Doamdor 58 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): Jakie masz AIR? Cryorig R1 Ultimate 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu A to chyba w miare dobre z tego co pamietam testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX 33 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Niech któryś ze szczęśliwych posiadaczy przetestuje tą nową opcję "X3D Turbo" w biosie. Jestem ciekawy czy są chociaż jakieś małe różnice, a nie widziałem nigdzie testów porównawczych. Liczę zwłaszcza na @PiPoLiNiO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS 234 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Nie mogę chyba wchodzić do tego tematu bo za bardzo korci żeby kupić Witaj piękny kawalerze. Powróżyć? cyganeczka prawdę ci powie... Widzę że kupisz AMD 9800X3D, sprzedasz za dobry pieniądz AMD 7800X3D i summa summarum wcale nie dołożysz za wiele do interesu. Na dzielni zyskasz prestiż, wszyscy będą ci zazdrościć. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5hogun 6 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 27 minut temu, Umpero napisał(a): @Zachy te dwa to są akurat sloty PCIE5. Druga kwestia to czy odklejać naklejkę z dysku z numeren seryjnym itp czy ona jest termoprzeeodząca? Nie wiem czy po zdjęciu dobrze rozpoznaję,ta twoja płyta to ASRock X870E Taichi? Bo jak tak to ona nie ma dwóch złączy M.2 PCIe 5.0 tylko jedno, pozostałe 3 to 4.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godlike 43 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu O ile dobrze kojarzę to kolega @Zachyma x870e Nova ale w niej też ilość złączy 5.0 dla dysku to 1. Pozostałe 3 to 4.0 i jeden msata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizu 4 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu W Cinebenchu R23 puściłem na 2 passy i mi zrobiło tylko 21180 także coś nie teges bo ludzie mają 23k wzwyż, puszczę na pełne 10 minut i zaraz zobacze. EXPO działa, temperatury podobne jak 7800X3D, zegary były ok. 5175mhz w trakcie testu, ciekawe skąd aż tak niższy wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO 136 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, CajraX napisał(a): Niech któryś ze szczęśliwych posiadaczy przetestuje tą nową opcję "X3D Turbo" w biosie. Nie uznaje takich wynalazków. I to niby ma przecież przełączać rdzenie. Więc bardziej do XX50X3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 143 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @RyszardGTSmoże i by się zgadzało wszystko...gdyby nie to że mój młody czyha na mojego 7800x3d w miejsce swojego 7600 i oczywiście najlepiej "tatuś daj i sprzedaj sobie mojego" 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tankietka 7 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Widzę, że ten 9800X3D ma niewiele wyższą temperaturę w niektórych grach jak ja na 7800X3D gdy yt oglądam xd Grubo AMD poszło, coś to wszystko za dobrze wygląda. Żeby zaraz jakaś sraka nie wybiła xd Edytowane 1 godzinę temu przez Tankietka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyszardGTS 234 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @Krzysiak Nawet jeszcze lepiej, "brak wkurzenia żony warty sporo pieniędzy" Kupujesz 9800X3D, dajesz młodemu 7800X3D, sprzedajesz 7600. Młody zachwycony, żona uradowana że "tata taki dobry dla syna"... nawet wieczorem może ci się "poszczęścić" 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Wasze 9800x3d tez dzialaja na 1.12 vsoc przy co -20 ? Na razie probuje xzy niewielkie podbicie soc da -25 co Potem bede testowal IF na 2000/2100/2200 jak bin da! Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 143 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, RyszardGTS napisał(a): @Krzysiak Nawet jeszcze lepiej, "brak wkurzenia żony warty sporo pieniędzy" Panie...ona tak wkur(zona) naszymi chachmentami komputerowymi, że to nie przejdzie Edytowane 1 godzinę temu przez Krzysiak 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) To normalne, zamiast na zabawki wydaj na cos w domu... Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak 143 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @Zachywydałem na auto...dla siebie Ale żona dostanie moje, więc zawsze jakiś to plus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu To tez zabawki ale wiekszego kalibru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizu 4 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Po 10 minutowym teście, 21937pkt to nadal sporo mniej od innych.. EXPO 6000CL32 działa, 3.10 BIOS na Asrock X670E Steel Legend - przywracałem BIOS default dla pewności przed konfigurowaniem, w systemie do tego przeinstalowałem sterowniki chipsetu. Nie wiem co jest grane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Vsoc 1.125 i co -25 przy IF na razie 2000 Ramy na 8000MT na razie Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf880 0 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Hej jak to jest z ta AGESA 1.2.0.2a i X3D Turbo Mode recki obejmowały ta opcje włączoną czy tez nie? Można z tego juz korzystać, jak to u was działa na tym nowym procku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel_krk 79 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Mizu napisał(a): Nie wiem co jest grane system za syfiony, jaki masz? Ustaw cb maks piorytet w managerze zadań? W tle masz coś odpalone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, raf880 napisał(a): Hej jak to jest z ta AGESA 1.2.0.2a i X3D Turbo Mode recki obejmowały ta opcje włączoną czy tez nie? Można z tego juz korzystać, jak to u was działa na tym nowym procku? Ja tego guano nawet nie szukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf880 0 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Zachy napisał(a): Ja tego guano nawet nie szukam dlaczego? cos z ta opcją nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaVLo 44 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, raf880 napisał(a): Hej jak to jest z ta AGESA 1.2.0.2a i X3D Turbo Mode recki obejmowały ta opcje włączoną czy tez nie? Można z tego juz korzystać, jak to u was działa na tym nowym procku? Ta opcja, do mojej płyty Gigabyte X670E AORUS Master jest w BETA biosie F33d, a mając złe doświadczenia z beta rzeczami, jeszcze tego nie wrzucam do płyty, poczekam na oficjalną wersję. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachy 34 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 minuty temu, raf880 napisał(a): dlaczego? cos z ta opcją nie tak? Nie ufam automatycznym tuningom, ustawisz z palca to zrobisz to lepiej Musze to w ogole w biosie znalesc Edytowane 1 godzinę temu przez Zachy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lameismyname 11 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 25 minut temu, Tankietka napisał(a): Widzę, że ten 9800X3D ma niewiele wyższą temperaturę w niektórych grach jak ja na 7800X3D gdy yt oglądam xd Grubo AMD poszło, coś to wszystko za dobrze wygląda. Żeby zaraz jakaś sraka nie wybiła xd Po gównianych perypetiach Intela od dłuższego czasu to aż człowiek szuka jakichś ukrytych zonków gdy jest jak być powinno albo nawet lepiej. Swoją drogą ciekawe jak Intel się podniesie z tego wszystkiego, bo na tą chwilę ma ciągle pod górkę i kłody pod nogi. 16 minut temu, Krzysiak napisał(a): Panie...ona tak wkur(zona) naszymi chachmentami komputerowymi, że to nie przejdzie Zobaczysz... 9800X3D jak będą dostępne podryfują cenowo 3000zł+, a ja potem będę Ci 2 lata wypominał "mogłeś kupić jak były za 2399zł" Edytowane 1 godzinę temu przez Lameismyname Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi