Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rico650 napisał(a):

Dobra, wszystko podłączone, folia ochronna z ekranu zdjęta, sygnał wejściowy ustawiony na DP zaraz będę odpalał kompa ale już czuje ze będzie petarda, wykonanie tego monitora - bajka caly metalowy praktycznie. Nie wiem jak mogłem siedzieć na tamtym plastikowym paździerzu :boink::P za niedługo reszta relacji i wrażeń.

Też byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania tego monitora jak go wypakowałem. Miłej zabawy :)

Opublikowano

No dobra - wziąłem tego MSI bo cena wydawała mi się dobra po odjęciu kodu na MH: Wilds i 30 dolców na konto Steam. Wyjdzie lekko ponad 2000 złociszy

https://pl.msi.com/Monitor/MAG-271QPX-QD-OLED-E2

Dam znać w poniedziałek jak wrażenia. Co prawda u mnie opadu szczęki pewnie nie będzie bo mam już 65" OLEDa LG ale zobaczymy jak będzie się graniu sprawował. Na TV nie było grane tylko leciały filmy w 4K .

Opublikowano

No i jest efekt WOW, kolory super, już sobie coś tam wstępnie poustawiałem, jeszcze nie grałem ale odpaliłem tryb HDR i film na YT w HDR - no coś pięknego. Wszystko jest ostrzejsze na tym monitorze i ta czerń. Piękna sprawa, nawet czcionka jakaś mi się wydaje ostrzejsza.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
9 minut temu, sideband napisał(a):

Dyndas miał ten model to prócz piszczenia zasilacza miał wyraźny banding co nie jest normalne dla QD ;)

W tym modelu MSI? Oki, zobaczymy jak będzie się zachowywać. Jak coś to poleci na zwrotkę i tyle. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok bo cena spoko.

Opublikowano
14 minut temu, Wu70 napisał(a):

@sideband ogólnie te MSI 27/32 czy konkretnie ten E2 ma głośny zasilacz?

aj chyba w końcu sam się skuszę i uprzedzę @Brolly 8:E Ten Gigabyte za 2299 wydaje się świetną ofertą do zakatowania

Ja na Twoim miejscu, bym brał tego Gigabyte :) Za taką kasę naprawdę super sprzęt.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Wu70 napisał(a):

ogólnie te MSI 27/32 czy konkretnie ten E2 ma głośny zasilacz

Każdy MSI ma wbudowany zasilacz i w stand by potrafi piszczeć, ale wystarczy wyłączyć z przycisku jak wyczyści matrycę i nic nie słychać. 

• Thanks 1
Opublikowano
33 minuty temu, Wu70 napisał(a):

aj chyba w końcu sam się skuszę i uprzedzę @Brolly 8:E Ten Gigabyte za 2299 wydaje się świetną ofertą do zakatowania

Bierz tego Gigabyte, ja wczoraj zamówiłem dzisiaj już go mam. Świetny sprzęt za tą cenę. A szybko schodzą bo teraz patrze i zostało w ME 27 sztuk, dzisiaj po południu było jeszcze 34 a wczoraj jak brałem 37, także schodzą dość szybko.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cyrk w jakim sensie? Fajny sprzęt w niezłej cenie, ludzie kupują i polecają innym. A co do tego ma jeszcze "świeże konto" to nie wiem, ale ok :) ps. Nie pracuje w Media Expert ;)

Edytowane przez sil3nthunt3r
Opublikowano
30 minut temu, sil3nthunt3r napisał(a):

@Rico650 Czyli jesteś zadowolony? Faktycznie w miarę szybko schodzą. U mnie też był do odbioru na drugi dzień po zamówieniu.

Tak, jestem bardzo zadowolony, w porównaniu do poprzedniego IPS'a upgrade konkretny. Kolory i wrażenia z obrazu są świetne

27 minut temu, bbandi napisał(a):

Rico z media expert konto założył i pisze żebyście kupowali bo szybko schodzą :hihot:

Widzę że świeże konta na grandę kupują haha dobry cyrk.

Nie jestem żaden Rico z media expert, przeszedłem na to forum z PcLaba gdzie konto z tym nickiem miałem ponad 11 lat. Co Ci do tego, że ludzie kupują Oledy? Nie Ty kupujesz więc nie wiem po co te docinki.

• Like 4
Opublikowano
56 minut temu, bbandi napisał(a):

Rico z media expert konto założył i pisze żebyście kupowali bo szybko schodzą :hihot:

Widzę że świeże konta na grandę kupują haha dobry cyrk.

Ja też pisałem, że brałem z ME, widać to zorganizowana akcja. :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, sideband napisał(a):

Zasilacz w najlepszym przypadku będzie hałasował tylko w stanie czuwania. Matrycę może trafisz lepszą.

Gigabyte ma zew. zasilacz? Czy wbudowany, ale lepsze cewki 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Wu70 napisał(a):

Ogólnie, ale u mnie tylko w stanie czuwania jak masz głowę przy monitorze słychać i jak zmieniasz rozdziałkę. Podczas pracy cisza.

U Dyndasa jak pisał to nawet podczas pracy było słychać zasilacz. Modele z zewnętrznymi zasilaczami takich problemów nie mają.

1 minutę temu, damyan123 napisał(a):

Gigabyte ma zew. zasilacz? Czy wbudowany, ale lepsze cewki 🤔

GB ma zewnętrzny zasilacz dlatego jest cisza. 

• Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Tylko nie mów, że brałeś w ME, bo będzie draka. :E 

Hehe nie nie, miałem właśnie pisać, że ten zakup był planowany już na miesiąc do przodu :D Sklep xkom i do tego kod zniżkowy od nich na 70zl więc od tej promocyjnej ceny wyszło kapkę taniej. 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
Opublikowano

Kusił od rana ten OLED od Gigusia w Media Expert, i jak zaczęliście wrzucać fotki, to też zapragnąłem takiego mieć i zamówiłem, ma być w poniedziałek, już się nie mogę doczekać :D.

• Haha 5