sovas 662 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia To gdzie rozbijać namiot po te 5090? Bo ja już ubrany 1
azgan 1 130 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, Wyhylylybymy napisał(a): Jednym słowem SHIT! SCAM bardziej
VRman 2 642 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia @PiPoLiNiO 13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Standardowy FG dalej ma arty, więc każdy wyższy ma ich więcej. Więc są bezużyteczne Jak to mówią: "jeden obrazek wart więcej niż 1000 słów", więc wrócimy do tematu jak będzie co zobaczyć. Pewnie nieprędko, bo to nie takie proste. Wymaga wiedzy, wyświetlacza OLED 480Hz i dość skomplikowanego stanowiska testowego, z odpowiednim sprzętem, jeśli wnioski z testu mają być wiarygodne i zrozumiałe. Bez tych dwóch ostatnich, wystarczyłoby sprawdzenie gołym okiem przy odpowiednich warunkach, ale Mark jeśli zrobi test, to na pewno nie "na odwal się". Czekam cierpliwie.
Starh 63 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia I nagle amd nie wydaję się być takie złe... nawet 7090 xtx wciąż po dobrym OC będzie mogło konkurować z tą kartą w rasterze.
Umpero 979 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 53 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): Dostane FE, jak nie jutro to za tydzien, albo dwa. Karta nie jest warta załamanej złotówki poza msrp. Mam 3080 ti na przeczekanie, do War Thundera wystarczy. Oooo... Jaką nacją grasz?
Waynerek 16 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Może i wydajność większa o 6% ale za to cena będzie większa o 20%
azgan 1 130 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, Waynerek napisał(a): Może i wydajność większa o 6% ale za to cena będzie większa o 20% Raczej bardziej 30% + doliczyć jeszcze trzeba "januszowe"
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 2 minuty temu, Umpero napisał(a): Oooo... Jaką nacją grasz? Niemcy, ruskie, trochę angolami grałem, usa i teraz pejsiatych cisnę. Ja w to gram od pierwszych alph gdzie same samoloty były chyba 11 lat temu. Proc jest, płyta jutro, grafa w piątek. 3
SmogSmok 279 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Coś mi się zdaje, że ta generacja będzie krótsza od poprzedniej, obstawiam nowe GPU w późnym Q3 2026. 1
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, dawidoxx napisał(a): Na konsolach było 30fps i nie kaltkowalo, teraz też nikt nie będzie tego widziec. A poza tym, jak zapłaciłem za mfg to będę go używać
Spl97 1 293 Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, SmogSmok napisał(a): Coś mi się zdaje, że ta generacja będzie krótsza od poprzedniej, obstawiam nowe GPU w późnym Q3 2026. Myślę podobnie. Edytowane 29 Stycznia przez Spl97
Joloxx9 941 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Teraz, PiPoLiNiO napisał(a): Optymista. Chociaż w sumie 5080 pewnie nie zejdą na pniu. O ile nie ma 50 sztuk to myślę, że FE będą ok
Kadajo 7 424 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Ja wczoraj odpaliłem NFS Unbound, dałem nowy DLSS + FG = 165 FPS a grafika praktycznie jak natywna bo nowy DLSS robi robotę. I cyk, nowa karta już nie potrzebna 1 1 2
azgan 1 130 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Ja wczoraj odpaliłem NFS Unbound, dałem nowy DLSS + FG = 165 FPS a grafika praktycznie jak natywna bo nowy DLSS robi robotę. I cyk, nowa karta już nie potrzebna Dlatego nie dali MFG dla poprzednich RTX'ów bo już totalnie sensu kupować nowych by nie było 🤭😉
lukadd 2 917 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, Raider napisał(a): widać lekkie problemy ze sterownikami, Na tym screenie co dawidoxx wrzucił wszystko się zgadza. Wystarczy popatrzeć na avg fps. 4080 13fps, 5080 15fps średni. Jest 15% przyrostu wydajności. No jest
VRman 2 642 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia @PiPoLiNiO Ja nie twierdzę, że to co widzisz nie istnieje. Tylko o czym innym rozmawiamy. Mi kompletnie powiewa FG i MFG z niskiego fps. Mnie interesuje taki ze 120fps. I tutaj zrobienie za tego 240 nic prawie nie może dać. Ale zrobienie z tego 480 to już inna sprawa. Wszystko będzie jasne w swoim czasie. Na razie jest nadzieja, że MFG się jednak przyda. Nie każdemu, nie do tego do czego większość zakłada, że FG/MFG powstało. Poczekaj i nie przekreślaj od razu. Możesz się pozytywnie zdziwić. Chyba, że Nvidia to spartoliła, ale póki co wygląda to bardzo obiecująco i jest spora szansa, że będzie niespodzianka. 1
JDM 40 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 5080 jest szybsze od 4080? Jest, dziękuję, zamykam. 4
JayDee016 31 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 17 minut temu, Spl97 napisał(a): Co takiego zrobił, że się popisał ? Zbudował komuś kompa za 10k i nagrał o tym materiał, o ile dobrze pamiętam to: Ramy w złych slotach GPU w slocie 8x Wentylatory odwrotnie Kompletnie nieoptymalny dobór części Pierdolenie o rzeczach, o których nie ma pojęcia Tyle pamiętam 5
Fenrir_14 827 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 23 minuty temu, Zachy napisał(a): Ale przeprocesowali Ci zamowienie? Prawdopodobnie, status - "W realizacji" lol
Kris194 4 720 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) Mówiłem, że wszystko poniżej 5090 to będzie guano i się nie myliłem Edytowane 29 Stycznia przez Kris194
ODIN85 3 504 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 25 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @ODIN85 To Ty? Co Ty dziś brałeś? "okoliczne arty" Jakiś troll 3
Send1N 4 196 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, Kris194 napisał(a): Mówiłem, że wszystko poniżej 5090 to będzie guano i się nie myliłem No widzisz jaki z ciebie maciej przepowiadałeś ale jednak się łudzili a teraz wchodząc w ten wątek czuć ogromne unoszące się w powietrzu pieczenie niektórym to całe życie się kręci wokół NV i Jensena Edytowane 29 Stycznia przez Send1N
tomcug 2 450 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): a tam z 45 robi 75 To jest słabo grywalne bez względu na artefakty, input lag za wysoki przy takim bazowym FPS.
Rekomendowane odpowiedzi