Spl97 1 299 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2025 16 minut temu, Camis napisał(a): Robi się coraz grubiej, niech już przeliczą wszystkie głosy żeby później nie było grzane o ukradzionych wyborach. Nie wiem może niech KO za liczenie jakoś zapłaci?, ciekawe czy jest taka możliwość prawna. Chociaż jeden argument na temat kosztów odpadnie... W normalnym kraju to co się zadziało u nas, byłoby bardzo mocną podstawą do unieważnienia wyborów i zarządzenia ponownego głosowania. Rumunia niedawno miała jaja unieważnić wybory prezydenckie i zarządzić ponowne wybory prezydenckie od nowa, kilka ładnych lat temu także Austria miała jaja, żeby ponownie przeprowadzić II turę wyborów prezydenckich. Ale tu jest Polska, dodatkowo jeszcze ważność wyborów orzeka Izba SN, w której są poinstalowani neosędziowie mianowani za PiS-u, która pod wpływem Kaczyńskiego wyda wyroki korzystne dla PiS-u, bo inaczej mieliby "kłopoty". W tych wyborach prezydenckich PiS grało o życie, gdyby przegrali, to mogło być już po nich, od miesięcy o tym wiedzieliśmy, a koalicja o tym wręcz zapominała i robili co robili.
Kris194 4 848 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Każdy dodatkowy czynnik do tego co obecnie mamy będzie lepszy niż nic.
Dimazz 656 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 36 minut temu, Camis napisał(a): Hmm... https://wiadomosci.onet.pl/kraj/protesty-wyborcze-sedziowie-sadu-najwyzszego-wydali-ostre-oswiadczenie/cct214d Robi się coraz grubiej, niech już przeliczą wszystkie głosy żeby później nie było grzane o ukradzionych wyborach. Nie wiem może niech KO za liczenie jakoś zapłaci?, ciekawe czy jest taka możliwość prawna. Chociaż jeden argument na temat kosztów odpadnie... Nie są sędziami ale pensje pobierają i duże bonusy emerytalne będą mieli. Brakuje za dużo. Około 200k głosów. Przeliczenie będzie bardzo kosztowne a jak nic nie da to KO dostanie po tyłku i będzie można mówić że wywalili dużo pieniędzy na wybory jak Sasin
VRman 2 950 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 (edytowane) 10 godzin temu, Kris194 napisał(a): Kto był przeciw? Głównie razemki i część lewicy Dlatego naprawdę mi się smutno robi jak nawet w tym wątku widzę ludzi głosujących na Zandberga, Hołownię i tym podobnych. Takie lewicowe podejście do spraw bezpieczeństwa to zagrożenie dla bezpieczeństwa nas wszystkich. Bieganie z reklamówkami, płacze przed kamerą o zamarzająych dzieciaczkach gdy Łukaszenka nam słał nachodźców czy głosowanie przeciwko minom gdy za granicą mamy rosnące zagrożenie i niepokojące kwestie wsparcia od zachodu w razie napadu na Polskę - za takie coś powinien być zakas bycia jakimkolwiek politykiem, radnym, nawet dyrektorem szkoły. Ci ludzie są albo tak odklejeni i niedojrzali, albo robią tak bo sobie wybrali elektorat ludzi o mentalności przedszkolaków, którzy będą głosować na ludzi "z dobrym serduszkiem" jakby jakikolwiek polityk miał coś takiego. Tacy idioci by głosowali przeciwko wystrzeleniu rakiet mających zestrzeliwać nadlatujące bomby atomowe, bo wystrzelenie oznacza hałas i ptaszki ucierpią, bo się wystraszą i spadną. Łojoj... no po prostu zero kontaktu z rzeczywistością Edytowane 26 Czerwca 2025 przez VRman 1
huudyy 3 106 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 7 minut temu, VRman napisał(a): Dlatego naprawdę mi się smutno robi jak nawet w tym wątku widzę ludzi głosujących na Zandberga, Hołownię i tym podobnych. Takie lewicowe podejście do spraw bezpieczeństwa to zagrożenie dla bezpieczeństwa nas wszystkich Hołownię? W którym momencie Kotłownia był przeciw dozbrajaniu kraju? Czy to nie on chciał wgniatać Putina w glebę? PS jeśli nie na lewicę, to na kogo? 1
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2025 6 minut temu, VRman napisał(a): no po prostu zero kontaktu z rzeczywistością Konfederacja również ma zero kontaktu z rzeczywistością. 8 minut temu, VRman napisał(a): Dlatego naprawdę mi się smutno robi jak nawet w tym wątku widzę ludzi głosujących na Zandberga, Hołownię i tym podobnych. Tak samo można wypowiedzieć się o głosujących na Mentzena, Brauna i tym podobnych.
