DarkEater 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 godzin temu, Umpero napisał(a): Mam trzecią generację QD-OLED od Samsunga. Samsungi opijam szerokim łukiem, brak gwarancji na wypalone pixele
Umpero 123 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @DarkEater Masz 3 lata gwarancji na wypalenia u Samsunga
Gret 80 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Co? Chyba musiałeś na jakiejś promce dostać tą gwarancję, normalnie masz 2 lata i wypalenia albo Ci uznają albo nie.
DarkEater 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 8 minut temu, Umpero napisał(a): @DarkEater Masz 3 lata gwarancji na wypalenia u Samsunga nic takiego nie ma na karcie/stronie produktu, u innych sprzedawców też 2 lata, zero zmiatki o pixelach. Edytowane 2 godziny temu przez DarkEater
Umpero 123 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Przed zakupem dzwoniłem do nich żeby się upewnić. Potwierdzili mi, że są 3 lata gwarancji na wypalenia. Na reddicie też był wątek wałkowany. Na niektórych filmikach na youtube w recenzjach także. 3 lata gwrancji na wypalenia zależy od regionu i w Polsce te 3 lata obowiązuje. 1
Gret 80 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Ok a o 36m gwarancji masz też info?
DarkEater 5 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 24 miesiące, wejdź w zakładkę "gwarancja" a co do notatki to tak jak Gret pisał mogą , ale nie muszą "nadużycie lub niewłaściwe użytkowanie" tu wszystko można podpiąc dlatego nie lubię samsunga, nigdzie klarownie nie piszą, trzeba szukać małym druczkiem i po kartach produktu Edytowane 2 godziny temu przez DarkEater
ShaDow_Pro 29 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tak na szybko czy to jest oled który jest warty zakupu ? https://www.x-kom.pl/p/1225070-monitor-led-32-i-wiekszy-msi-mag-341cqp-qd-oled.html
wrobel_krk 170 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @ShaDow_ProTak to dobry wybór. 1
Umpero 123 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): Tak na szybko czy to jest oled który jest warty zakupu ? https://www.x-kom.pl/p/1225070-monitor-led-32-i-wiekszy-msi-mag-341cqp-qd-oled.html W serii MAG nie masz możliwości aktualizacji softu do wyższych wersji. Z tym co kupisz z tym zostajesz. Taka dziwna polityka MSI.
wrobel_krk 170 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 17 minut temu, Umpero napisał(a): W serii MAG nie masz możliwości aktualizacji softu do wyższych wersji. Z tym co kupisz z tym zostajesz. Taka dziwna polityka MSI. Nie prawda tylko ludzie nie umieją szukać: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/trying-to-update-firmware-msi-mag-341cqp-qd-oled.397062/
Godlike 68 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu A jak jest z aktualizacjami w serii MEG? Bo zamówiłem właśnie jeden i żeby się nie okazało ze w nich jest brak aktualizacji.
Umpero 123 Opublikowano 54 minuty temu Opublikowano 54 minuty temu Godzinę temu, Gret napisał(a): Ok a o 36m gwarancji masz też info? Przed chwilą jeszcze raz odbyłem rozmowę na czacie... Gwarancja na wypalenia jest objęta normalną gwarancją, która wynosi 24 miesiące. Czyli rok czasu mniej niż w przypadku innych producentów. Także jak ktoś kupuje to musi rozważyć czy woli Samsunga z dodatkowymi bajerami takimi jak system Tizen, pilotem itp czy monitor z tą samą matrycą od innych producentów bez takich bajerów. Mi przypadł akurat model od Samsunga z dwóch powodów. 1. Mimo, że ta sama matryca to nie powoduje bólu oczu. 2. Od dłuższego czasu już cenię sobie wyższość Tizen nad Androidem np w telewizorach 7 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Nie prawda tylko ludzie nie umieją szukać: https://forum-en.msi.com/index.php?threads/trying-to-update-firmware-msi-mag-341cqp-qd-oled.397062/ Nie chce mi się szukać, ale generalnie są dosyć spore cyrki z tymi ich aktualizacjami. Z tego co też czytałem to MSI odpala po prostu odświeżanie pixeli i masz zamrożony monitor na 30 min bez możliwości reakcji. Teraz, Godlike napisał(a): A jak jest z aktualizacjami w serii MEG? Bo zamówiłem właśnie jeden i żeby się nie okazało ze w nich jest brak aktualizacji. MEG i MPG powinno być ok 1
DyndaS 27 Opublikowano 6 minut temu Opublikowano 6 minut temu Jaki color i vertical banding można uznać za normalny w qd-oled? Tak sprawdzam na tym swoim MSI, gdzie jeszcze mam czas na zwrot, to przykładowo nawet odpalając discorda widać jaki ten odcień szarości jest nierównomierny i dużo takich cienkich mniej lub bardziej widocznych poziomych oraz pionowych linii. Mocno to się też rzucało w Resident Evil Village przy ładowaniu gry oraz też podczas grania w niektórych ciemnych scenach. Było to szczególnie widoczne przy profilu sRGB.
Rekomendowane odpowiedzi