Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, voltq napisał(a):

Nie mówię że wszyscy bo na każda partie głosują rożni ludzie ale czym miałby mnie przekonać mentzen żeby zagłosować na nawrockiego? to już prędzej w drugiej turze bym zagłosował na Trzaskowskiego 

P.S gdybyś mi nie przypomniał pewnych rzeczy to bym nie poszedł głosować w ogóle

"Przekazywanie poparcia" nigdy nie jest skuteczne w 100%, ale to działa dla obydwu stron sceny. Przekazane poparcie przez Hołownię też w 100% nie zasili Trzaskowskiego.

Edit: i cieszę się że pamiętasz o swojej decyzji o pójściu na wybory

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Więcej sensu ma całkowite zakazanie posiadania zwierząt drapieżnych i takich które są wstanie samodzielnie opuścić podwórko, niż trzymanie ich na stałe zamkniętych lub na smyczy.

Czyli jak kiedys mialem male stado kotow przy malym gospodarstwie i lataly samopas - zle, teraz mam jedna kotke 100% w domu i planuje ja na smyczy czasem wyprowadzic - tez zle... nosz faken.

Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

"Przekazywanie poparcia" nigdy nie jest skuteczne w 100%, ale to działa dla obydwu stron sceny. Przekazane poparcie przez Hołownię też w 100% nie zasili Trzaskowskiego.

Edit: i cieszę się że pamiętasz o swojej decyzji o pójściu na wybory

W obu przypadkach będę głosował na ludzi których nie lubię i nie reprezentują moich poglądów wiec sytuacja jest co najmniej dziwna , najpierw na mentzena a w drugiej na trzaskowskiego , żeby pisowska zaraza nie miała wszystkiego w kolejnej kadencji , nie ma normalnego kandydata do wyboru tylko cyrk

Opublikowano
Cytat

Mnie dziwi jedno - skoro Tuski i Hołownie otwarcie mówią, że cywilizacyjne postulaty wdrożone nie zostaną, to jakąś taką naturalną koleją rzeczy powinno być w takim przypadku zastanowienie się jak wypełnić lukę po młodym i progresywnym elektoracie, który ponownie do urn nie pójdzie. Jak dosyć duże "płaty" elektoratu im odpadną, to wypadałoby szukać zastępstwa. A tu tego nie ma. Jest takie dość bezwładne dryfowanie ku skałom z pieśnią "nic się nie da zrobić" na ustach na 3 lata przed wyborami. Nieco to absurdalne.

Tam na poważnie jedynym pomysłem na sukces jest po prostu prymitywne podkręcanie strachu przed kaczorem-dyktatorem?

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-donald-matole-twój-rząd-obalą-osoby-kasjerskie.2410635/post-191204864

Do tego KO tak grzało temat praworządności a teraz sami olewają prawo i wyroki ETPC bo sumienie ważniejsze.

Palade już odlatuje na orbitę Neptuna:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ryba napisał(a):

Czyli jak kiedys mialem male stado kotow przy malym gospodarstwie i lataly samopas - zle, teraz mam jedna kotke 100% w domu i planuje ja na smyczy czasem wyprowadzic - tez zle... nosz faken.

To tylko moje zdanie. Koty to mocno samodzielne zwierzęta i jednocześnie nie są groźne dla ludzi jak psy potrafią być. Tym się różni pies od kota, że właśnie można go puścić w samopas i on ani sobie ani nikomu krzywdy nie zrobi. Dodatkowo jego obecność sprawi że będzie przy domu mniej gryzoni i innych tego typu szkodników. Po prostu to nie jest zwierzę do trzymania non stop w zamknięciu albo na smyczy. Od tego jest  chomik, żółw, świnka morska, ewentualnie mały pies.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Spl97 napisał(a):

Wtedy jak Konfa się dogada przy stoliku, którego chcieli wywrócić z PiS-iorami, to cały czar "jedynej słusznej" alternatywy dla PO-PiS pryśnie w jednym momencie xD.

