Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, michasm napisał(a):

Tu chyba bardziej chodziło, aby kara jie była zależna od dochodu, bo ktoś może wykazywać niskie dochody pomimo gigantycznej fortuny. Tak samo z resztą z majątkiem. Może być na żonę, matkę. 

Może rzeczywiście karać bez widełek 50k Za złamanie zakazu. Bez odstępstw. Może wtedy te sprawy by były szybkie, a jak kogoś faktycznie nie stać... 

To może pierwsze złamanie 5k, a nasze następne 50k?

A następne 500k i tak dalej. A za niespłacanie do ciupy. W którymś momencie zadziała. Tylko jedno,  poszczególne progi musiałyby się kasować jak punkty.

Opublikowano

No to trzeba rozwiązać problem prawny dostosowując prawo. Ostatnio za często słyszę, że czegoś nie można zrobić, bo prawo nie pozwala. Może to i dobrze, ale jeśli ślepy i głuchy widzi i słyszy, że prawo chroni kogoś kogo nie powinno, to trzeba porzucić tej argument i dostosować prawo.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Więcej takich marszów!

Jak się lewica nie odzywa to jej rośnie, także oby więcej takich kompromitujących transparentów na ulicach.

Ale co jest nie tak z tym marszem w sumie? Jak patrzę na te hasła, to wyglądają spoko.

Ogólnie Razemki nie celują w przeciętnych wyborców (głąbów), więc lecą bardziej merytorycznie.

4 godziny temu, Winter napisał(a):

Razemkowe tępaki. Ten jeden Brzoska się potrafił wybić, bo miał pomysł na biznes, przeszedł pewnie ścieżkę zdrowia, a takie małe kurwie jedyne co potrafią to narzekać. Do roboty gamonie.

GwOyUP2WIAEhloN.jpg

Zanim tak zaczniesz Brzoski bronić, to się zainteresuj, jak śmieciowo traktuje swoich pracowników. Nawet Allegro tak nie gnoi swoich sprzedawców, jak InPost gnoi swoich kurierów %-)

Z tym pomysłem to też nie za bardzo tak było, ale nie chce mi się przytaczać jego biografii.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

i tego się właśnie obawiałem a jest jeszcze gorzej bo firma zarejestrowana poza Polską żeby nie płącić podatków tylko Polacy będą musieli zapłacić za zniszczenia :( 

Ten cały Paszyk mocno wybija się na najgorszego ministra w obecnym rządzie.

Nawet grok podsumował

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To jest przykład kolejenej sytuacji, w której bez medialnej gówno-burzy  zapewne będziemy odbudowę fabryki gościowi sponsorować.

Tymczasem na naszym poletku koniec historii "rodziny na swoim". Prokuratura niczego podejrzanego się nie doszukała. Jakby ktoś z was chciał się budować i szuka działki w  pięknych okolicznościach przyrody powinien podbijać do tego starosty :)

https://wiadomosci.wp.pl/szczescie-rodziny-starosty-to-nie-przestepstwo-prokuratura-zamyka-sprawe-7179601023674976a

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 2
Opublikowano

niestety jak wróci pis to zwielokrotni takie patologie.

Może Polska znalazła się już w takim bagnie z którego nie da się wyjść i zostaje tylko droga w kierunku Węgier. Bedne zacofane, skorumpowane państwo

Opublikowano

Myślę że jest mniej a pisowcy nie siedzą bo się pozabezpieczali i może już prokuratorzy nie chcą ruszać politycznych spraw.

Dla ciebie maseczki 45zł za sztukę to normalne i żaden przekręt. Może u was w Rosji to na porządku dziennym ale ja nie chciałbym żeby Polska stała się drugą Białorusią albo innymi popłuczynami po ruskich

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

Myślę że jest mniej a pisowcy nie siedzą bo się pozabezpieczali i może już prokuratorzy nie chcą ruszać politycznych spraw.

Dla ciebie maseczki 45zł za sztukę to normalne i żaden przekręt. Może u was w Rosji to na porządku dziennym ale ja nie chciałbym żeby Polska stała się drugą Białorusią albo innymi popłuczynami po ruskich

Bo się po zabezpieczali. Przecież chyba nawet wprowadzili prawo niepozwalające karać za błędne (w tym "błędne") decyzji związanych z pandemią.

