bourne2008 1 202 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) Edytowane 23 Marca przez bourne2008 1 1
sideband 1 771 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Wrzucałem już jaki debil ścierką i wodą załatwił powłokę.Także dużo nie trzeba.
bourne2008 1 202 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Co drugi post na Reddit to wołanie o pomoc w sprawie czyszczenia tej powłoki Na prawdę producenci powinni wymyślić coś innego.
galakty 3 306 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Ja mam WOLED więc mniejszy problem, ale ostatnio spróbowałem dobrej mikrofibry i jest dużo lepiej niż jakimiś ręcznikami. Nawet ślady od palców schodzą i nie trzeba 70% używać.
Brolly 758 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) Kumpel czyści woda destylowana z izopropylowym 50/50 i mikrofibra od monitora krągłymi ruchami i nic tam sie nie robi chyba. QD-oleda Edytowane 23 Marca przez Brolly
Phoenix. 4 712 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca Kumpel spryskuje lekko wodą zwykłą taką mgiełkę robi i ściereczki co polecił side i jest lusterko. Także każdy chyba musi znaleść też swój wygodny sposób.
sideband 1 771 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca W dniu 20.03.2025 o 10:01, Voggie napisał(a): Wtedy które byś najlepiej polecił do używania? Sprawdź sobie HK4090 i HK5090 są też o wymiarach 30x30cm to lepiej nadają do czyszczenia ekranów.
Nightdew 28 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca (edytowane) Mój dell dwa tyg chodził elegancko a dzis odpalam i takie coś. Co to jest?…. Edit: Pixel refresh pomoglo i to znikło. Ale czy tak się powinno dziać? Edytowane 23 Marca przez Nightdew 1 1
Rico650 63 Opublikowano 23 Marca Opublikowano 23 Marca 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Kumpel spryskuje lekko wodą zwykłą taką mgiełkę robi i ściereczki co polecił side i jest lusterko. Także każdy chyba musi znaleść też swój wygodny sposób. Ja mam póki co taki sposób, że dmucham powietrzem z puchy matrycę z większego kurzu a następnie przecieram bezpyłowymi poziomymi ruchami. Delikatny odcisk palca zszedł też samą ściereczką bezpyłową bez detergentów, wystarczyło przetrzeć dwa razy.
galakty 3 306 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 11 godzin temu, Nightdew napisał(a): Edit: Pixel refresh pomoglo i to znikło. Ale czy tak się powinno dziać? Serio pomogło? Byłem skłonny powiedzieć, że to fizyczne uszkodzenie, ale teraz zgłupiałem
Phoenix. 4 712 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 8 godzin temu, Rico650 napisał(a): Ja mam póki co taki sposób, że dmucham powietrzem z puchy matrycę z większego kurzu a następnie przecieram bezpyłowymi poziomymi ruchami. Delikatny odcisk palca zszedł też samą ściereczką bezpyłową bez detergentów, wystarczyło przetrzeć dwa razy. A ja odkąd mam monitor to wyznaje zasadę nie jedzenia i picia przed monitorem i do dziś go nie czyściłem poza jednym odciskiem palca. Kurzyć się też nie kurzy i wystarczy lekko dmuchnąć, ściereczki bezpyłowe póki co leżą i czekają w gotowości.
Nightdew 28 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 14 minut temu, galakty napisał(a): Serio pomogło? Byłem skłonny powiedzieć, że to fizyczne uszkodzenie, ale teraz zgłupiałem Rzeczywiście trochę to tak wyglądało jak jakieś uszkodzenie matrycy, ale myślę że gdyby rzeczywiście tak było to przez 2 tygodnie użytkowania już wcześniej bym takie coś miał. Po pixel refresh obraz znowu perfect także jeżeli nie macie pomysłu co to może być nie pozostaje mi nic innego jak obserwować i później najwyżej reklamować na gwarancji. Bo 2 tyg na odesłanie bez powodu już minęło.
Nightdew 28 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 3 godziny temu, galakty napisał(a): A masz najnowszy soft? Tak jest
galakty 3 306 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca To nie mam pomysłu, obserwuj, jak znowu się pojawi to bym reklamację zgłaszał.
Kadajo 7 398 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca 5 godzin temu, Nightdew napisał(a): Rzeczywiście trochę to tak wyglądało jak jakieś uszkodzenie matrycy, ale myślę że gdyby rzeczywiście tak było to przez 2 tygodnie użytkowania już wcześniej bym takie coś miał. Po pixel refresh obraz znowu perfect także jeżeli nie macie pomysłu co to może być nie pozostaje mi nic innego jak obserwować i później najwyżej reklamować na gwarancji. Bo 2 tyg na odesłanie bez powodu już minęło. Jedyny powód to cos sie wydarzylo niedobrego podczas poprzedniej kompensacji i źle zostały ustanowione napięcie stąd te paski wyskoczyły. To może być błąd w oprogramowaniu. A może coś zewnętrznego wpłynęło na odczyt. Np. nie można dotykać ekranu (np. go czyścić) podczas kompensacji bo elektronika moze wlasnie źle odczytać napięcia z komórek. Sam sie kiedys o tym przekonałem na własnym oledzie Bardziej obstaje przy błędzie oprogramowania bo te paski były idealnie równe, nawet gdyby monitor znalazl sie w jakims polu elektromagnetycznym to nie ma bata żeby te paski były takie równiutkie i jednolite. 1 2
Nightdew 28 Opublikowano 24 Marca Opublikowano 24 Marca Dzięki za porady, to narazie nie panikuję tylko na spokojnie obserwuje.
bleidd 477 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Z kabelkami jeszcze muszę powalczyć ale wstępnie się zainstalowałem 9
damyan123 30 Opublikowano 25 Marca Opublikowano 25 Marca Może ktoś obecnie szuka, na Amazon AORUS FO27Q2 za 2279zł. Sprzedaje i wysyła Amazon więc legit. Ja narazie holduje. LINK AMAZON
Brolly 758 Opublikowano 29 Marca Opublikowano 29 Marca (edytowane) Czy ja mogę w końcu coś wstawić jako 1 z youtube? jak jakiś nowy film apropo oled to co chce wstawić to już jest Edytowane 29 Marca przez Brolly
Rekomendowane odpowiedzi