maxmaster027 80 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 54 minuty temu, Umpero napisał(a): Pytanko na śniadanko... Zacząłem się bawić PBO i curvą i mam pewną rozkimnę... Co ustawić w Performance Preset jeśli aktywowałem PBO Advanced gdzie tam sobie ustawiam Scalar i CO? PBO Enabled? Auto? Jeśli Auto to jaką dać tam temperaturę? Czy gdy dam np niższą wartość TjMax to procek może nie boostować do wyższych wartości żeby nie przekroczyć TjMax? Dobrze to rozumiem? Z twoim chłodzeniem te 85'C powinno byc ok, jak masz b.dobra paste czy PTMa. Aczkolwiek 90C bedzie lepsze, bo sa czasami programy czy specyficzne gry typu farkraje itp co nagrzewaja proca. Chociaż generalnie jakbys dał np 85'C przy tym chlodzeniu to tez jest wieksza szansa na wyzsze i stabilniejsze oc pamieci. Więc to nie jest złe. Jeżeli chodzi o to że Ci nie działa, to nie przejmuj sie to duzo zalezy od biosu. Mi np na dawnych biosach XMP/EXPO działało, obecnie nie działa, jak zostawie wszystko na auto i wlacze XMP to niestety ale nie ma szans, VDDP bios ustawia na 1.15 i bardzo wysokie CCD i IOD. Na wczesniejszych biosach te wartosci byly nizsze. Takze bardziej tym sie pobaw najlpierw.
Rekomendowane odpowiedzi