LeBomB 2 157 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 8 minut temu, Dimazz napisał(a): Przeliczenie będzie bardzo kosztowne a jak nic nie da to KO dostanie po tyłku i będzie można mówić że wywalili dużo pieniędzy na wybory jak Sasin Nie. Mieli szansę to zrobić i potem obrócić to na swoją korzyść. Jakby wyszło że nie mieli racji i wynik się nie zmienił, ale ujawnili jakieś tam błędy, to by powiedzieli że to pieniądze wydane by zwiększyć zaufanie do naszego systemu, zrobić wszystko uczciwie i podjąć kroki by go jeszcze ulepszyć. Choć jak pisałem, teraz i tak już za późno. Ponowne przeliczenie powinno być od dawna obowiązkiem PKW, karty powinny po przeliczeniu w komisji trafiać od razu do PKW i od razu liczone ponownie. Dalej system powinien być usprawniany np. o rozwiązania o których wspominałem lub inne, które dałoby się wdrożyć. 2
VRman 2 950 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 5 minut temu, huudyy napisał(a): Hołownię? W którym momencie Kotłownia był przeciw dozbrajaniu kraju? Czy to nie on chciał wgniatać Putina w glebę? Był wśród tych z narracją "biedni ludzie szukający lepszego miejsca", robił sobie sweet focie z nielegalnymi nachodźcami w sejmie (formalnie już legalnymi bo ich zalegalizowali, co guzik zmienia tak naprawdę) i nagrywał jakieś filmiki gdzie płacze, pokazując, że ma "uczucia", czyli celuje dokładnie w te Julki, które łykają te "płynął rzeką przez tydzień bez jedzenia" i klaszczą na filmach Agnieszki Holand. 5 minut temu, huudyy napisał(a): PS jeśli nie na lewicę, to na kogo? Nie wiem, ale na pewno nie zgodzę się z "głosuję na Hołownią/Zandberga bo to jedyny normalny". I to już jest smutne. 9 minut temu, Spl97 napisał(a): Konfederacja również ma zero kontaktu z rzeczywistością. Więcej niż lewica w sprawach np. obrony granic, ale niestety ma też po pierwsze za dużo odchyłów i po drugie i najważniejsze - agenturę ruskich wpływów. 9 minut temu, Spl97 napisał(a): Tak samo można wypowiedzieć się o głosujących na Mentzena, Brauna i tym podobnych. Można.
huudyy 3 106 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 14 minut temu, VRman napisał(a): Był wśród tych z narracją "biedni ludzie szukający lepszego miejsca", robił sobie sweet focie z nielegalnymi nachodźcami w sejmie (formalnie już legalnymi bo ich zalegalizowali, co guzik zmienia tak naprawdę) i nagrywał jakieś filmiki gdzie płacze, pokazując, że ma "uczucia", czyli celuje dokładnie w te Julki, które łykają te "płynął rzeką przez tydzień bez jedzenia" i klaszczą na filmach Agnieszki Holand. Braun robiący sobie zdjęcia z człowiekiem wydalonym za szpiegostwo jest zagrożeniem czy nie? Inna sprawa - jak ja uwielbiam tą toksyczną mentalność - facet się popłakał, jaka ciota. A potem się dziwić, że w Polsce codziennie popełnia samobójstwo 13 osób, w tym 11 MĘŻCZYZN. Polskie piekiełko. 24 minuty temu, VRman napisał(a): Nie wiem, ale na pewno nie zgodzę się z "głosuję na Hołownią/Zandberga bo to jedyny normalny". I to już jest smutne. nie jedyny normalny, ale wydawali się sensowni. 23 minuty temu, Camis napisał(a): jakby któryś się pytał czemu dualizm prawny wytworzony za PiSu, to tragedia narodowa. Tego burdelu nigdy nie posprzatamy. 3
VRman 2 950 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 (edytowane) 12 minut temu, huudyy napisał(a): Braun robiący sobie zdjęcia z człowiekiem wydalonym za szpiegostwo jest zagrożeniem czy nie? Brauna uważam za jedno z największych zagrożeń idących z ruską agenturą. 12 minut temu, huudyy napisał(a): Inna sprawa - jak ja uwielbiam tą toksyczną mentalność - facet się popłakał, jaka ciota. A potem się dziwić, że w Polsce codziennie popełnia samobójstwo 13 osób, w tym 11 MĘŻCZYZN. Za bardzo generalizujesz w tym momencie. Nie każdy krytyk lewicy to łysy kibol. Nie jestem z tych co "popłakał jak ciota". Nie jestem po żadnej ze stron pomiędzy "uczucia mężczyzn też są ważne i należy je okazywać bez wstydu" a "facet powinien zawsze ukrywać emocje". W ogóle mnie ten temat za bardzo nie interesuje, bo obie skrajności uważam za durne. Mi chodziło tylko o ten durny teatrzyk Hołowni przed webkamerką i to co chciał tym osiągnąć. Jeśli faktycznie się rozkleił to znaczy że jest emocjonalnie niestabilny i nie powinien pchać się na wysokie stanowiska w rządzie. A już jako prezydent taka emocjonalność to ogromny prezent dla obcych służb, które by chętnie z tej cechy charakteru skorzystały. Moim zdaniem jednak była to prostacka i żenująca szopka pod swój elektorat. Łzy mogły być prawdziwe. Drżenie głosu mogło być prawdziwe. Są sposoby aby to wywołać. Potem wystarczy włączyć kamerkę... Zresztą to mnie tylko odrzuca na zasadzie poczucia wstrętu, bo nienawidzę fałszywych ludzi. Dużo bardziej mi przeszkadzają poglądy i te fotki w sejmie. Wiem jak na zachodzie się kreowało takie narracje i czym się to kończy. Edytowane 26 Czerwca 2025 przez VRman
Klakier1984 800 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 @Kris194 zadam Ci po raz setny pytanie. Czy aktualny rząd został zatwierdzony legalnie?? Skończ się już ośmieszać tymi wyrzutkami z krainy szurów albo załóż najlepiej osobny wątek na ten temat. 1
Camis 6 162 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 6 minut temu, Kris194 napisał(a): Jeśli to nie sąd to po co Bodnar i inni do nich wysyłają wnioski?. Odpowiesz?. 1
Kris194 4 848 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 5 minut temu, Camis napisał(a): Jeśli to nie sąd to po co Bodnar i inni do nich wysyłają wnioski?. Odpowiesz?. https://www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/kolejne-dzialania-PG-w-sprawie-protestow-wyborczych "Prokurator Generalny, konsekwentnie do prezentowanego stanowiska, wniósł o wyłączenie sędziów Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego od rozpoznania tej sprawy oraz o przekazanie jej do rozstrzygnięcia sędziom Izby Pracy i Ubezpieczeń Społecznych Sądu Najwyższego, gwarantującym sędziowską bezstronność i niezawisłość."
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2025 34 minuty temu, huudyy napisał(a): Tego burdelu nigdy nie posprzatamy. Burdel, który zrobił PiS w tym kraju będzie musiał kto inny posprzątać.
hubio 1 283 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 (edytowane) Robi się coraz ciekawiej : https://wiadomosci.wp.pl/zwrot-ws-protestow-wyborczych-sedziowie-sn-wydali-oswiadczenie-7171797869804416a 28 minut temu, Spl97 napisał(a): Burdel, który zrobił PiS w tym kraju będzie musiał kto inny posprzątać. Dlatego to Trzasku powinien zostać Prezydentem ale madki 800+ i dzieci od mentzena co chciały "zobaczyć" tego nie ogarniają i nie będziemy mieć dekady jeszcze ten burdel w praworządności. A jak pisokonfie przyjdzie do głowy w przyszłości wprowadzić autorytaryzm na wzór Węgier to nie będzie żadnego sądu, który to powstrzyma. Ale wyborcy Nawrockiego tego nie są w stanie pojąć bo jak oni mają 18-25 lat to dla nich 2 dekady to całe życie więc jak mogą ogarnąć skutki tej decyzji? I niech no Zandberg za jakieś 5 lat zacznie krzyczeć o upadku demokracji to go tak wyzwę jak nigdy Bo nie poparł Trzaskowskiego, a być może te 200k głosów by przeszło od niego bo ci wyborcy zostali w domach. Mnie też się dużo rzeczy nie podoba w KO w tym te dotykające mnie bezpośrednio jak składka zdrowotna, ale właśnie żeby posprzątać po PiS potrzebny był Trzaskowski, ale jest jak jest. Może jakimś cudem obecna koalicja będzie w stanie wygrać następne wybory i jakoś to utrzyma, a potem znów podejście nr 2 do zmiany Prezydenta. Edytowane 26 Czerwca 2025 przez hubio
tomcug 2 778 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 26 minut temu, hubio napisał(a): I niech no Zandberg za jakieś 5 lat zacznie krzyczeć o upadku demokracji to go tak wyzwę jak nigdy Bo nie poparł Trzaskowskiego, a być może te 200k głosów by przeszło od niego bo ci wyborcy zostali w domach. To tak nie działa. Jeśli piszesz o wyborcach, którzy zostali w domu, to musiałoby ich pójść ~400k a nie ~200k i wszyscy by musieli oddać głos na Trzaskowskiego (szansa 0%, że wszyscy by tak właśnie zagłosowali ).
TheMr. 2 865 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 56 minut temu, Spl97 napisał(a): Burdel, który zrobił PiS w tym kraju będzie musiał kto inny posprzątać. Nikt tego nie posprząta. PiS wchodzi w 2027 jak do siebie, i będzie miał twarde 40%. Z Konfa będą mogli zmieniać konstytucję której nawet nie szanują. Memcen zostanie ograny jak małe dziecko. Ludzie przerzucą się do Brauna. Jedyne co może osłabić prawice to rozpad i śmierć Kaczyńskiego. 1 3
hubio 1 283 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 @TheMr. tylko to jak mamy głupich polityków i mam na myśli właśnie KO to co z tego? Przecież oni pouciekają do Europy a nam zostawią Węgry Bis. Jako Naród musimy ratować demokrację i nie dopuścić do tego, nawet głosując na tych głupich polityków. Ale lepsi oni niż gorsza powtórka 8 lat horroru za czasów PiS. Trzeba dookoła mobilizować wszystkich, żeby nie głosowali na PiS. Chodzi wyłącznie o odsunięcie PiS. Bo wyobrażam sobie scenariusz, że jak konfa w wydaniu Mentzena miałaby jakąś dużą przewagę to razem z obecną koalicją mogłaby coś stworzyć, ale bez Lewicy oczywiście. Czyli takie KO-nowa partia po 3D, PSL i konfa. Rozmowa Trzaska z Mentzenem pokazała, że nie ma tu jakiś rowów nienawiści jak w przypadku PiS. Cel powinien być jeden - odsunąć PiS od zdolności koalicyjnej. Jak ktoś koniecznie chce głosować na PiS przekonać aby głosował na konfederację. Bo z wyjątkiem brauna to akurat w konfie nie ma innych co by mieli zapędy dyktatorskie. Następne wybory to już w ogóle nie należy patrzeć na bieżące sprawy tylko bronić demokracji i żeby Polska nie stała się katolandem co PiS+konfa byłoby na 100% pewne.
Spl97 1 299 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2025 26 minut temu, TheMr. napisał(a): PiS wchodzi w 2027 jak do siebie, i będzie miał twarde 40%. Z Konfa będą mogli zmieniać konstytucję której nawet nie szanują. To, że PiS wraz z Konfą wejdą w 2027 roku to jest więcej niż pewne. A jak się głębiej spojrzy w wnioski po tegorocznych wyborach prezydenckich, to wysuwa się perspektywa taka, że w 2027 roku PiS + Konfa + koroniarze Brauna mogą powalczyć o większość konstytucyjną i mają na to szanse. Więc w 2027 roku stawką będzie nie to, żeby PiS + Konfa nie mieli większości, a to, żeby te trzy prawicowe ugrupowania łącznie nie mieli większości konstytucyjnej, gdyż jak będą mieli taką większość, to wtedy w Polsce będzie jazda na pełnej. 31 minut temu, TheMr. napisał(a): Memcen zostanie ograny jak małe dziecko. Memcen, Bosak, Wipler, Zajączkowska i wszyscy z Konfy zostaną ograni przez PiS, chciałbym to bardzo zobaczyć na własne oczy. Wtedy będą frajerami, większymi niż teraz Hołownia, o którym Memcen mówi, że to największy frajer. Za chwilę niech potrzyma piwo ze swojego browaru i okaże się jeszcze bardziej największym frajerem. 3
Camis 6 162 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 1 godzinę temu, Spl97 napisał(a): Burdel, który zrobił PiS w tym kraju będzie musiał kto inny posprzątać. Nikt nie posprząta a jak za chwile wrócą z konforuskimi to zrobią jeszcze większe szambo. 1
Grolshek 675 Opublikowano 26 Czerwca 2025 Opublikowano 26 Czerwca 2025 1 minutę temu, Spl97 napisał(a): Memcen, Bosak, Wipler, Zajączkowska i wszyscy z Konfy zostaną ograni przez PiS, chciałbym to bardzo zobaczyć na własne oczy. Wtedy będą frajerami, większymi niż teraz Hołownia, o którym Memcen mówi, że to największy frajer. Za chwilę niech potrzyma piwo ze swojego browaru i okaże się jeszcze bardziej największym frajerem. Memcen to już jest ograny przez Kłamczyńskiego. Przecież Śliski Sławuś prosił o spotkanie z Nadprezesem a ten z tekstem spadaj chłopczyku już swoje zrobiłeś przy prezydenckich a ja teraz ze starszymi rozmawiam. I z Bosakiem układają koalicję 2027. 1
Rekomendowane odpowiedzi