Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dzwoni typ z Komputronika:

- w sumie to mamy taki system, że jak nam doda na stronę, to zaraz jest wielka kolejka na 50 kart i będzie Pan musiał poczekać. Ale wie Pan co? Może uda mi się załatwić szybciej. Tylko może jakieś ubezpieczenie dobierzemy, bo wie Pan że tam się wtyczki palą?

- nie chcę żadnych ubezpieczeń i dodatków 

- acha, no dobrze, wie Pan co, jednak mam tu jeszcze jedną sztukę dla Pana 

🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Aczkolwiek i tak nie wiem czy będzie karta, bo wziąłem raty 0 i jest jakiś problem mimo zgody :)

HAAAHAHHAHAHA a to skurczybyk

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

- w sumie to mamy taki system, że jak nam doda na stronę, to zaraz jest wielka kolejka na 50 kart i będzie Pan musiał poczekać. Ale wie Pan co? Może uda mi się załatwić szybciej. Tylko może jakieś ubezpieczenie dobierzemy, bo wie Pan że tam się wtyczki palą?

- nie chcę żadnych ubezpieczeń i dodatków 

- acha, no dobrze, wie Pan co, jednak mam tu jeszcze jedną sztukę dla Pana 

🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Aczkolwiek i tak nie wiem czy będzie karta, bo wziąłem raty 0 i jest jakiś problem mimo zgody :)

W komputroniku dużo sztuk dzisiaj wpadło po 14

Opublikowano
8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Te klauny z komputronika zawsze po chamsku próbują wciskać ubezpieczenie. Kupowałem u nich 9800X3D i próbowali to samo zrobić. Mam nadzieję, że się w końcu za to UOKiK zabierze.

Opublikowano

Wleciała do mnie 5080 od pny.. hmmm całkiem solidna karta, temp pod obciażeniem w furmarku 64 max. a  w grach nie przekracza 60c zazwyczaj 54-57 przy 1000-1100 rpm i nie ma świerszczy.

Zrzutekranu2025-03-07154953.thumb.png.f804040fe20747b00459056db0990455.png

Kupiłem u niemca za jakieś 5130-5160 - jak coś to mogę ją komuś odstąpić w tej samej cenie, bo idzie do mnie coś innego :)  

20250307_140147.jpg

• Like 3
  • Upvote 4
Opublikowano

Tester Wrażeń:  chopie ochłoń.  Pipek dał za Astrala 20K, więc mi tutaj nie tutaj. Stać gościa na cokolwiek, tylko uparł się na Astrala (bez wody)  Pierdolenie o helenie jest poza zakupami, które już zostały wykonane.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Sory, pomyliłem się.

Nie rozumiem, dla czego Asus dalej (jeżeli to jest fakt) dalej produkuje karty, które wykazują piszczące cewki ?

No co jest grane ?

TOP karta i problem z sekcją zasilania ?

Opublikowano
51 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Wleciała do mnie 5080 od pny.. hmmm całkiem solidna karta, temp pod obciażeniem w furmarku 64 max. a  w grach nie przekracza 60c zazwyczaj 54-57 przy 1000-1100 rpm i nie ma świerszczy.

Kupiłem u niemca za jakieś 5130-5160 - jak coś to mogę ją komuś odstąpić w tej samej cenie, bo idzie do mnie coś innego :)  

Następny co wymienił 4090 na 5080:hihot:

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Następny co wymienił 4090 na 5080:hihot:

Ty chyba walnięty jesteś 🤣 5080 wziąłem na sprawdzenie jak działa MFG, jak nikt jej nie weźmie (co jest mało prawdopodobne bo napisało już do mnie kilka osób) to leci na zwrot. Dostawę 5090 mam na na środę :)

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Suprimka 😁 pogoniłem dobrze 4090 więc tak nie boli 🤣

Elegancko ;) Gratki. Powietrze czy hybryda ? Trafiłeś na notebooksbilliger ?

Jop, wrzucili właśnie kilka minut temu znowu.

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ty chyba walnięty jesteś 🤣 5080 wziąłem na sprawdzenie jak działa MFG, jak nikt jej nie weźmie (co jest mało prawdopodobne bo napisało już do mnie kilka osób) to leci na zwrot. Dostawę 5090 mam na na środę :)

I jak działa?

Opublikowano (edytowane)

Niezła akcja z tym ubezpieczeniem z komputronika... 

Właśnie czytam forum i o tych akcjach, a tu telefon jakiś. Odbieram i słyszę: "dzień dobry, tutaj Komputronik Bielsko-Biała. Jutro bedziemy miec dla Pana RTX-a 5090..." gdybym wziął to ubezpieczenie to odliczą mi 1500 zł od 5090. Reszty nie słuchałem, bo byłem bardzo zajęty i nie toleruje takiego wciskania kitu. Dramat z nimi...

Edytowane przez darekz
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Elegancko ;) Gratki. Powietrze czy hybryda ? Trafiłeś na notebooksbilliger ?

Jop, wrzucili właśnie kilka minut temu znowu.

Zwykłego na powietrzu. Widziałem już dziś w kilku innych sklepach, ale wziąłem z notebook

https://www.notebooksbilliger.de/produkte/rtx%205090

Zastanawiałem się nad tufem, ale jak ma mi grać na pulpicie to pier...le🤣

Edytowane przez dawidoxx
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, darekz napisał(a):

gdybym wziął to ubezpieczenie to odliczą mi 1500 zł od 5090. Reszty nie słuchałem,

1500zeta odliczą od 5090, to ile by kosztowało to ubezpieczenie? :E

Szkoda, że nie dosłuchałeś :E 

Edytowane przez lukadd