Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Gret

Recommended Posts

Mój AW3423DW nadal nieźle się trzyma. Jeśli będę go kiedyś wymieniał to może na coś 4K. 21:9 jest fajne, ale niestety mimo upływu lat nadal trzeba kombinować z modowaniem niektórych gier. Np. w Eldena nie mogę przez to pograć w trybie online więc nie widzę wiadomości od graczy.

Jedynym minusem tego monitora jest dla mnie powłoka, która przy jasnym świetle rzeczywiście jest bardziej szara niż czarna. Ale przez większość dnia w pokoju nie mam na tyle jasno żeby było to jakoś mocno uciążliwe. No a jak się już ściemni to jest petarda. :E 

• Like 1

Tak naprawdę jest tylko jedna rzecz, która mi przeszkadza w ASUSie PG27AQDM. Agresywny ABL w HDR. Wiadomo, że wszystkie OLEDy się z tym męczą mniej lub bardziej i chyba wymienię monitor dopiero wtedy, gdy w jakimś stopniu to ogarną. Powłoka matowa jest dla mnie idealna, bo wiem jak szkło mnie drażni w laptopie z OLEDem.

8 minut temu, Brolly napisał:

Jestem i ja :p

https://www.x-kom.pl/p/1271859-monitor-led-27-265-284-msi-mag-271qpx-qd-oled-e2.html o północy skończyła się promka gdzie był za 2300 chyba, ciekawe ile sprzedali sztuk xD

No proszę, a jeszcze kilka tygodni temu trzeba było dać ile, 2800 zł? 

Fajne ceny się robią, nawet jak komuś wypalenia po 2-3 latach wyjdą (nie sądzę że takie które wpływają znacząco na granie) to koszt można akceptować. 

2 minuty temu, 8slawek8 napisał:

Przymierzam się do zakupu lecz 21:9 zakrzywiony. Dobrze widzę że 4k nie ma obecnie? LG coś na przyszły rok chyba planuje dopiero? Czy pisze farmazony? Proszę o oświecenie :) 

4k czego nie ma? Oledów? Jest od groma jakiej marki chcesz :P

Ja się przesiadłem jakieś 2 tyg. temu z Nano IPSa LG na Philips Evnia 34M2C6500 (w obecnej cenie + promka na słuchawki to żal nie skorzystać) i też jestem zadowolony. Różnica w kolorach jest OGROMNA. Tylko to wsparcie 21:9 - trzeba kombinować. Ale taki Ghost of Tsushima czy CP2077 wyglądają na Oledzie zacnie :jupi:

• Like 1

5 minut temu, 8slawek8 napisał:

21:9 zakrzywiony 32 cale. 

21:9 to 34" lub 45" rozdzielczość z tego co kojarzę to 3440x1440p

Jest też chyba jakiś samsung z 21:9 i 4k ale to rozmiar ponad 40" a nie ten samsung to 32:9

Edytowano przez Gret

Dlatego napisałem że obecnie chyba nie ma. Gdzieś mi mignął slajd z prezentacji LG o nowych matrycach na koniec tego roku lub początek przyszłego. Pytanie czy chce mi się czekać ;) 32-34 dla mnie obojętne. 

Matryce LG  <-- znalazłem

Edytowano przez 8slawek8

1x DP 1.4 (HDCP 1.4 & 2.3)(Supports up to 3840 x 2160 240 Hz, DSC, HDR)

2 x HDMI 2.1 (HDCP 1.4 & 2.3)(Supports up to 3840 x 2160 240 Hz FRL, HDR, VRR as per specified in HDMI 2.1)

Wygląda na to że VRR działa tylko po HDMI 2.1

• Like 1

28 minut temu, ZetMcKey napisał:

Ile godzin ma przepracowane??

"malutko" oglądam tam tylko filmy z VOD i Seriale średnio może z 3h w tygodniu

A jak jako monitor by się sprawowało takie coś? https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-telewizor-qe48s90daexxh-samsung-neo-qled.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=rtv_pmax&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsoe5BhDiARIsAOXVoUsNQ2trMg4zPyjerUuQUDYnr_vlflSwCKe8lXUTd_7-f-hgRyl6s0waAupwEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Tak samo jak WOLEDy od LG? 

Edytowano przez Gret
  • Like 1

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...