Sebastiansbk 131 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca @PiPoLiNiOjak tam sprzedałeś cwierkajacego astrala czy zrobiłeś zwrot?
jankooo 256 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 28 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): @jankooo Puść 3dmarka steel nomad na stock i pokaż parametry hwinfo, porównamy chłodzenia. w steel nomadzie to nawet się się spoci bo nie dobija do power limitu tu masz bios performance z otwartą obudową (niższe temp ale wyższy rpm) ale power limit załadowany cały czas pod korek. Temp w pokoju +/-21° i jeszcze pliczek z mojego uv 0,925V i oc rdzenia. Screen po obciążeniu 30min benchmarkami i przede wszystkim quake2 rtx (haevy test- nie znalazłem nic innego tak skutecznie obciążającego kartę) Edytowane 10 Marca przez jankooo dodatkowy screen
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca No to u mnie przy zdecydowanie większym poborze po OC wygląda to tak. 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Z ciekawości sprawdziłem sobie poziom dB appką jakąś na fona i ten pierdzielony Astral na 1550rpm wyje na 40dB w miejscu gdzie jest myszka na zdjęciu Spoiler Pluje na te karte, te wentyle jeszcze mają taki agresywny dźwięk xd
Tornado3 336 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 5 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): No to u mnie przy zdecydowanie większym poborze po OC wygląda to tak. Nie ma co porównywać jest przepaść
DżonyBi 1 971 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Kompaktowa konstrukcja, ale z tych trzech kart MSRP Windforce wypada najlepiej, potem Inno3D i Ventus. Zotac Solid jest 600 zl drozszy. Kazdy musi zdecydowac sam, ale tego Zotaca na pewno mozna polecac. Edytowane 10 Marca przez DżonyBi
RtxOn 170 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Żal mi was. Ja od miesiąca pykam kulturalnie na 5080 z którego wszyscy się śmiali a tu problemy macie ze sprzętem za 15k i jedyne co to słuchacie świerszczy przez szybę, zmieniacie zasilacze, modele kart, i Bóg wie co jeszcze a ja tylko żem wsadził i już połowa stalkera 2 na 160 fps za mną a w kolejeczce 5 następnych gier. Tak to się robi. Edytowane 10 Marca przez RtxOn
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 3 minuty temu, cruzier napisał(a): @Tester Wrażeń myślałem, że ją oddałeś już. No już do takiej szewskiej pasji mnie doprowadza ten sprzęt, że chyba w pizdu odsyłam te przepłaconą kartę... 1
cruzier 51 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca 3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): No już do takiej szewskiej pasji mnie doprowadza ten sprzęt, że chyba w pizdu odsyłam te przepłaconą kartę... Rozumiem, że tylko 5090 wchodzi w grę ... ?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Z tego co widze, na techpowerup takie same dane, toć to skandal jest. Jak już celować w TOP to trzeba suprima kupić... 1 minutę temu, cruzier napisał(a): Rozumiem, że tylko 5090 wchodzi w grę ... ? Powoli zacząłem się aż zastanawiać nad 5080, ale widzę obiecujące dane tego Suprima Edytowane 10 Marca przez Tester Wrażeń
DżonyBi 1 971 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Wiadomo, ze Suprim lepszy niz Astral, ale tam tez cewki potrafia grac.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Wiadomo, ze Suprim lepszy niz Astral, ale tam tez cewki potrafia grac. Dzisiaj ziomek odebrał suprima, a zwrócił Astrala, mówi, że cewki 4x cichsze a bez obciążenia, scroll itd. wcale nie słychać. Wiadomo, że to nie reguła ale brzmi zachęcająco. Edytowane 10 Marca przez Tester Wrażeń 2
cruzier 51 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Bardzo to przykre... tyle kasy ładujecie w sprzęt "TOP" - w którym tak naprawdę nie powinno być kompromisów a tu takie rozczarowania.
Sebastiansbk 131 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Jeżeli chodzi o cewki to nie ma to reguly ja swoją oddałem na zwrot bo piszczała a był to 5080 gigabyte gaming oc. Edytowane 10 Marca przez Sebastiansbk
RtxOn 170 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) Zgadzam się z tym ale nie żałuję bo pamiętam dzień premiery jak ostrzegałem przed 5090 i używanymi 4090 i do tego pisałem że jestem zadowolony to z tego „jestem zadowolony” az powstawały memy a śmiechom nie było końca. Teraz ten się śmieje kto się śmieje ostatni i powtórzę jeszcze raz jestem zadowolony a wy płaczcie dalej. Suprim 5080 to jest kozak karta. Technicznie najlepsza jaką miałem i nawet 5090 jej nie pobije, nie z tym poborem. Edytowane 10 Marca przez RtxOn 1
lukadd 2 915 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Skończ pierdzielić o tym 5080. W 5080 też cewki grają, a czy ciszej czy głośniej to zależy jaka sztuka się trafi. 1
Somedude 1 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca MSI Gaming Trio 5070 Ti warty jest 5k zł? Czy już lepiej dopłacić 1k i kupić 5080? Jeszcze pytanie o Zotac Solid OC 5070 Ti, jak kultura pracy tej karty?
cruzier 51 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca @Sebastiansbk "nie strasz nie strasz" do mnie jedzie Gaming OC ... ( co nie znaczy, że też będzie piskliwy )
Prykon 17 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca @Tester Wrażeń a spoglądałeś w stronę Aorusa? Cenowo teraz też pewnie jest ale w testach na UH wypadł chyba najlepiej ze wszystkich 5090. U siebie mam Aorusa 4090 i jestem bardzo zadowolony.
RtxOn 170 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca (edytowane) 7 minut temu, lukadd napisał(a): Skończ pierdzielić o tym 5080. W 5080 też cewki grają, a czy ciszej czy głośniej to zależy jaka sztuka się trafi. Nie chodzi tylko o same cewki ale nie będę się powtarzał. Choć powtórzę jedno. 5090 do grania jest gorsze od 5080. Raz że latem bez klimy się ugotujesz. Dwa że do gier kompetetywnych gra się na low gdzie 5080 sobie spokojnie poradzi, no chyba ze ktoś ma 500hz monitor. Do gier AAA na 120gps git. Mfg też jest. O 4K też już pisałem że to sensu nie ma wraz z obszernym wyjaśnieniem. I nie słychać coś lamentu osób z 5080 tak jak z 5090. Ropy, wtyczki, zasilacze, cewki, ceny itp itd a jest ich więcej na rynku niż 5090. 5090 to tylko do roboty ma sens. Edytowane 10 Marca przez RtxOn
lukadd 2 915 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Ta 5080 jest najlepsze już się jakiś czas temu dowiedzieliśmy od asów że lepsze od 4090 i teraz lepsze nawet od 5090 Jeszcze trochę i będzie lepsze pewnie i od 6090 1
RtxOn 170 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Ludzie z 5080 czy tam 4090 grają a reszta zwraca, odsprzedaje, słucha koncertów, wymienia zasilacze, robi uv którego normalnie nie da się zrobić i wkurzają się na forum. To rzeczywiście wspaniałe te 5090. Pisałem że do gier to buble.
Rekomendowane odpowiedzi