Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Kup retrohandhelda i graj w ruskie jajeczka jako katharsis :E 

Nieeeeeeeee ja spokojnie czekam to byl maly flame :wariat:

Mam retro PC i Amige 1200 dopalona.

jak bym mial mocne cisnienie mam mase tytulow do ogrywania :)

Edytowane przez Zachy
Opublikowano

Nvidia to sobie może… w PL rekojmia jest  na sprzęt a nie kupującego. 2 lata bite rękojmi. Gwarancja może być i na 3 dni, bo takie prawo ale rękojmia. Z tym nie wygrają. 

Opublikowano
37 minut temu, RtxOn napisał(a):

Matematyka sie klania.

4090 sprzedalem za 7500, 5080 kupilem za 7k.

Po dwoch latach sperzedam za 3,5k 

Razem wydalem na zajebiste karty 3000zl w 4,5r.

Teraz wy co kupiliscie za 14k 5090 to za dwa lata za 6k maks. Nikt nie kupi 600w I do tego ze zla renoma (wtyczki,ropy itp) za wiecej. Wybijcie sobie z glowy.

Strata 8k w 2 lata

4090 za 2 lata to beda prawie 6 letnie karty z trzeszczacymi wentylatorami, lozyskami, termipadami, zakurzone w brud. Nikt nie kupi tego za wiecej Jak 2k. Strata 9k w 4 lata.

I kto jest debesciak? 

Zemna mysleliscie ze wygracie. Ktos chce wygrac z matematyka? 

Dziekuje posprzatane.

A za ile kupiłeś 4090? -500 ? Bo tak z matematyki wychodzi :E 

Mam sporo 6 a nawet 10 letnich kart, wizualnie i technicznie w stanie wzorowym. I to  nie były karty premium w dniu premiery, tylko średniaki albo low-end.

Generalnie, brawo! :D 

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, RtxOn napisał(a):

Nvidia to sobie może… w PL rekojmia jest  na sprzęt a nie kupującego. 2 lata bite rękojmi. Gwarancja może być i na 3 dni, bo takie prawo ale rękojmia. Z tym nie wygrają. 

Następny co myśli, że gwarancja i rękojma to jest to samo lub najlepiej rękojmia to przedłużenie gwarancji :E

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, sideband napisał(a):

Następny co myśli, że gwarancja i rękojma to jest to samo lub najlepiej rękojmia to przedłużenie gwarancji :E

Przeczytaj ze zrozumieniem:)

Opublikowano

A mnie jedyne co powstrzymuje od 5090 czy 4090 to strach ze sie zjara wtyczka... PC ma mi dzialac bo na nim gram a nie bawic sie w gwary itp. Ciesze sie ze kupilem moja 4080S a nie czekałem na 5080 bo bym stękał razem z wami i liczył ROPY na karcie i nie moglbym pograc w Batman Arkham bo zabrali physixa... 40XX RULEZZZZ

image.png.a70f1ac9b89d2957780d12a895b818ca.png

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kadajo napisał(a):

Wtedy to był team czerwonych do 2014r. :E

Edit: Miałem, GTX 8800 512MB w 2008r, GTX 275 w 2009r. :cool:

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-5070-reviews-coming-march-4th-with-radeon-rx-9070-reviews-the-next-day

Kto zdobędzie serca graczy? :D

Edytowane przez Doamdor
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Sebastiansbk napisał(a):

Rypło ci się tam powinno być "do sprzedania" :rotfl2:

Ja niiii ponimajuuuu!

Wiem co pisze. Jakbym mial z 5 to wiadomo ze bym sprzedal 4 :hahaha:

a serialnie do grania sie przyda, ale spokojnie czekam :cool:

Opublikowano
16 minut temu, aureumchaos napisał(a):

A mnie jedyne co powstrzymuje od 5090 czy 4090 to strach ze sie zjara wtyczka... PC ma mi dzialac bo na nim gram a nie bawic sie w gwary

Z 4090 to jest w zasadzie luzik dopóki dociśniesz wtyczkę :E Nawet niższej jakości przewody dadzą radę dopóki dociśnięte.

Ale z 5090 i tłuczenie 600W to już grubszy kaliber tutaj jest dużo mniej miejsca na błąd i nie chodzi o tylko o dociśnięcie wtyczki, a o samą jakość przewodu, gdzie w tej masówce kontrola jakości to bida :E 

Zresztą widać to wszędzie jaka jest jakość końcowych produktów również np. po brakujących ROPach w układach jaka jest kontrola jakości produktów wypuszczanych do sklepów i do konsumenta :E

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Zobaczymy co kłamczuszki odpiszą :E

Ci co chcieli kupić FE na stronie nvidi mogliście zrobić screena z tym że na końcu pokazuje x-kom jako dostawce czy dystrybutora.

Na gpu price discordzie lataja ssy potwierdzen od x komu na FE

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Ja idę się modlić do Pana Jezusa żeby przyszły suprim liquidy do komputronika i pracownik zadzwoni poinformować ze dadzą mi go taniej niż w zamówieniu

A jak się nie uda to do Allaha

@Kadajo to ty wstawiałeś mema "jensen ufam tobie" jeszcze przed premierą 5xxx? nie dam rady przekopać tyle stron a kurna nie zapisałem tego :E

Opublikowano
17 minut temu, Brolly napisał(a):

Zobaczymy co kłamczuszki odpiszą :E

Ci co chcieli kupić FE na stronie nvidi mogliście zrobić screena z tym że na końcu pokazuje x-kom jako dostawce czy dystrybutora.

a tak szczerze to czemu mieliby się z Tobą dzielić takimi informacjami?