Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.02.2025 o 08:47, Tester Wrażeń napisał(a):

Ale to nawet pod obciazeniem nie jest, wydaje sie glosno xd

Tutaj masz głośne cewki TUFa 4090 %-)

Nagranie nawet nie oddaje tego jak to wyło. Skrzynka pod biurkiem a dźwięk rozchodził się po całym pokoju często przebijając nawet przez słuchawki. 

Edytowane przez Kanzu
  • Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jak widać jest to losowe. Ja osobiście też nigdy nie dostałem w sobotę jeśli nie była oznaczona jako "paczka w weekend".

Dostarczają w sobotę jak jest nadana najpóźniej w piątek zgodnie z jakąś tam godziną graniczną i dotyczy to chyba tylko paczkomatów. Jak wysyłałem kartę to nadawałem przez apkę a tam nie ma opcji wybrania "paczka w weekend" i normalnie dotarła następnego dnia. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jeszcze wyslal z neta filmik, ze identycznie u niego slychac jak tu: 

Ja tu nic nie słyszę :E To musi być jakiś bardzo wysoki ton, tak jak niektórzy podobno słyszą ładowarki SMPS.

No i dziwna sprawa, że mówi się o cewkach na GPU a nikt nie "słyszy" cewek na płycie głównej czy w zasilaczu. Podejrzane. 

Edytowane przez cichy45
Opublikowano
4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Chyba już czas XD

Mi to granie cewek przypomina audio-voodo, jak pisałem w poście, ludzie mają wybiórczy słuch tylko na cewki GPU. Mi to przypomina coraz mocniej jakąś zbiorową histerię :E 

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, cichy45 napisał(a):

No i dziwna sprawa, że mówi się o cewkach na GPU a nikt nie "słyszy" cewek na płycie głównej czy w zasilaczu. Podejrzane. 

Słyszymy, tyle, że na płytach czy jeśli chodzi o zasilacze zwykle jest zdecydowanie ciszej niż na GPU.

Opublikowano
5 minut temu, cichy45 napisał(a):

Mi to granie cewek przypomina audio-voodo, jak pisałem w poście, ludzie mają wybiórczy słuch tylko na cewki GPU. Mi to przypomina coraz mocniej jakąś zbiorową histerię :E 

Stary, ja w zyciu IRL cewek nie slyszalem, ale nie moge zignorowac tego co widze na filmikach jak ten. Nigdy nie bylem w jakims "klubie histerykow co boja sie cewek", bo do niedawna nawet problemu nie znalem, wiec uwazam, ze mam obiektywne do tego podejscie. 

Opublikowano
5 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Żółwie są wolne, co doskonale nawiązuje do miesięcznego opóźnienia w realizacji wysyłki. 

Częstochowa ma do siebie dystans :P

wg mnie dobre!

a no coliczyliscie, ze wam bon na 500zl na kolejne zakpy dadza? :D 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, cichy45 napisał(a):

To nie jest wybiórczy słuch, sporo ludzi po prostu gorzej słyszy wyższe częstotliwości więc granie cewek na GPU to często bardzo indywidualna sprawa.