Adikon 6 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) @NoviAMGwłaśnie teraz to testuję i jest jeszcze gorzej po resecie. Później wyłączyłem integre w biosie...bez zmian. Bez ruszania czegokolwiek z RAMem ustawiłem VDDP na 0,99V to przez chwilę się nie chciał włączyć i musiałem resetować, a jak się włączył to nie było neta jakieś 2 minuty (chyba nic nie spaliłem, bo według biosu vddp może być zbliżone do vddio, które jest ustawione na 1.110V i byle nie było wyższe). Teraz wyłączyłem C-states global i df C-states oraz w PBO tak jak na foto. Podczas grania komp się zawiesił 🤷, więc coś nie jest stabilne. 🙃 Jedyne co dodatkowo zrobiłem to power down z auto na disabled i SoC uncore OC mode na enabled (myślałem, że coś to da) Dram performance mode wybrać competitive, aggresive czy tak jak się samo ustawia AMD agesa? Edytowane 12 godzin temu przez Adikon
Adikon 6 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Wykresy niby nie wyglądają jakoś tragicznie, ale te 3 skoki były doskonale widoczne i ścina cały czas. Już szczerze mówiąc pomysłów brak, ale z pewnością to normalne nie jest. Co najgorsze to bywa lepiej czasami... Ja bym serio komuś chętnie zapłacił jeśli tylko mógłby wskazać co jest problemem, ale niestety u mnie w okolicy nikt się za bardzo podjąć nie chce (serwisy chyba tylko z kurzu czyszczą), więc powoli się poddaję ;/ Podczas testu furmark kiedy występują zacięcia są też drastyczne spadki użycia GPU. W 3440x1440 użycie około 85 procent, a w 1080 98 plus minus. Nie wiem jak to wszystko dokładnie działa, ale w furmarku to chyba tylko karta graficzna może powodować ścięcia? Czy się mylę? Jeśli zmienię z openGL na Vulkan to trzyma stabilnie 100 procent i nie zauważyłem zacięć. Edytowane 9 godzin temu przez Adikon
PiPoLiNiO 441 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Adikon Skąd jesteś? Nie możesz ogarnąć jakiejś karty na podmianę i sprawdzenie czy dalej jest stutter?
Rekomendowane odpowiedzi