Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

teraz maja przerwę wakacyjną czy zaczną coś robić?

pierwsze szczury uciekają z okrętu, Gertych przegina, PSL ciągnie na rozłam i mocno w konserwatywną stronę. 
Partia rolnicza zajmująca się obsadzaniem stanowisk z dziada pradziada robi z siebie partię dla  przedsiębiorców i biznesu śmiesznie to wygląda.

Opublikowano

Giertych nie wchodziłby w to gdyby nie był przekonany do swoich racji i miał mocne dowody. Większość dokumentów skazujących i dowodów na Wąsika i Kamińskiego ugrał Giertych. Tak samo jak w rozmowach z Tuskiem, nie wchodził w politykę w rejony gdzie by przegrał bo miałby więcej do stracenia.  Jego akcje podstawne czy nie odbija się na jego reputacji i reputacji jego kancelarii. 

Czyli coś jest na rzeczy. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Giertych nie wchodziłby w to gdyby nie był przekonany do swoich racji i miał mocne dowody. Większość dokumentów skazujących i dowodów na Wąsika i Kamińskiego ugrał Giertych. Tak samo jak w rozmowach z Tuskiem, nie wchodził w politykę w rejony gdzie by przegrał bo miałby więcej do stracenia.  Jego akcje podstawne czy nie odbija się na jego reputacji i reputacji jego kancelarii. 

Czyli coś jest na rzeczy. 

Yup, Giertych nigdy fejków nie puszczał. Nigdy.

Screen niepowiązany.

image.thumb.png.361ac190e9cd5b8bc8d99c5922d92031.png

• Upvote 1
Opublikowano
57 minut temu, Dimazz napisał(a):

Partia rolnicza zajmująca się obsadzaniem stanowisk z dziada pradziada robi z siebie partię dla  przedsiębiorców i biznesu śmiesznie to wygląda.

Partia dla przedsiębiorców i biznesu? Nie róbmy sobie żartów, co najwyżej lobbystów.

59 minut temu, Dimazz napisał(a):

PSL ciągnie na rozłam i mocno w konserwatywną stronę. 

Miałbym to szczerze mówiąc w nosie gdyby obecne sondaże nie wyglądały tak jak wyglądają.

Przy okazji

Opublikowano
1 godzinę temu, Dimazz napisał(a):

przy zmianie władzy pis pewnie nie będzie rozliczał obecnie rządzących bo nic pisowcom nie zrobili. 

To się zdziwisz :rotfl2:, i dopiero wtedy zobaczymy "skuteczność". 

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman Tydzień po rozpoczęciu wojny, wtedy mnóstwo fejków latało. A MacGregor okazał się niezłym szurem bez wiedzy :D Nie napisałem, że nigdy nie powielał fejków, ale Giertych boi się utraty reputacji jako takiej. Czy Sikorski stracił reputację dzięki twittowi o "Thank u USA? Stracił. Czy alko twitty Miedwiediewa kogoś ruszają? Tutaj mówimy o działaniach w których Giertych powinien być obyty, i straciłby reputację jakby nic z jego pracy nie wynikało - a wynikło 9/10 komisji z błędami. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

Ale na dzień dzisiejszy żadnego znaczącego pisowca nie rozliczono.

a Kamiński? sorry, że debil z pałacu ma długopis w ręku.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
13 godzin temu, hubio napisał(a):

Narodowe Biuro Antykorupcyjne Ukrainy (NABU) oskarżyło wicepremiera Ołeksija Czernyszowa o korupcję:rotfl:

Jak tam korupcja dotyka nawet wicepremiera czyli na grubo to jak oni mają być wiarygodni w tej wojnie, którą toczą z rosją?

przeciez to nic nowego, wszyscy wiedza o gigantycznej korupcji u nich, cala dekada walki przed nimi zeby dojsc do sensownego minimum, o ile w ogole zaczna

ale i tak nalezy sie pochwala - jeszcze do niedawna korupcja byla na samym szczycie - u prezydenta - teraz tylko u wicepremiera

11 godzin temu, hubio napisał(a):

Naprawdę drodzy Polacy - Rodacy nie bądźmy tak źle nastawieni do samych siebie bo jesteśmy pracowitym, dumnym Narodem i nie dajmy sobie wmówić, że to ciągle my nawalamy. Był owszem problem z korupcją po 1989r do jakiegoś 2010 i dotyczył samorządów (np pozwolenia pod budowę sieci handlowych), dotyczył niższego szczebla zarządzania, ale nigdy nie doszedł do ukraińskiego poziomu bo już od jakiegoś 2005 r. zaczęto z tym mocno walczyć.

to prawda, Polska od dluzszego czasu to jeden z lepszych krajow do zycia a aktualnie nawet w EU (bezpieczenstwo w najwiekszych miastach)

ale wmowic - to my sobie dalismy juz dawno temu, dla starszych pokolen czy milenialsow zachod i wszystko co zachodnie zawsze bedzie lepsze, to juz sie nie zmieni,

dopiero ludzie dorastajacy w innej rzeczywistosci inaczej beda to oceniac

4 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Protest wyborczy wysłało w formie tradycyjnej ponad 50000 osób. Takiej liczby nie było nawet w 2020 roku przy "cudach nad urną" w DPS

ladnie manipulujesz mimo tego ze jestes swiadomy ze 90% (liczba oficjalna) tych protestow to po prostu duplikaty bo tak przeczytali w internecie zeby tez wyslac,

czekamy na finalne dane ale najpewniej skonczy sie podobna realna liczba protestow i uchybien jak ostatnio (tak, ostatnio tez byly protesty rozpatrzone "pozytywnie")

