dhyde00 240 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 4 minuty temu, TheMr. napisał(a): No raczej nie. Doszliśmy do sytuacji w której nowa gen jest na tym samym procesie co stara, NV nie zrobiła kart pod 3nm. Czyli doszlismy do sciany mozliwosci procesu pod 4nm
Umpero 979 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Jak myślicie? Które modele będą w sprzedaży na premierę? Zastanawiam się czy Gigabyte będzie dostępny?
Radio Tirana 1 043 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 minutę temu, galakty napisał(a): Ale chłop ma rację, przejście na cokolwiek z 4070 da mu kopa, bo 4070 to nieśmieszny żart i nie powinna wgl powstać Lepiej by zrobił kupując używkę 3080 Co kto lubi, ale ja mimo wszystko wolałbym 4070. Wydajność identyczna, 2 GB pamięci więcej, pobór mocy podczas gejmingu niższy o 50%. 2
matakujce 84 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Przesunęli półki cenowe i lekko odświeżyli karty jednocześnie podnosząc ceny. Jedna z najgorszych premier GPU.
Phoenix. 4 727 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, dhyde00 napisał(a): Czyli doszlismy do sciany mozliwosci procesu pod 4nm 5nm https://www.techpowerup.com/320555/nvidia-blackwell-geforce-rtx-to-feature-same-5nm-based-tsmc-4n-foundry-node-as-gb100-ai-gpu 1
galakty 3 332 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Co kto lubi, ale ja mimo wszystko wolałbym 4070. Wydajność identyczna, 2 GB pamięci więcej, pobór mocy podczas gejmingu niższy o 50%. Cenowo wolałbym 3080, mniejsza strata niż kupno nowej i zaraz zmiana bo nie wyrabia Ale racja, co kto woli. Ja miałem brać 3080, ale dołożyłem do 4070Ti i to już miało więcej sensu.
buniek 1 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 7 minut temu, Umpero napisał(a): Czytać nie umiesz? Przecież przesunęli premierę. skąd ta agresja? nawet mi to bardziej pasuje. nadal - jak to zwykle jest z wyjściem kolejnych generacji gpu? czeka się w miesiącach na montaże nowych pc czy raczej w miarę szybko? 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 6 minut temu, PaVLo napisał(a): Ja nie płaczę tylko podchodzę do tego na trzeźwo i logicznie. Poza tym mam inny priorytet na ten rok, niż kolejna rozbudowa PC 🚗 Spoko, byłem w tym samym miejscu co Ty 1,5 roku temu. Miał być nowy sprzęt i 2 tygodnie all inclusive na Kanarach z rodziną, a skończyło się w Cazoo i kupnem auta, po tym jak poprzedni się rozkraczył na amen. 1 minutę temu, Kiper09 napisał(a): @Element Wojny na jaka 80-tke polujesz? Tylko Founders. 1
Umpero 979 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) 1 minutę temu, buniek napisał(a): skąd ta agresja? nawet mi to bardziej pasuje. nadal - jak to zwykle jest z wyjściem kolejnych generacji gpu? czeka się w miesiącach na montaże nowych pc czy raczej w miarę szybko? A jakaś taka nerwówka od rana w robocie. Sorki. Premiera jest dzisiaj... Edytowane 30 Stycznia przez Umpero
Joloxx9 941 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Godzinę temu, galakty napisał(a): Który zwiększa zużycie VRAM.... Przecież już były testy i dobija do 15GB w 4K, parodia jakaś. Za chwilę będzie brakować pamięci. Dlatego Kurteczka pozwala zjechać z 4x na 2x 1
X360 84 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) 47 minut temu, VRman napisał(a): Nikt niczego nie spierdzielił w Blackwellu. Nikt po prostu tego nie ruszał i to jest przecież po prostu Ada + kosmetyka. Przepraszam,ale głupoty piszesz... ComputerBase też potwierdza że jest problem z RT/PT Edytowane 30 Stycznia przez X360
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Przyszła kasa z revoluta! No to czas na polowanie... którą 5090 wybrać Panie Boziu i dlaczego i tak nie zdążę?
Element Wojny 4 775 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 5 minut temu, Umpero napisał(a): A jakaś taka nerwówka od rana w robocie. Sorki. Mi wczoraj kolegę zwolnili. 10 minut do końca dnia, a tu nagle przychodzi manago z panią z HR'ów i zaprasza na krótki meeting. Likwidacja miejsca pracy, 3 miesięczne wypowiedzenie bez obowiązku wykonywania pracy, 5 minut później dostęp zablokowany, jego konto Teams i email zdeaktywowane. Koleś w totalnym szoku. 3
FszoQ 31 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Jak obecnie nie posiadam żadnej kartki graficznej to ten 5080 myślicie spoko jak by się udało tego Gigabyta za 5200 upolować?
X360 84 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 7 minut temu, X360 napisał(a): Przepraszam,ale głupoty piszesz... ComputerBase też potwierdza że jest problem z RT/PT Nadal twierdzisz że 5090/5080 nie mają problemu z RT/PT,i gdzieś nie jest hamulec zaciągniety?
dhyde00 240 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 minutę temu, FszoQ napisał(a): Jak obecnie nie posiadam żadnej kartki graficznej to ten 5080 myślicie spoko jak by się udało tego Gigabyta za 5200 upolować? Zdecydowanie tak, w tej cenie nie masz nic podobnego
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 1 minutę temu, FszoQ napisał(a): Jak obecnie nie posiadam żadnej kartki graficznej to ten 5080 myślicie spoko jak by się udało tego Gigabyta za 5200 upolować? No a co innego niby, jak nie masz karty to spoko deal raczej
lukadd 2 913 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, Joloxx9 napisał(a): Widziałem tw listę, tylko, że... wrzucil to random na redditt. Do spreparowania w mniej niż 20 sekund, żeby to jeszcze z jakiegoś SAP'a czy innego JDE było to bym ok mógł uwierzyć a tak, gowno plotka żeby nakręcić panike Lista jest pewnie nie dokładna, ale to pewnie różnice kilku sztuk na 5090 Microcenter podaję w okolicy premiery ile będzie na danym sklepie i ktoś to widocznie zaczął zbierać z grubsza. W Tustin ma być wyjątkowo prawie 70 RTX 5090 bo tam główna impreza. JayzTwoCents na żywo w sklepie będzie kręcił imprezę Ludzie piszą, że to chyba najgorsza premiera ever jeśli chodzi o dostępność. Szczególnie 5090. Edytowane 30 Stycznia przez lukadd 5
bourne2008 1 206 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 2 minuty temu, lukadd napisał(a): Lista jest pewnie nie dokładna, ale to pewnie różnice kilku sztuk na 5090 Microcenter podaję w okolicy premiery ile będzie na danym sklepie i ktoś to widocznie zaczął zbierać z grubsza. W Tustin ma być wyjątkowo prawie 70 RTX 5090 bo tam główna impreza. JayzTwoCents na żywo w sklepie będzie kręcił imprezę Ludzie piszą, że to chyba najgorsza premiera ever jeśli chodzi o dostępność. Szczególnie 5090. Całe 4szt !. Będzie bitka jak emerytów o karpia w Lidlu. 1
Umpero 979 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Ustalmy może kolejność kto pierwszy może kupować żeby nie było zamieszania. Głównym kryterium niech będzie to kto najbardziej chce, a to oczywiście jestem ja Drugim kryterium kto najbardziej potrzebuje. Także wszyscy co mają 4090 idą w drugiej linii. W ten sposób rozwiążemy problemy z zakupem w dniu dzisiejszym. Dziękuję za zrozumienie i ustawiamy się jeden za drugim 1 1
VRman 2 641 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia 13 minut temu, X360 napisał(a): Przepraszam,ale głupoty piszesz... ComputerBase też potwierdza że jest problem z RT/PT A, przepraszam w takim razie. Jednak to nie jest pudrowana ADA, są istotne zmiany psujące raytracing. A co do tego, to albo jakiś kolosalny fuckup ze sterami, albo problem z PCI-E, albo ustawieniami poboru prądu. Nie wierzę, żeby to tak zostało, że 5080 miałaby wypadać gorzej w RT/PT od 4080tki. To na pewno z czasem będzie naprawione.
lysyn 96 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Sory ale ja najbardziej chce i najbardziej potrzebuje (mam Rx 6600 w kompie ) Edytowane 30 Stycznia przez lysyn
Rekomendowane odpowiedzi