ODIN85 3 504 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) @Element Wojny W 4k super. Z dlss Q lepiej jak natyw Edytowane 10 Marca przez ODIN85
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kadajo czytając posty wyżej... Zawsze się ktoś znajdzie kto na czarne mówi białe
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tester Wrażeń Jakie wieści z łąki po kolejnej dobie? Wiesci takie, ze podku*wia mnie niesamowicie dzwiek w idle 4k - dzwiek jakby przelaczal ktos przycisk od zasilania zasilacza XD
michaelius33 354 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 10 minut temu, Element Wojny napisał(a): I jak Wam sie Panowie MFGx4 podoba? Bo ja Wam powiem, ze poza Cyberem zwykle FG wylaczam praktycznie w kazdej grze, z tym badziewiem praktycznie nie da sie obracac w wiekszosci gier, obraz skacze rwie - strasznie nieprzyjemne dla oka. Z jakiej bazowej liczby klatek startujesz ? Ostatnio się bawiłem zwykłym FG bo się okazało, że nawet jak gra ma capa na 120 fps to Fg go omija i póki trzymam się 200+ jest spoko dopiero jak mi zejdzie do 170-180 coś zaczyna chrupać(czyli bazowe 75-80) .
jankooo 256 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 6 minut temu, Kadajo napisał(a): Zawsze się ktoś znajdzie kto na czarne mówi białe Co nie niektórzy to w ogóle powinni grać w planszówki ale są ekspertami we wmawianiu innym co widzą i na co patrzą ach ten wirtualny świat 2
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 2 minuty temu, jankooo napisał(a): Co nie niektórzy to w ogóle powinni grać w planszówki ale są ekspertami we wmawianiu innym co widzą i na co patrzą ach ten wirtualny świat Ja nikomu nic nie wmawiam.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Może to akurat kwestia zasilacza. A jak cewunie? No cewki tez slychac w idle 4k niestety, nie nawalaja strasznie glosno, ale bez problemu je uslysze przy biurku w idle. Na pewno to "cykanie" jest gorsze, bo wywoluje niepokoj duzy xd 1
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca @DżonyBi kompletnie pozbawiony sensu test. Aby zmierzyć to co oni chcieli zmierzyć muszą mieć zablokowany FPS.
Dr_bb 43 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 26 minut temu, ODIN85 napisał(a): @Element Wojny W 4k super. Z dlss Q lepiej jak natyw Dla mnie zawsze dlaa> dlss, wiec imo nie ma takiej opcji ze dlss q jest lepsze niz natyw.
tomcug 2 450 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 7 minut temu, DżonyBi napisał(a): ... W bardziej wymagających miejscach tak kolorowo nie jest 5090 w Cyberze z PT w 4K + DLSS Q + MFG x4 w pesymistycznych scenariuszach ~60 ms laga.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Może to świerszcze kopulują? nie wiem dziwne, bo nikt inny o czymś takim nie wspominał i teraz nie wiem. Generalnie jakby to szło z zasilacza a nie karty, to mogłoby się uciszać w 2k? Bo to się dzieję tylko w 4k idle, w gierkach też tego nie zauważyłem, choć będę musiał dzisiaj jeszcze raz obczaić
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Jak wy teraz macie takie problemy to co na starość będzie
darekz 67 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): nie wiem dziwne, bo nikt inny o czymś takim nie wspominał i teraz nie wiem. Generalnie jakby to szło z zasilacza a nie karty, to mogłoby się uciszać w 2k? Bo to się dzieję tylko w 4k idle, w gierkach też tego nie zauważyłem, choć będę musiał dzisiaj jeszcze raz obczaić Grasz na monitorze 2k w 4k?
