BarBar009 62 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): 5080 i do tego Ventus Nieszczescia chodza parami. Nie bez przyczyny nigdzie go nie testują XD
Brolly 765 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 10 minut temu, BarBar009 napisał(a): Nie bez przyczyny nigdzie go nie testują XD Serio za 6400 jest taki zły? xd
Brolly 765 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Za 5299 jest dobry Może za rok kumpel zmienia platformę i nie wie co ma kupić utknął na 7800 xt dziś prawie kupił tego https://www.x-kom.pl/p/1315859-karta-graficzna-nvidia-pny-geforce-rtx-5080-oc-16gb-gddr7-dlss4.html za 6200 zł u nas w mieście używany kilka dni ale się rozmyślił Edytowane 18 Lutego przez Brolly
BarBar009 62 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Teraz, ODIN85 napisał(a): Za 5299 jest dobry Nie przesadzaj, akceptowalny
ODIN85 3 504 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Tu i tak każdy robi uv,swoją krzywą ustawia więc nie wiem skąd ta niechęć do najtańszych modelí. 1
BarBar009 62 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Tu i tak każdy robi uv,swoją krzywą ustawia więc nie wiem skąd ta niechęć do najtańszych modelí. Z doświadczenia, miałem Ventusy i to jest najgorsze co mogło mnie spotkać. Oczywiście są też plusy np. że MSI mają nisko ustawione obroty wentylatorów na 30%, a nie jak niektórzy: Pasyw -> a później wichura na 1200-1300rpm na minimum... Gdzie wiadomo karta czasem lubi się włączyć przy "małym obciążeniu". Edytowane 18 Lutego przez BarBar009
lukadd 2 917 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 2k+ rpm i 75stopni+ nie jest akceptowalne. To szrot. Nawet UV nie uratuję tego czegoś. Edytowane 18 Lutego przez lukadd 1
Brolly 765 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Ja jestem dziwny ale nigdy nie zwracałem uwagi na temp czy hałas GPU, może miałem same dobre modele 1
Gość Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego To karta recenzenta/youtubera z newsa na videocardz...
Zachy 590 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego UV + lekkie OC nadal najlepsza metoda poprawy fabryki Kto te karty trzyma na stock. Ciekawe jak taki 5080 Ventus po takim zabiegu sie sprawuje. Choc nie, nie dal bym za niego 6k. Ale ceny nowych 4080 super tez z koleii nie zachecaja, juz ponad 6000 rozne modele stoja. To moze jednak lepiej jakies 5080 w podobnej cenie brac. 1
P.Wiśnia 129 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Teraz, marioking napisał(a): To karta recenzenta/youtubera z newsa na videocardz... Nie, to karta z reddita. I nie youtubera/recenzenta tylko zwykłej osoby której została wysłana bo sprzedawca ma gdzieś embargo. 1
Gość Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a): Nie, to karta z reddita. I nie youtubera/recenzenta tylko zwykłej osoby której została wysłana bo sprzedawca ma gdzieś embargo. https://videocardz.com/newz/redditor-receives-geforce-rtx-5070-ti-graphics-card-two-days-before-launch Faktycznie nie doczytałem... Szkoda że u nas nie ma takich pochopnych sprzedawców co by sie wyprzedało zanim scalperzy zgola Edytowane 18 Lutego przez marioking
P.Wiśnia 129 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, marioking napisał(a): https://videocardz.com/newz/redditor-receives-geforce-rtx-5070-ti-graphics-card-two-days-before-launch Nie wiem co chcesz udowodnić, ale widać że nie zapoznałeś się z treścią artykułu. Edytowane 18 Lutego przez P.Wiśnia
RtxOn 170 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Dzisiaj bawiłem się trybem cichym w msi center. Suprim po OC 3200mhz + ryzen 9800x3d, z tym że wentylatory obudowy działały na 574rpm, wentylatory 140mm. Brzęczenie muchy bym prędzej usłyszał bo komputer kompletnie cichy. Temp tak na karcie jak i Procku ledwo przekraczają 50c w stalkerze 2 na 3440x1440p na full detalach. To normalne? Wy jakie macie rpm w obudowach ?
SylwesterI. 865 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 17 minut temu, ODIN85 napisał(a): Tu i tak każdy robi uv,swoją krzywą ustawia więc nie wiem skąd ta niechęć do najtańszych modelí. Jakie uv? Przecież robią oc pod korek, bo zamienili z 4090 2
DżonyBi 1 975 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 18 minut temu, ODIN85 napisał(a): Tu i tak każdy robi uv,swoją krzywą ustawia więc nie wiem skąd ta niechęć do najtańszych modelí. Krzywa na Ventusie 9
RtxOn 170 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Teraz, SylwesterI. napisał(a): Jakie uv? Przecież robią oc pod korek, bo zamienili z 4090 Robię 5080 pod korek i dalej cicho i chłodno a pobór praktycznie ten sam a wydajność 10-15% w górę. Żadne Uv Ani krzywa nie są kompletnie potrzebne.
SylwesterI. 865 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Zrób stress testa port royal na 20 loop z hwinfo, zobaczymy jakie to oc stabilne, jakie uv stabilne, temperatury i obroty i jaki wynik uzyskasz
ODIN85 3 504 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 17 minut temu, lukadd napisał(a): 2k+ rpm i 75stopni+ nie jest akceptowalne. To szrot. Nawet UV nie uratuję tego czegoś. Te jest ten sam poziom co WINDFORCE u Gigabyte a z tego da się coś ulepić
Kadajo 7 424 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 3 godziny temu, Umpero napisał(a): Znów mam ochotę komuś yebnąć. 5
BarBar009 62 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 3 minuty temu, RtxOn napisał(a): Robię 5080 pod korek i dalej cicho i chłodno a pobór praktycznie ten sam a wydajność 10-15% w górę. Żadne Uv Ani krzywa nie są kompletnie potrzebne. "Suprim" Chyba najlepszy model RTXa, postawił bym go może nawet ponad Liquid bo pompka, problemy itp. I się dziwisz, że jest cicho Niestety cena zabija Suprimy 1
lukadd 2 917 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Te jest ten sam poziom co WINDFORCE u Gigabyte a z tego da się coś ulepić Nie wiem jaki poziom ma windforce w 5080 i nie chce wiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi