Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, WebCM napisał(a):

Dobrze przewidziałem, że admin przyjdzie do pracy, zaparzy kawę i zrobi, co mu kazano.

Wykonał ktoś pełną kopię?

Niestety - moje napedy 5.25" juz od dawna nie dzialaja a 3.5" nie uzywam bo sa zbyt mainstreamowe :E  

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Wu70 napisał(a):

Sam mam >1mln podstron, wszyscy pewnie uzbieramy komplet 8:E ale co to da...

Mam 2.57 GB zapisanych i 21 049 plików, niestety zachowały się tylko tematy z pierwszych stron działów i pojedyncze strony wątków. Gdyby od razu po ogłoszeniu zapuścić HTTracka, to większą część forum udałoby się zapisać. Może komuś się udało, dlatego pytam. :) Przestrzeń dyskowa jest tania, załóżmy 10 TB to koszt koło 800 zł, choć i tak tyle nie udałoby się zedrzeć w miesiąc. 

Cytat

HTTracka? Widzę, że nikt się nie zapoznał z tematem 

Nie czytałem całego wątku. Sam szukałem lepszych narzędzi i wygląda na to, że HTTrack to najlepsza opcja. Chcesz zachować część Internetu dokładnie taką, jak wyglądała, ze wszystkimi stylami, z dołączonymi obrazkami i wpisami z Twittera, itd. Nie znalazłem lepszego narzędzia do tego, a sam kopiowałem już kilka forów HTTrackiem, tylko trzeba wiedzieć, co poustawiać i dodać wyjątki, żeby robot się nie zapętlił i nie indeksował wiele razy tych samych podstron.

Edytowane przez WebCM
Opublikowano (edytowane)

HTTracka? Widzę, że nikt się nie zapoznał z tematem :(

Szkoda, zapisałbyś nawet więcej i pełne tematy, a nie wybrakowane :/

Lipa trochę...

@tomcug za słabo chyba przybił :E Trzeba było większym młotem :E

Edytowane przez Filip454
Opublikowano
9 minut temu, WebCM napisał(a):

niestety zachowały się tylko tematy

Większość na pewno nie jest warta zapisu, jak ktoś będzie szukał konkretnego tematu to na pewno ogarniemy.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Filip454 napisał(a):

Zapraszam do tematu, dzielimy się w nim jak coś.

Pokrzaczylem, tj miałem problem z wygenerowanie komend na 10000 stron :E, chyba przez jakiś filtr, nomen omen, antyspamowy 

Zacząłem pisać komendy żeby wygenerowało mi to do pliku, w sumie nie wiem gdzie to wpisywałem, ale chyba wygenerowało je za krótkie- niby z każdą podstrony tematu, ale pewnie bez jakiegoś dopisku. Program mulił to prawie 2 doby, ale na dysku nie zapisało. No cóż, mówiłem, że się na tym nie znam, ale też nie bardzo miałem czas żeby to cały czas kontrolowac

Szkoda, trudno. Najważniejsze, że jesteśmy razem :)

Edytowane przez kamassss
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

@WebCM

Proszę, napisz pod instrukcją listę, które tematy masz. Ja też pewne mam wybrakowane i razem może uda się wiele skompletować :)

Ja swoją listę zaktualizowałem.

19 minut temu, WebCM napisał(a):

Nie czytałem całego wątku. Sam szukałem lepszych narzędzi i wygląda na to, że HTTrack to najlepsza opcja. Chcesz zachować część Internetu dokładnie taką, jak wyglądała, ze wszystkimi stylami, z dołączonymi obrazkami i wpisami z Twittera, itd. Nie znalazłem lepszego narzędzia do tego, a sam kopiowałem już kilka forów HTTrackiem, tylko trzeba wiedzieć, co poustawiać i dodać wyjątki, żeby robot się nie zapętlił i nie indeksował wiele razy tych samych podstron.

Właśnie Monolith to jest jedno z najlepszych narzędzi. Miałeś je wprost przed nosem... HTTrackiem to się tylko namęczyłeś, a uzbierałbyś jeszcze pokaźniejszą kolekcję bez wysiłku. To jest software z bazową aktualizacją z 2009. Xavier już dawno olał ten programik :)

W tak ważnej chwili, ja sentymenty do HTTracka po prostu odrzuciłem. Zależało mi na sprawnej kopii. Dałem sam instrukcje @Michaelred, ale w ostateczności wygodniej mi się wklejało linki do Monolitha i nie musiałem się przez nic przeklikiwać, tylko CLI i jazda.

HTTrack też ma CLI, ale Monolith to dosłownie jedna linijka i masz cały temat zrzucony. Gdybym tylko miał więcej czasu i nie miał innych zajęć oraz więcej miejsca na dysku, to byśmy pewnie dali radę zrzucić mega dużo zawartości.

Edytowane przez Filip454
Opublikowano (edytowane)

6 minut temu, indexinfio napisał(a):

Nie byłem ostatni.

Byłeś, widziałem długo po pojawieniu się pierwszych 404

1 minutę temu, Filip454 napisał(a):

To było chyba najłagodniejsze pożegnanie, jakie przechodziłem w Internecie :E Poważnie ;)

Lajtowo bo mieliśmy info od miesiąca więc każdy już wiedział.

Poza tym po tylu pożegnaniach w internecie.. Trochę szkoda ale człowiek przywykł.

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Fajnie, że chociaż popisać mogliśmy w pożegnalnym i @RyszardGTS poprawił wszystkim humor modyfikacją reputacji :E

Eh, teraz pora wrócić do normalności. W sumie to te ostatnie tygodnie całkiem mocno tym żyłem. Niby człowiek dorosły, ale po prostu szkoda trochę...

Edytowane przez Filip454
  • Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, kamassss napisał(a):

Pokrzaczylem, tj miałem problem z wygenerowanie komend na 10000 stron :E, chyba przez jakiś filtr, nomen omen, antyspamowy 

Zacząłem pisać komendy żeby wygenerowało mi to do pliku, w sumie nie wiem gdzie to wpisywałem, ale chyba wygenerowało je za krótkie- niby z każdą podstrony tematu, ale pewnie bez jakiegoś dopisku. Program mulił to prawie 2 doby, ale na dysku nie zapisało. No cóż, mówiłem, że się na tym nie znam, ale też nie bardzo miałem czas żeby to cały czas kontrolowac

Szkoda, trudno. Najważniejsze, że jesteśmy razem :)

Mimo wszystko, jak masz cokolwiek to dziel się w temacie z instrukcją archiwizacji, na pewno to wykorzystamy...

Opublikowano
10 minut temu, Filip454 napisał(a):

Jak u Was samopoczucie?

Normalne w moim wieku, od czasu do czasu coś strzyknie i zaboli, ale na pewno nie z powodu Laba.

To tylko forum a nie babcia staruszka która konała przez miesiąc, zachowajmy proporcje.  ;) 

Było minęło i to na tyle, mam gdzie pisać z kolegami, więcej mi nie potrzeba, a że nazwa i logo inne...kogo to?  :D 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Samopoczucie mam lepsze niż było, bo pclab to tylko nazwa, a tu wszytko lepiej działa, administracja aktywna i pomaga i poprawia i słucha uwag, czego dawno nie doświadczyłem na żadnym forum.

Nawet szukajka działa - można napisać "było" - użyj szukaj jak an elektrodzie:)

Jakby nie było migracji ludzi to można by się martwić.

Mam nawet wrażenie, że jest większy ruch.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Tryb ukryty wyłączyli miesiąc temu razem z ogłoszeniem. ;) Wczoraj wielokrotnie widziałem Camis na liście.
No i na stronie głównej jest informacja ilu jest anonimowych.

Edytowane przez Wu70
  • Upvote 1