W ogóle narzekamy na nieskuteczne rozliczenia (w tym ja), ale zapomnieliśmy, że wiele z nich (przekrętów które zrobili) pisowcy zdążyli tak umocować w prawie, aby nie dało się ich ruszyć. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

To trzeba rozdzielić. Ostro za ten atak - zgoda

Dopłacać panu biznesmenowi - jeśli to co Zoidberg mówi to prawda - nie

Ale co do Zoidberga to on akurat chyba powinien unikać fraz typu "mamy ważniejsze potrzeby/wydatki niż to". To trochę jakby pisowiec apelował o praworządność.

**

O, kurde :lol2:

To nam pan polityk dowalił:

Cytat

Spotkałem się z Prezesem Grupy Barlinek, aby omówić możliwe wsparcie dla fabryki w Winnicy, zniszczonej w wyniku ataku rosyjskich dronów. Wsparcie dla polskich przedsiębiorców, niezależnie od miejsca prowadzenia działalności, pozostaje naszym priorytetem !

To jak Trynkiewicz by robił byznes, to mu też, bo Polak! 

Jak ktoś pojedzie do Rosji robić lufy do ruskich armat, ale jest Polakiem, to mu też dopłacić!

Ależ oni bezczelnie plują na ludzi obrażając ich inteligencję.

Ludzie pobiegli w 2023 głosować, bo mieli tego dość, a KO z ekipą (zgodnie z moimi oczekiwaniami) zachowuje się tak na zasadzie "tak samo jak pis, minus 5%, żeby nie można było powiedzieć, że jesteśmy tak samo źli")

Krzysztof Paszoł won!

Opublikowano

Wygląda na to że faktycznie będzie można trafić do kocia za przekroczenie prędkości.

Jedna z najważniejszych zmian dotyczy użytkowników autostrad i dróg ekspresowych. Kierowcy, którzy przekroczą prędkość o połowę dopuszczalnego limitu i jednocześnie stworzą zagrożenie, będą mogli zostać skazani na karę od trzech miesięcy do pięciu lat więzienia. Na przykład, osoba, która na autostradzie będzie poruszać się z prędkością powyżej 210 km na godz. na autostradzie i tym samym rażąco naruszy zasady bezpieczeństwa, może spodziewać się takich konsekwencji.

KPRM precyzuje, że kara ta dotyczyć będzie jedynie przypadków, w których wysoka prędkość wiąże się z zagrożeniem dla innych uczestników ruchu. Jazda z dużą prędkością po pustej drodze może skończyć się zwykłym mandatem. Jednak w sytuacji dużego natężenia ruchu, gdy łamanie przepisów prowadzi do realnych niebezpieczeństw, kierowcom może grozić nawet więzienie. Wysokość kar będzie zależna od ustalonych ograniczeń, które różnią się w zależności od konkretnego odcinka drogi.

https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/wiezienie-za-przekraczanie-predkosci-jak-ma-dzialac-nowy-przepis-wyjasniamy/39ed1h3

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
39 minut temu, 8V32 PcLab napisał(a):

adashi, kacapom nie idzie, to przeszedłeś do chin 

Nie, nadal jestem z krwi i kości Rosjaninem. Naszym zadaniem w Polsce było umożliwienie zwycięstwa doktorowi Karolowi Nawrockiemu oraz dojście do władzy koalicji Konfederacji z PiS. Dam musisz ocenić jak nam idzie.

• Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

W ogóle narzekamy na nieskuteczne rozliczenia

KO tak spaliła temat że teraz już prawie nikt nie uwierzy w "rozliczymy pisiorów" przy następnych wyborach... 

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Camis napisał(a):

KO tak spaliła temat że teraz już prawie nikt nie uwierzy w "rozliczymy pisiorów" przy następnych wyborach... 

Wczoraj się urodziłeś ? Kolegów po "fachu" się nie rusza.