mortir 6 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 34 minuty temu, jankooo napisał(a): Inspire to niby nie jest karta z tych najtańszych bo do tych dwóch podanych ventusa trzeba przyrównać. A porównywałeś temperatury do siebie? Windforce ma dwa biosy i na silent jest cisza ale wiadomo temperaturowo wtedy już nie jest tak kolorowo. No wiem, że Inspire to wyższa półka cenowa niż ventus i reszta. Ventus, mam wrażenie, że jest zepsuty konstrukcyjnie lub przy montażu np. pasta jest źle nakładana bo porównując jego wyniki z konkurencją MSRP to aż ciężko uwierzyć, że to było zaplanowane. A w Inspire są wentylatory stormforce czyli to co jest w gaming trio i wyższych. W porównaniu do nich Inspire ma mniejszy radiator, zajmuje mniej slotów, nie ma zwiększonego power limitu i w sumie to wygląda na sprzęt, który ma stanowić kompromis dla kogoś kto nie chce głośnego sprzętu, ale też nie zależy mu na dokładaniu do trio. Normalnie gdyby sprzęt był dostępny w cenach katalogowych dopłaciłbym do trio, ale w obecnej sytuacji to nie ma sensu. Inspire kosztował mnie 4150 więc jest to kwota na obecne warunki zbliżona do MSRP jeżeli dostaje się coś ekstra czyli w tym wypadku lepsze wentylatory. Cichym biosem się nie bawiłem, bo skoro robiłem uv i własną krzywą wentylatorów, to nie byłoby pewnie różnicy. Poza tym to nie prędkość wentylatorów stanowił problem, bo obracały się z podobną prędkością co Inspire czyli w przedziale 1400-1600 rpm. Problemem była wysokość dźwięków które wydawały.
michaelius33 354 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Jak wy teraz macie takie problemy to co na starość będzie Wtedy będziemy w połowie głusi i głupie cewki nie będą nam przeszkadzać
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Teraz, darekz napisał(a): Grasz na monitorze 2k w 4k? Tak, dopóki sobie nie zamówie oleda 4k, ale to kwestia czasu
Kabor 460 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Jak wy teraz macie takie problemy to co na starość będzie Na starość to właśnie nie będą mieli problemów ze "świerszczami".
Kadajo 7 422 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kadajo Zaraz 40. Także to już jest starość Dobrze jest 1 minutę temu, michaelius33 napisał(a): Wtedy będziemy w połowie głusi i głupie cewki nie będą nam przeszkadzać Wtedy one w głowie będą siedzieć, wbrew pozorom będzie jeszcze gorzej
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 5 minut temu, Kadajo napisał(a): Jak wy teraz macie takie problemy to co na starość będzie A jak mam reagować jak karta bez obciążenia wydaję dźwięki jakby się plastik łamał albo przycisk jakiś klikał xd I to w tym samym czasie jak bzyczy cewkowo - to bzyczenie moze bym jeszcze zniosl Edytowane 10 Marca przez Tester Wrażeń 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tester Wrażeń Przestań się przejmować tym co piszą. Żaden z nich na oczy nie widział 5090, a jak by kupili i usłyszeli cewki to 5 min później już by byli przy paczkomacie żeby odesłać No tez tak mysle, mimo, ze to pierwszy raz kiedy takie cos doswiadczylem z karta i tez mialem mysli, ze ludzie moga przesadzac, dlatego tego Astrala mimo odradzania wzialem :x
Kabor 460 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 10 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): 11 minut temu, darekz napisał(a): Grasz na monitorze 2k w 4k? Tak, dopóki sobie nie zamówie oleda 4k, ale to kwestia czasu 5090 do 1080p do niezły overkill ;-) Edytowane 10 Marca przez Kabor
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 1 minutę temu, Kabor napisał(a): 5090 do 1080p do niezły overkill ;-) Nie mam 1080p, tylko 1440p. A 4k monitor na pewno kupie, po prostu czekam, az ktos mi odda 13k
DżonyBi 1 975 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Recenzja karty Inno3D 5070ti, ktora pojawia sie czasem w x-kom w cenie MSRP 3899. https://quasarzone.com/review INNO3D 5070TI Edytowane 10 Marca przez DżonyBi
Kabor 460 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 8 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Nie mam 1080p, tylko 1440p. A 4k monitor na pewno kupie, po prostu czekam, az ktos mi odda 13k Panie kolego moderatorze @Kadajo może Tobie się uda za pomocą (kilka banów tu kilka banów tam) wpoić ludziom do głowy, że 2K to 1080p a nie 1440p. Ja już nie mam sił z tym walczyć . A za 13k to i z dwa monitory możesz kupić ;-) Edytowane 10 Marca przez Kabor 2
Rekomendowane odpowiedzi