Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wsi to do pieca albo na szmaty do czyszczenia. W mieście, zdatne do chodzenia do kontenera pck a dziurawe skarpety i gacie to do kosza a nie jakieś pajacowanie z chodzeniem do pszoku który jest czynny 4 razy w tygodniu przez 5 godzin a w niektórych miejscowościach rzadziej. Na wsiach to już w ogóle lipa. Będzie jak z lodami z samochodu. Melodyjka bo jedzie auto od zbierania dziurawych gaci. 

• Upvote 1
Opublikowano

PSZOK na wsi - 10-18 codziennie w tygodniu, 10-15 sobota. Nie uwierzę że jesteś taki zabiegany że nie masz czasu podjechać do PSZoku. A zbierać takie tekstylia w 120l worku można zbierać długo. 

Widzę że dalej jest opór co do segregacji, co powinno być podstawą życia. Niepokornych baranków poskromi się wysokimi karami, i jestem za. 

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Zesra się, a nie poskromi.

Plastik, szkło i papier segreguję. I widzę dalej tony ludzi którzy wywalają jak leci. Ceny za wywóz w blokowiskach z tego co słyszałem tak czy inaczej wzrosły.

Nic nie będę nigdzie wywoził. Nie z braku czasu, nie z braku możliwości. Po prostu mi się nie chce. 🤷

Edytowane przez crush
  • Upvote 4
Opublikowano
7 minut temu, crush napisał(a):

Zesra się, a nie poskromi.

Plastik, szkło i papier segreguję. I widzę dalej tony ludzi którzy wywalają jak leci. Ceny z wywóz w blokowiskach z tego co słyszałem tak czy inaczej wzrosły.

Nic nie będę nigdzie wywoził. Nie z braku czasu, nie z braku możliwości. Po prostu mi się nie chce. 🤷

amen - glupota zaczyna gonic glupote i jak eu sie nie ogranie to sie nie obudzi albo obudzi w chinskim lub ruskim raju

Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Na wsi to do pieca albo na szmaty do czyszczenia. W mieście, zdatne do chodzenia do kontenera pck a dziurawe skarpety i gacie to do kosza a nie jakieś pajacowanie z chodzeniem do pszoku który jest czynny 4 razy w tygodniu przez 5 godzin a w niektórych miejscowościach rzadziej. Na wsiach to już w ogóle lipa. Będzie jak z lodami z samochodu. Melodyjka bo jedzie auto od zbierania dziurawych gaci. 

Nie wiem w jakim rejonie polski mieszkasz ale na północy w mojej okolicy gdzie są wioski z liczbą mieszkańców nawet mniejszą niż 300 osób grubo od ponad 10 lat stoją kosze pck na ciuchy.

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

PSZOK na wsi - 10-18 codziennie w tygodniu, 10-15 sobota. Nie uwierzę że jesteś taki zabiegany że nie masz czasu podjechać do PSZoku. A zbierać takie tekstylia w 120l worku można zbierać długo. 

Widzę że dalej jest opór co do segregacji, co powinno być podstawą życia. Niepokornych baranków poskromi się wysokimi karami, i jestem za. 

Jak ktoś chce sobie przez x czasu zbierać zniszczoną odzież do worka aby wynieść ją na pszok to jego sprawa. Nic mi do tego. Ja nie będę z parą skarpet specjalnie popierniczał do pszoku bo jakiś tuman w Brukseli tak sobie wymyślił.

6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Nie wiem w jakim rejonie polski mieszkasz ale na północy w mojej okolicy gdzie są wioski z liczbą mieszkańców nawet mniejszą niż 300 osób grubo od ponad 10 lat stoją kosze pck na ciuchy.

Kontenery to raczej wszędzie stoją, ale są na odzież używaną zdatną do dalszego noszenia a nie zniszczoną jak dziurawe gacie, skarpety, rajstopy itp.

Opublikowano

Wiadomo. Lepiej żeby później dzieci ze szkoły te skarpety zbierały z parków albo z ziemii :E 

Zwłaszcza że z odzieży można bardzo dużo odzyskać w recyklingu. No nie będziesz chodził, a palić węglem dalej będziesz palił bo tuman w Brukseli też sobie wymyślił? Tak sprawdzam z ciekawości. 

Ładnie się dzieje tam w USA :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Jestem całym sercem za recyklingiem i segregacją (w granicach rozsądku) ale na normalnych zasadach współżycia społecznego czyli z odbiorem spod budynku ale wożeniu niejako zwyczajnych śmieci na drugi koniec miasta mówię stanowcze NIE. W obecnych czasach nawet odpady gabarytowe są odbierane kilka razy w roku a podarte ubrania mam gdzieś zawozić? Kogoś chyba fantazja poniosła.

