Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Umpero napisał(a):

Na pepperku widziałem dzisiaj ofertę za 2499.
Oferta chyba foxkomputers na allegro.

Na razie nie kupuje, orientuje się. Karty nie zmieniam. Do 4080S mi wystarczy 5800X3D + monitor 2K. Za mały przeskok, żeby płacić za nowy procek, płytę i ram. 

Opublikowano
23 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

3 doby zostały, a Wy dalej nie możecie napisać klientom co będziecie sprzedawać? Przecież to śmieszne jest. 

Całą dostępną ofertę znajdziesz na stronie -> RTX 5080 i 5090

Jeżeli tylko będziemy mogli przekazać więcej informacji, postaramy się zrobić to w pierwszej kolejności na forum.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, x-kom napisał(a):

Całą dostępną ofertę znajdziesz na stronie -> RTX 5080 i 5090

Jeżeli tylko będziemy mogli przekazać więcej informacji, postaramy się zrobić to w pierwszej kolejności na forum.

Czy przy tych  wszystkich kartach z linków pojawią się ceny 30go?

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Tego arta popełnił nasz forumowy kolega z pclaba. Blindobserver :E

Patrzę na tą jego fotę i już wiem czemu taki buc z niego było jako mod.
Musieli mu mocno dokuczać w szkole i później sobie odbijał w wirtualnym świecie kompleksy :lol2:

Opublikowano (edytowane)

Są w teście tabelki, wykresy to można z tym dyskutować. No chyba, że uważacie (te osoby co podważają to źródło), że nie wiem - spreparowali wyniki? :) Ale jak pisze @Pawlos testy innych redakcji to POTWIERDZAJĄ....

Jak ta karta jest tak prądożerna to jeszcze do ceny samej karty doliczyć trzeba zużycie prądu chyba, że ktoś weźmie na firmę i rozlicza się na książce to wrzuci sobie w koszty.

Wszystko raczej skłania się ku temu, że o ile RTX4090 to była naprawdę i wciąż jest fajna karta to to jest dosyć słabe. Na chwilę obecną mam takie zdanie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubio napisał(a):

I wszystko na ten temat: :)

https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/geforce-rtx-5090-mnie-rozczarowal-rzeczywistosc-wygrala-z-marketingiem/ccnfl8r

(...)otrzymujemy kartę, mającą o 30 proc. więcej rdzeni, pobierającą o 30 proc. więcej energii i zapewniającą niecałe 30 proc. więcej wydajności. :rotfl:

Adriana zawsze lubiłem i szanowałem, ale takie skopiowanie sobie tabelek z wynikami od innych to jednak trochę chamska zagrywka.

Zaraz zaraz. Adrian K = Blindoberserver? Serio?

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Nie znalazłem w tekście informacji z jakich sterowników korzystali. Być może chodzi o 566.

geforce-30-cyberpunk-dlss-4-transformer.

Jakim cudem CNN z RR ma wg nich wiecej fps niz bez RR? 

Edytowane przez MJRegul