Wuadator 0 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Jestem na razie w trakcie testowania ( już kolejny dzień). Codziennie idę kawałek do przodu. Właśnie skończył mi się run w TM5 na czymś takim ( z napięciami będę schodził, jak już wszystko ustawię) Mam pytanie: Co bym nie robił, jakich ustawień bym nie zmieniał od początku ( od expo 6000 cl 30), czy to na fclk 2067( gdzie teoretycznie powinno być niższe), czy 2167, czy co mi do głowy przyjdzie, nie mogę zejść z latency w aidzie poniżej 68 ns Wiecie jaki może być powód? Pozdrawiam Edytowane 2 godziny temu przez Wuadator
Zachy 110 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Agesa od ver 1.2.0.2a ma ponoc jakas reorganizacje pracy pamieci i na a i na b latency przez to jest wysokie. Jesli ktos chce moze sprobowac tych ustawien 2*32gb na 6400 a-die Nie wiem czy dzialaja z 9800, ale na 7800 byly mega stabilnie na Gene i na Nova. Edytowane 2 godziny temu przez Zachy 1
maxmaster027 97 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu 1 godzinę temu, Wuadator napisał(a): Jestem na razie w trakcie testowania ( już kolejny dzień). Codziennie idę kawałek do przodu. Właśnie skończył mi się run w TM5 na czymś takim ( z napięciami będę schodził, jak już wszystko ustawię) Mam pytanie: Co bym nie robił, jakich ustawień bym nie zmieniał od początku ( od expo 6000 cl 30), czy to na fclk 2067( gdzie teoretycznie powinno być niższe), czy 2167, czy co mi do głowy przyjdzie, nie mogę zejść z latency w aidzie poniżej 68 ns Wiecie jaki może być powód? Pozdrawiam a jakie masz nitro ustawione? Bo ustawienie nitro rowniez wplywa na ns. No i najnowszy bios najlepiej zainstalowac
Wuadator 0 Opublikowano 28 minut temu Opublikowano 28 minut temu (edytowane) Właśnie minutę temu gdzieś znalazłem temat odnośnie nitro i ustawiłem na 1 2 0. ( pokazało mi 67.6 ns) Odpaliłem test i idę spać:) Bios najnowszy( ale beta) Pozdrawiam aktualnie testuję to: Edytowane 27 minut temu przez Wuadator
Rekomendowane odpowiedzi