3 godziny temu, huudyy napisał(a):

a tak będzie się to ciągnęło za Batyrem przez całą kadencję.

widze powoli zaczynasz rozumiec o co w tym chodzi i dlaczego giertych tak dokarmia bojowke ;)

2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

jeżeli tak zostanie to przy zmianie władzy pis pewnie nie będzie rozliczał obecnie rządzących bo nic pisowcom nie zrobili. 

o widze kolega tez powoli laczy kropki :hihot:

niektorym potrzeba do tego wielu kadencji ale w koncu zajarza

Opublikowano
13 minut temu, kubikolos napisał(a):

widze powoli zaczynasz rozumiec o co w tym chodzi i dlaczego giertych tak dokarmia bojowke ;)

widzę, że to Ty zaczynasz powoli włączać myślenie, bo nawet tutaj nigdzie na Giertycha się nie powoływałem, ale przez swoje betonowe podejście nawet nie chciałeś tego zauważyć, bo jedyne co robiłeś to wrzucałeś autystyczne posty z trzaskaniem :E 

Ja naprawdę nie sądzę, by wynik wyborów w jakikolwiek sposób się zmienił po tym liczeniu, ale ZAPRZECZANIU SENSU tej operacji czy wyśmiewanie tego (co ciągle robiłeś) jest zwyczajnie głupie i nierozsądne, zarówno dla jednej jak i drugiej strony, tyle, że z zupełnie innych pobudek.

• Upvote 2
Opublikowano

ale ja nigdzie nie napisalem ze sie powolywales na giertycha, dodalem na koncu zdania zebys zrozumial skad to sie bierze ale prawdopodobnie potrzebujesz jeszcze troche czasu zeby dokonczyc wlaczanie myslenia :D

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Ja naprawdę nie sądzę, by wynik wyborów w jakikolwiek sposób się zmienił po tym liczeniu, ale ZAPRZECZANIU SENSU tej operacji czy wyśmiewanie tego (co ciągle robiłeś) jest zwyczajnie głupie i nierozsądne, zarówno dla jednej jak i drugiej strony, tyle, że z zupełnie innych pobudek.

to tylko twoja przesadzona interpretacja,

w rzeczywistosci wysmiewam tylko oddelegowanie giertycha do dokarmiania bojowki z jego haslami o ukradzionych wyborach czy sfalszowanych wyborach XD

albo nagrzewanie ludzi zeby wysylali duplikaty tych samych protestow co jedyne co zrobi to spowolni SN i ..dokarmi bojowke bo beda liczby :hihot:

sama mozliwosc protestow mamy zapewniona i protesty beda rozpatrzone tak jak co wybory, nie slyszalem zeby cos sie w tej sprawie mialo zmienic

jak widac w ogole nie zalapales sensu moich wypowiedzi, prawdopodobnie dlatego ze

..dawno nie trzaskalo w temacie

:dj:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

dodalem na koncu zdania zebys zrozumial skad to sie bierze

tyle, że ja nie jestem żadną bojówką, tym bardziej KO. Nawet nie głosowałem na nich od dobrych 8 lat (?), więc tym bardziej nie czaję po co się do mnie doczepiłes jak rzep psiego ogona.

potrzebujesz jeszcze troche czasu zeby dokonczyc wlaczanie myslenia :D

póki co to jedynie widzę Cię oczami wyobraźni jak tego typa od "GDZIE JEST KRZYŻ" połączonego z "CZASKOSKI?!" który na siłę próbuje mi coś wmówić. Jeśli tak ma wyglądać to Twoje włączanie myślenia, to ja naprawdę nie chce wiedzieć jak to mogło wyglądać u widzów Republiki.

jak widac w ogole nie zalapales sensu moich wypowiedzi, prawdopodobnie dlatego ze

..dawno nie trzaskalo w temacie

:dj:

i o to mi chodzi, Ty nie rozumiesz MOJEJ perspektywy, próbujesz narzucić SWOJĄ narrację, a jak ktoś Ci to wypomni, to odpalasz autystyka. GG WP, pogadane :E 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano

Swoją drogą ktoś proponował głosowanie online. Za głosowaniem online nie jestem ale o czymś takim w komisjach by można pomyśleć

W takim wypadku mamy zarówno papierową kartę jak i jej skan więc chociażby metoda na proste unieważnianie kart odpada, podobnie jak doliczanie głosów innemu kandydatowi.

• Upvote 2
Opublikowano
14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą ktoś proponował głosowanie online. Za głosowaniem online nie jestem ale o czymś takim w komisjach by można pomyśleć

W takim wypadku mamy zarówno papierową kartę jak i jej skan więc chociażby metoda na proste unieważnianie kart odpada, podobnie jak doliczanie głosów innemu kandydatowi.

Jak pamiętasz jeszcze zadymę z 2000 roku Bush vs Gore to tam na Florydzie chyba właśnie był problem z maszynkami do głosowania

https://en.wikipedia.org/wiki/2000_United_States_presidential_election_recount_in_Florida

i musieli ponownie liczyć ręcznie