Opublikowano (edytowane)

KO to chyba cały czas najarana chodzi ;) Komisje nie pykły, giertchychówki nie pykły, Hołownia z koalicjantami olali ich chore pomysły z zaprzysiężeniem. Te igrzyska co robią od 1,5 roku  siadają już tylko totalnym cymbałom z silnych razem. Generalnie to są mistrzowie gówno burzy potrafiący mieć tylko otwarty ryj od ucha do ucha - jest dobrze.

Edytowane przez skypan
Opublikowano (edytowane)

@Camis no, ale co byś chciał? Żeby Tusk wprowadził stan wojenny i aresztował poza sądami i prokuraturami? Już jest dym o przejęcie TVPiS i "Bodnarowców", a KO tylko trochę nagięła prawo. Albo chcesz żyć w państwie prawa gdzie działają mechanizmy i procedury albo państwie policyjnym. Z pewnością Łukaszenka nie miałby problemów z "powsadzaniem pisowców" bo by przyszła milicja i tyle :) 

Tam gdzie można toczą się śledztwa. Niektórzy jak Romanowski uciekli :) Sądy muszą zaakceptować środki zapobiegawcze itp. Tym bardziej, że w ocenie prawno-karnej to akurat te sprawy dotyczące korupcji czy jakiś nadużyć to są na samym dole "hierarchii" "wsadzania" :) Niezmiennie taki pedofil zajmuje pierwsze miejsce gdzie z miejsca wsadza się na tymczasowe. Potem oczywiście przestępstwa przeciwko życiu. Przestępstwa gospodarcze na szarym końcu, chyba, że chodzi o setki milionów, ale w sprawach świetnie udowodnionych jak wyłudzenia VAT. W tych sprawach przeciwko pisowcom to z ręką na sercu w mojej ocenie prawie nic nie nadaje się na tymczasowe aresztowanie....

Jak obywatele chcą igrzysk i chleba to raczej muszą się przenieść jakieś 1000 lat wcześniej gdzie rzeczywiście oponentów politycznych ścinano :) 

Mój zarzut do KO nie jest o rozliczenia tylko o to, że prawdopodobnie szli z obietnicami na zasadzie: "cóż szkodzi obiecać" i dlatego nawet koalicja nie uzgodniła w umowie koalicyjnej na twardo jednego z głównych postulatów kampanii czyli odwrócenia polskiego ładu. I proszę mi nie pisać, że PAD by tak czy inaczej odrzucił. Bo odrzucił na prośbę Zandberga, który chciał trochę innego modelu (o wiele bardziej sprawiedliwego) + wystarczyło zabezpieczyć z innych źródeł tą składkę, a nie bezlitośnie zabierać najbiedniejszym mikro przedsiębiorcom. Zarabia 2000 miesięcznie z czego 500zł idzie na składkę a 1700zł na ZUS. K. co za "wspaniały" kraj dla przedsiębiorców :)

No i KO przespała przekupienie przed wyborami prezydenckimi masę grup wyborców. Nawet emerytów :) Tymczasem banki i inne korpo drenują Polskę wzdłuż i szerz. Banksterzy napychają sobie kieszenie. W Polsce w całej UE są najdroższe kredyty, a połowa społeczeństwa jest na kredytach. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
7 minut temu, Karro napisał(a):

No a wiedziałem ze nikt powzej dyrektora nie bedzie siedzał bo nigdy nie siedział.

To est historyczna zależność,choć teraz mam wrazenie ze standardy sie przesuneły w dół.Także to była kiełbasa dla  debli z debili xD 

Bzdura. Tomasz lipiec, minister sportu za czasów rządów PiS (2005-2007). Siedział za korupcję.

Opublikowano
9 godzin temu, hubio napisał(a):

@Camis no, ale co byś chciał? Żeby Tusk wprowadził stan wojenny i aresztował poza sądami i prokuraturami? Już jest dym o przejęcie TVPiS i "Bodnarowców", a KO tylko trochę nagięła prawo. Albo chcesz żyć w państwie prawa gdzie działają mechanizmy i procedury albo państwie policyjnym. Z pewnością Łukaszenka nie miałby problemów z "powsadzaniem pisowców" bo by przyszła milicja i tyle :) 

Kurczę, nie ma to jak samemu sobie zaprzeczać ;D