Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Jedynie co robiłem to kalibrację HDR za pomocą tego narzędzia w Windows co trzeba pobrać. Ale na standardowym jest tak samo ;/

Johnny mówisz o moim przypadku monitora że kolory za bardzo są "kolorowe" a tło takie szare?

A masz ustawione 10 bitów i Pełny zakres kolorów w panelu nvidii?

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wyhylylybymy napisał(a):

Johnny mówisz o moim przypadku monitora że kolory za bardzo są "kolorowe" a tło takie szare?

Mówiłem akurat o filmiku który wrzucił @Gret. U ciebie z kolei wszystko jest jakby wyprane. Wygląda faktycznie jak na IPS. Tylko nie wiem czy tak wygląda to też na żywo czy tylko na zdjęciu jest to tak widoczne np. ze względu na włączony HDR na monitorze

Opublikowano

Przeinstalowałem nawet na szybko Windowsa na 10. Nic to nie dało. Nie instalowałem serowników ani do karty (tylko to co win zaciągnął) i do monitora, żeby wykluczyć i lipa. Nie wiem, po prostu ten typ tak ma albo mam jakiś uszkodzony egzemplarz. Albo coś jest nie tak z moją kartą? 

Opublikowano

Grzebałem właśnie w ustawwieniach w swoim Philipsie Evnia 34M2C8600 bo z tego co widzę firmware chyba się pojawił nowszy ver 1.11, i znalazłem opcję low input lag, była wyłączona i teraz ją włączyłem, czy przyczynia się ona do jakiejś poprawy (albo czy nie przyczynia się do pogorszenia)  czy to ustawienie to pic na wodę?

Opcja smart response była już włączona na fast i nie ruszałem jej. Szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć info co do polecanych ustawień w tej sprawie. 

Screenshot 2024-12-27 170335.png

Screenshot 2024-12-27 170341.png