Nie znasz ich "inteligentnych inaczej" wyborców?, będą fikołki że musieli to zrobić żeby obalić dyktatora Tuska. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

To tylko moje zdanie. Koty to mocno samodzielne zwierzęta i jednocześnie nie są groźne dla ludzi jak psy potrafią być. Tym się różni pies ok kota, że właśnie można go puścić w samopas i on ani sobie ani nikomu krzywdy nie zrobi. Dodatkowo jego obecność sprawi że będzie przy domu mniej gryzoni i innych tego typu szkodników. Po prostu to nie jest zwierzę do trzymania non stop w zamknięciu albo na smyczy. Od tego jest  chomik, żółw, świnka morska, ewentualnie mały pies.

sorry, ale ja kolejnego kota w ktorego inwestuje uczucia i hajs nie mam zamiaru skrobac z asfaltu.

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

Nie znasz ich "inteligentnych inaczej" wyborców?, będą fikołki że musieli to zrobić żeby obalić dyktatora Tuska. 

Właśnie w tym samym poście pisałem, że będą odstawiać takie fikołki, jakie nam się nie śniły przy koalicji PiS-Konfa. A nam to tylko utwierdziłoby, że są zakałą narodu.

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Camis napisał(a):

Jakoś Polska2050 i PSL potrafili poprzeć kandydaturę Bosaka , KO powinno wprowadzić cześć postulatów które głosi konfederacja choćby kwota wolna itd i już przybliżyli by ich wyborców lub potencjalnych wyborców do siebie , ale lepiej wyzywać wszystkich innych którzy nie zgadzają się z nami od oszołomów inteligentnych inaczej itd , dlatego właśnie PiS wróci dzieki takiemu podejściu

Opublikowano
58 minut temu, Camis napisał(a):

E7Ged6R.png

Wchodzę bo widzę że jakaś IMBA chyba jest a tutaj gadają o myszach i kotach. 

Pasuje jak ulał: Gdy kota nie ma (Moda) to myszy harcują!.

:hura:

Ciekawe kto pierwszy poruszy temat kota Jarka i połączy oba tematy? :D

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Camis napisał(a):

Palade już odlatuje na orbitę Neptuna:

Ja się z nim zgadzam. Wolałbym żeby duże stacje były nasze.

Tylko gdzie jest jego oburzenie jak mowa jest o potencjalnym przejęciu przez agenturę węgierską... Czyli per procura ruską?

Niemcy jako mimo duży bezpośredni partner biznesowy mieszający się w nasze media to IMO gorzej niż przykładowo obecne USA. Ale zdecydowanie jest to mniej niebezpieczne niż marionetka Putina z Węgier.

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, ryba napisał(a):

Ja caly czas czekam az @Umpero wroci, zaczynam powoli sie martwic i tesknic.

Uderzaj do takiego Badalamana albo innego wielbiciela tęczowego rafauka.
Kogoś takiego prędzej wyrwiesz.
Ja nie z kasty pederastów.

Opublikowano
3 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Koty nie tylko na ptaki polują czy inne tego typu zwierzęta ale też na myszy, szczury czy jakieś pomniejsze gryzonie. Jak zamkną koty w domach to wszystko może wyjść z nor i zacząć buszować, np. w magazynach żywności i wyżeracz co popadanie. Jak się rozprzestrzenią to dopiero będą mieli straty. Obecnie mamy 3 koty i co jakiś czas, który przyniesie mysz. Co prawda ptaka taki czasem też przyniesie ale taka już kocia natura.

Ale rozumiesz że tam chodzi zwierzęta, które nie są bezpańskie? 

Ponadto pogrzebałem trochę i sprawa wygląda tak. W Finlandii nie ma obowiązku sterylizacji kotów domowych. To sprawiło, że koty, które ludzie mają w domach i które mogą się swobodnie poruszać na zewnątrz, rozmnażają się też z dziko żyjącymi kotami. W konsekwencji przez lata populacja dziko żyjących kotów rośnie, a wiele z kotów puszczanych swobodnie nie wraca. Szacuje się że 20 tysięcy kotów rocznie uznaje się za porzucone, bo nie sposób znaleźć ich właścicieli, bo obowiązku chipowania też nie ma. Dlatego koty stają się tam dużym problemem, szczególnie w miastach, gdzie będą wyżerały ptactwo.

Dodatkowo na wsiach można tam ponoć do kotów strzelać jak do innych szkodników spełniając oczywiście wymogi prawa łowieckiego.