• Upvote 4
Opublikowano
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O, pomarańczowy idiota ułaskawił 1500 osób skazanych za szturm na Kapitol. I jeszcze powiedział, że „zrujnowano” im życia.

No, cóż - prawica uwielbia kłamstwa. 
Idiokracja na pełnej. 

Napisz mu to na X, bo tutaj raczej puściłeś komentarz w próżnię.

51 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Nosisz ? :red:

Tylko jak idę do banku.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jestem całym sercem za recyklingiem i segregacją (w granicach rozsądku) ale na normalnych zasadach współżycia społecznego czyli z odbiorem spod budynku ale wożeniu niejako zwyczajnych śmieci na drugi koniec miasta mówię stanowcze NIE. W obecnych czasach nawet odpady gabarytowe są odbierane kilka razy w roku a podarte ubrania mam gdzieś zawozić? Kogoś chyba fantazja poniosła.

Problem polega na tym, że takich koszy powinno być 10 co jest niemożliwe, bo i osobne na baterie, osobne na leki, a w małych miejscowościach nie ma gdzie tego składować więc wszystko trzeba tam. Gabarytów też nie każdy ma możliwość przewieźć, a u nas tego nie zbierają ani raz do roku. Zostaje kiszenie rzeczy w workach przez rok w domu albo piwnicy.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jesteś tak naiwny, że myślisz iż on czyta te komentarze od randomów na X? :E

No nie dziwne, że głosujesz na Konfę :E 

A myślisz, że czyta fora komputerowe w Polsce i że Twoja opinia trafi do niego?

Opublikowano
6 minut temu, Keller napisał(a):

osobne na baterie

Zużyte baterie musi przyjmować sklep, który je sprzedaje a tego jest ogrom, nawet w mniejszych miejscowościach no i nie zajmują dużo miejsca.

9 minut temu, Keller napisał(a):

osobne na leki

Przyjmują apteki więc problemu nie ma.

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Zużyte baterie musi przyjmować sklep, który je sprzedaje a tego jest ogrom, nawet w mniejszych miejscowościach no i nie zajmują dużo miejsca.

W lidlach są w okolicy kas a w biedronce to nie wiem. 

Opublikowano
Teraz, Pentium D napisał(a):

A myślisz, że czyta fora komputerowe w Polsce i że Twoja opinia trafi do niego?

A skąd założenie, że ma trafić do niego?

Twój wpis o recyklingu ma trafić do radzących? :E

Pentium, ogarnij się trochę - stosujesz specjalne standardy dla Trumpa i Konfy, co jest żałosne :)

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A skąd założenie, że ma trafić do niego?

Twój wpis o recyklingu ma trafić do radzących? :E

Pentium, ogarnij się trochę - stosujesz specjalne standardy dla Trumpa i Konfy, co jest żałosne :)

Jest różnica miedzy problemem śmieciowym i prawem które dotyka nas wszystkich a zwolnieniem 1,5 tysiąca typków z innego kraju przez gościa który został wybrany na prezydenta. Nas zwolnienie tamtych ludzi nie tyka w żaden sposób.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Pentium D napisał(a):

W lidlach są w okolicy kas a w biedronce to nie wiem. 

W większych biedronkach są na pewno ale w swojej okolicy sam zauważyłem swego czasu, że pojemniki na drobną zużytą elektronikę itd. w niektórych sklepach gdzieś przepadły. Na całe szczęście w żabkach jest dość często prowadzona zbiórka baterii (kartonik).

Pojemniki w biedronkach wyglądają tak

81EE8C72-1184-43AC-8901-D2444526A5B2-139

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
1 minutę temu, Pentium D napisał(a):

Jest różnica miedzy problemem śmieciowym i prawem które dotyka nas wszystkich a zwolnieniem 1,5 tysiąca typków z innego kraju przez gościa który został wybrany na prezydenta. Nas zwolnienie tamtych ludzi nie tyka w żaden sposób.

Nie, nie ma różnicy.

jedno i drugie to decyzje polityczne. 

Jedyna różnica jest w twoim zachowaniu wobec jednych i drugich. Bo Trumpa lubisz. I tylko to.

No i nie napisałeś skąd założenie, że chciałem to napisać do Trumpa?

Ot, po prostu nie możesz znieść krytyki Trumpa :rotfl2: