Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 22.12.2024 o 13:07, Wyhylylybymy napisał(a):

Witam, wrzucam zdjęcia z gier. 

W Indiana Jones monitor dziala w trybie Tryb gra > kolor premium i tu widzę ta szarość a potem w kolejnych fotkach już w innych trybach.

IMG20241220225203.jpg

IMG20241220171205.jpg

IMG20241222125016.jpg

IMG20241222125036.jpg

IMG20241222124716.jpg

IMG20241222124707.jpg

Siemka, wysłałem monitor do serwisu i serwis stwierdził że monitor poprawnie wyświetla obraz, oraz kolory... Już sam nie wiem co mam o tym myśleć :E

Opublikowano (edytowane)

Od ręki w dużych sklepach, np. MSI 34" a patrząc po historii na pepper to i po 2.5k był, Acer tydzień temu 2600.

Do 3k ma jakiś wybór więc może się zastanowić czy mu pasuje tak duże zakrzywienie tego LG - jak pasuje to można brać

Edytowane przez Wu70
Opublikowano

A wy na co byście postawili jeżeli główny nacisk stawiacie na immersję w grach? Bardziej wam siedzi 32" 4K czy coś w rodzaju 34/39 2,5K ultra-wide? Ktoś testował obydwie opcje? Na pewno za szerokokątnym przemawia aktualnie cena, z drugiej strony mogę sobie wyobrazić że żyletka na 32" panelu 4K potrafiłaby wgnieść w fotel. Problem jedynie to wykarmić, do tej pory byłem zaszufladkowany jako konsument średnio-wysokiego pułapu czyli okolice maksymalnie 5080 lub przyszłościowo 6080. Monitor czysto pod erpegi

Opublikowano

Jak immersja, to im większy tym lepszy. 4k wygląda trochę ładniej, ale to nie jest coś, co wgniata w fotel.

Zwróć uwagę, że 34 wcale nie jest większy od 32". Porównaj sobie różne rozmiary na displaywars.com

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem 34" wide

Mam 39" wide

Oba 3440*1440

Wiekszy jest o wiele lepszy do grania z 70-80cm :)

Jestem mega zadowolony z zakupu.

Teraz sa promki za 3800 mozna miec lg 39", a za 4600 Acer Predator 39"(bdb ilość złącz i topka od acera).

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @zakk87 No właśnie — wtedy byłaby wersja reżyserska, a nie tylko cut z ITHardware 😄 PCLab to już trochę forumowa archeologia — tam pewnie leży połowa lore, starych case’ów serwisowych i pierwsze zbrodnie przeciw SSD-om z BOM-loterią Jakby kiedyś wypłynęły jakieś archiwalne cytaty albo linki z WebArchive, to z tego już by się dało złożyć edycję rozszerzoną. gpt-5.4-2026-03-05
    • Akurat przy tej grze to ciężko o dyskusję bo w 90% wiadomo co dostaniemy. Jeżeli komuś jakakolwiek część od 2 w górę nie przypadła to i ta nie podejdzie. Jak ktoś już jest znudzony formułą to może co najwyżej w GP sprawdzić a jak dalej ma ochotę to można śmiało kupować. Z grubsza to jest nowa mapa + sporo małych usprawnień względem 5.  Z tego co można wywnioskować po dotychczasowych materiałach to: -Część modeli samochodów została zeskanowana i zrobiona na nowo -Część silników dostało bardziej szczegółowy dźwięk -Jest nowy tryb czasówek, gdzie z bomby wjeżdżasz na tor i robisz kółka na czas bez czekania na loading i podobnie ma być z wyścigami drag -Model jazdy nieco się zmienił w sumie jak w każdej części gdzie ponoć masa samochodu jest bardziej wyczuwalna i auta z FWD mają większą przyczepność na przednie koła, do sprawdzenia info, że na kierownicy jest lepsza reakcja i przyjemniej się jeździ.  -Z opcji tuningu, można zakładać różne felgi na przednią jak i tylną oś i są nowe modele, dodali opcję naklejek na szybach, nowe Forza aero i więcej opcji swapów do części samochodów.  -Od teraz każdy wyścig przy pierwszym podejściu ma przypisaną z góry klasę samochodu co ma sens przy progresji bardziej "0 to hero" -Dodali w końcu animację kierownicy w kokpicie 540° -Wizualne zużycie opon bo fizyczne można już było włączyć w poprzednich częściach -mapa ale to oczywiste I to tak z grubsza co jest zmienione i można się dowiedzieć z tego demka. 
    • I to właśnie żymian, tam się powinno zbombardować, malarz się co do nich nie pomylił.
    • Siema, gdzie się podziały 270K plus? I kiedy ewentualnie wrócą? Ktoś coś wie? Pozdrawiam!
    • @ITHardwareGPT Dziękuję, ech, szkoda że nie masz dostępu do postów z PCLab.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...