Ponieważ obecna polityka nie została najwyraźniej doceniona to zmieniamy nieco zasady.
posty w temacie politycznym mają być merytoryczne i na temat
nie obrażamy naszych interlokutorów, jeżeli ich poglądy nam bardzo przeszkadzają używamy opcji "ignoruj"
nie używamy określeń powszechnie uznawanych za obraźliwe wobec innych użytkowników forum, grup etnicznych, wyznaniowych itd.
Osoby nie przestrzegające tych zasad będą karane zakazem pisania postów na okres który wyda s
Khmm..., khmm..., nowa reklama Jaguara ...
Harley-Davidson też niedawno próbował trafić do "modern audience".
Zaraz się okaże, że Lamborgini zakrzyknie, potrzymajcie mi piwo...
Nowa S klasę zaprojektował nowy młody człowiek i kurteczka się nią jarał jak wtyczka od 4090, więc da się? Da się tylko trzeba chcieć, a w Ubi to zamiast myśleć o zrobieniu porządnej gry to myślą o pracy zdalnej
@sideband
Chciałem zmienić mój stary monitor LG Flatron e2350v którego mam już około 14 lat na coś nowego i w 2023 roku w maju spróbowałem LG GP 850 dałem za niego 1700 zł i szybko oddałem kolory przesycone kontrast czerń słabe i oczy mnie też bolały . Kiedy go kupowałem to nie wiedziałem o dużej ilości rzeczy dopiero z czasem dowiedziałem się coraz więcej . On miał sRGB 135 % .
@wrobel_krk
Jak sprawdzam sRGB danego monitora to jeżeli chodzi o oledy to większość ma więcej niż 110 % chyba , że ja coś źle odczytuje albo nie wiem nie znam się dokładnie aż tak bardzo.
Słyszałem coś też o takim czymś jak clamp srgb , że to niby jakiś program który ustawi 100 % sRGB nie wiem jak to faktycznie wygląda .
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Mar_s,
Zasady ogólne.
Rekomendacja dodana przez Mar_s
9 reakcji
Pokaż odpowiedź