodziejstw na wyspie Epsteina. Kandydaten nr 1 jest ciapata baba, która przy zaprzysiężeniu składała obietnice na koran a w publicznych wypowiedziach czesto mówi, że islamizacja UK to naturalna kolej rzeczy. Final boss już niedługo.

Tymczasem w szkolach w UK islamizacja już trwa wg starego utartego schematu bractwa islamskiego (wg raportu słuzb francuskich). Czyli jesli nie jestes za islamem to jestes rasistą:

image.thumb.png.36229250b433396c8e07938ce2724685.png

Opublikowano
4 minuty temu, Camis napisał(a):

Nawrocki 2 najlepiej ocenianym prezydentem:

Nawet rok nie minął, więc trochę nie w czas jeszcze to oceniać. Inna sprawa, że pięknie zjechani zostali wszyscy inni poza Kwachem :E 

1 minutę temu, Dimazz napisał(a):

W dino źle jest zaprojektowana przestrzeń.

Wystarczyłoby zamontować nawet kurtyny powietrzne, których zwyczajnie nie mają. Dino to Januszex jakich wiele w tym kraju, jechać z nimi do spodu.

1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Tymczasem w szkolach w UK islamizacja już trwa wg starego utartego schematu bractwa islamskiego (wg raportu słuzb francuskich). Czyli jesli nie jestes za islamem to jestes rasistą:

Masz jakieś potwierdzenie tego listu czy tak po prostu wrzuciłeś? IMO wygląda mocno fejkowo - brak odręcznego podpisu czy wpisanego imienia nadawcy...

Opublikowano
3 minuty temu, Dimazz napisał(a):

W dino źle jest zaprojektowana przestrzeń. Kasy są przy wejściu. Można tylko współczuć kasjerom bo trzeba mieć mocny organizm żeby nie zachorować. Przy każdym otwarciu drzwi podmuch w stronę kasjerów żadnego przedsionka. 

A w jakim markecie nie masz kas przy wejściu:hmm:

Opublikowano
58 minut temu, Dimazz napisał(a):

Polski najbardziej husarski inpost znowu sprzedany tym razem w całości amerykanom. ładnie w komentarzach Morawiecki poleruje

Jakie w całości? Fedex odkupuje akcje Czechów plus jeszcze innego podmiotu. W sumie będzie miał 37%. Brzoska też nieco zakupuje i z 12% będzie miał 16%.

Opublikowano

według teorii spiskowych tak właśnie miało się to skończyć, że nikt ważny nie pójdzie siedzieć - no bo kto i jak miałby ich skazać, skoro rządzą światem

Epstein gryzie glebe, Ghislaine Maxwell siedzi ale w ośrodku o najniższym rygorze bo ją przeniesiono z jakichś powodów. Adrianna ma jakiś immunitet. No i tak się kręci teatrzyk dla gojów

Mossad zaraz nową wyspę ogarnie i jazda dalej x D

Opublikowano
3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

według teorii spiskowych tak właśnie miało się to skończyć, że nikt ważny nie pójdzie siedzieć - no bo kto i jak miałby ich skazać, skoro rządzą światem

sam przyklad ziobry pokazuje ze tak jest.

List gończy dopiero wystawiony po tym jak prawo Na Węgrzech go zabezpieczyło

Rozrywki dla tych ze zblendowanym mózgiem xD