Umpero 107 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przestańcie dramatyzować i nie zasypujcie moich pytań 3
Krzysiak 176 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 7 minut temu, leven napisał(a): Krzysiak tylko nie myśl, że jestem za AMD, to tylko chęć zrozumienia plagiatu. Za grubo uszyte to jest. Nigdy bym nie pomyślał nawet, cały czas czekam aż kupisz 245k, ddr5 10k, z890 i pogonisz w grach 7800x3d 3
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 6 minut temu, Krzysiak napisał(a): kupisz 245k, ddr5 10k, z890 i pogonisz w grach 7800x3d Cała Polska na to czeka. 3
wrobel_krk 132 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 28 minut temu, 5hogun napisał(a): Stąd; https://quasarzone.com/bbs/qn_hardware/views/1751432?cpage=1&commid=1751444 Linkowali do tego w tym wątku na reddicie Dzięki. Całego to się wątku nie da przeczytać nic z tych znaczków nie pojmuje czy piszą o tym samym czy o czymś innym. Więc na razie przyjmuje 1 przypadek
Gret 58 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a): Dzięki. Całego to się wątku nie da przeczytać nic z tych znaczków nie pojmuje czy piszą o tym samym czy o czymś innym. Więc na razie przyjmuje 1 przypadek google Ci przetłumaczy
razeks 20 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 11 minut temu, Krzysiak napisał(a): Nigdy bym nie pomyślał nawet, cały czas czekam aż kupisz 245k, ddr5 10k, z890 i pogonisz w grach 7800x3d Nawet z ddr5 12k i po oc na 6ghz nie ma szans 1
bourne2008 40 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Umpero napisał(a): @sniper76 ale gdzie to ustawić? Pytam czy to jest jakaś opcja, że na dzień dobry coś się włącza w biosie i masz plus 200Mhz? Coś tak kojarzę... Szukaj w sekcji PBO. Ogólnie to jest +200 do zegara boost więc raczej tego nawet nie zobaczysz jeśli odpowiednio nie pobawisz się curvą. Dziś wyszła stabilna wersja ZenTimings v1.33 https://zentimings.com/ Update for AGESA 1.2.0.2a Fixed detection of dual rank DDR5 memory sticks Update themes Edytowane 5 godzin temu przez bourne2008 1 1
wrobel_krk 132 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 24 minuty temu, Gret napisał(a): google Ci przetłumaczy Myślę, że może to być wina przewodnika po gniazdach >> Jednak błędem byłoby stwierdzenie, że to wina asemblera, że tego nie sprawdził... ㅠㅠ 1
piet 14 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 4 godziny temu, Gret napisał(a): To teraz nie wiem czy w ogóle odbierać z paczkomatu x870 Msi Tomahawk... Czy od razu nie zawrócić i wybrać innego producenta... Daj spokój, na płycie innego producenta możesz tak samo zamontować proca po bandzie czytaj równi pochyłej i też będą szanse na chwilę euforii, że odpalił. Edytowane 5 godzin temu przez piet 1
bourne2008 40 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Moja reakcja na tą śmiesznę aferę
krukkpl 11 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Jak z wtyczkami 4090 Ciekawe ilu ludzi z OCD będzie sprawdzać, wkładać, wyjmować, poprawiać aż w końcu faktycznie coś w sockecie uwalą
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Może dla niektórych lepiej aby sobie konsole kupili...
leven 16 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Nigdy bym nie pomyślał nawet, cały czas czekam aż kupisz 245k, ddr5 10k, z890 i pogonisz w grach 7800x3d Drań, to mało powiedziane jesteś 1
Krzysiak 176 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @levenznudziło mi się dogryzanie @Phoenix.że sprzedał 7800x3d za 1200 gdy zaraz poszybowała cena w górę, @Lameismynameże nie nie dołożył do 7700 tray gdy mu go doradzałem i dopłata względem 7500f się kalkulowała...pewnie z czasem też znudzi mi się dogryzanie z 245k w Twoim przypadku Edytowane 4 godziny temu przez Krzysiak
5hogun 15 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) U góry socket typa z tej "chińskiej" strony. Na dole @Ozone Znajdź 5 różnic. Edytowane 4 godziny temu przez 5hogun 1
Fenrir_14 33 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @5hogun ewidentnie quality officer z msi był tego poranka na ciężkim kacu , ewentualnie maszyna przysnęła albo wirusa złapała. Pytanie czy to pojedynczy kwiatek? Edytowane 4 godziny temu przez Fenrir_14
leven 16 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 45 minut temu, Krzysiak napisał(a): @levenznudziło mi się dogryzanie @Phoenix.że sprzedał 7800x3d za 1200 gdy zaraz poszybowała cena w górę, @Lameismynameże nie nie dołożył do 7700 tray gdy mu go doradzałem i dopłata względem 7500f się kalkulowała...pewnie z czasem też znudzi mi się dogryzanie z 245k w Twoim przypadku Hmmm chciałem 245 i został 8700 Znowu tłumaczenie producenta procesora, że to wina systemu, że wydajność lipa. Kur.. dobra poczekam do poprawki.
PiPoLiNiO 235 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @leven Ty jesteś z tych co zawsze znajdą powód aby nie zmieni?
Ozzbi 11 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 4 godziny temu, wrobel_krk napisał(a): Są dwa w ogóle, wydaje mi się że to jeden i ten sam) tez mi sie tak wydaje ... ten socet wogóle jakos dziwnie wygląda .....
bourne2008 40 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, RTX5090 napisał(a): Każda płyta w MSI jest testowana, więc albo małe chińskie rączki nie potrafią wyjąć CPU, albo użytkownik MSI miał pecha i procek się jednak pali. Super fimik, naprawdę. Ale wolałbym obejrzeć jak to naprawdę wygląda a nie inscenizację dla mediów. Jak wytłumaczyć fakt że na Twojej nówce płytce ze sklepu nie ma żadnego śladu montażu urządzeń testowych? Edytowane 3 godziny temu przez bourne2008
leven 16 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Coś tu nie gra. Jeszcze nie widziałem takiego przekłamania, pomimo, że jestem niebieski. To na siłe jest prowokacja. Nie wierzę, że kur.. procesor z najwyższej półki został położony byle jak na socket. Sranie w banie. Faktycznie, był problem z kanapką 7800X3D. Problem rozwiązany programowo - bios. Ale socket zbyt "naciśnięty" ?
5hogun 15 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 23 minuty temu, Ozzbi napisał(a): tez mi sie tak wydaje ... ten socet wogóle jakos dziwnie wygląda ..... Docencie starania bo półtorej minuty w paincie zmarnowałem. Myślę, że Stevie Wonder by zobaczył różnice między tymi dwoma obrazkami.
muszka 58 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 27 minut temu, Ozzbi napisał(a): tez mi sie tak wydaje ... ten socet wogóle jakos dziwnie wygląda ..... Ten socket jest tak schrzaniony, że nie ma opcji by to nie przeszło przez QC. Jakbym coś takiego zobaczył to za cholerę bym nie wsadził tam procka tylko z miejsca zwrócił płytę. Gościu zawalił sprawę krzywo wsadzając i wywołał aferę bez sensu. Te przygniecione wypustki po środku mówią wszystko. Normalnie położony procek nie ma prawa ich wgiąć. Edytowane 2 godziny temu przez muszka
5hogun 15 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, leven napisał(a): Coś tu nie gra. Jeszcze nie widziałem takiego przekłamania, pomimo, że jestem niebieski. To na siłe jest prowokacja. Nie wierzę, że kur.. procesor z najwyższej półki został położony byle jak na socket. Sranie w banie. Faktycznie, był problem z kanapką 7800X3D. Problem rozwiązany programowo - bios. Ale socket zbyt "naciśnięty" ? Dwa przypadki. Oba z płyty MSI X870 Tomahawk. Może akurat się trafiła taka partia gdzie te gniazda były źle "odlane" i procek nie mógł prawidłowo siąść w nich. Wydaje się, że powinno się to wyczuć ale cięzko powiedzieć jak to na żywo wyglądało. 1
boban666 4 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ewidentnie jest coś źle odlane. Jak by był wsadzany na chama , to raczej od górnego ranta bylo by uszkodzienie Edytowane 2 godziny temu przez boban666 1
Rekomendowane odpowiedzi