Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Widze, że działasz na dwóch frontach podkrecasz 9070XT i 5090.

Mma obie karty to sie nimi bawię i patrze co kazda potrafi.

Czy to zabronione? :D

46 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Z UV blackwella nie mam jeszcze znajomości, czy 2900MHz @ 0.9V to dobry wynik? do jakiej wartości dążyć? 

Nie mam pojęcia jak to sklasyfikować i do czego porównać.

Taki dosc normalny wynik.

Zegar i tak masz przyciety do 2700-2750MHz 

I jakies 400-430W

21 minut temu, jankooo napisał(a):

Ja mam ustawione np. 0,925v i 3030Mhz. W grach nie spada rdzeń poniżej 3k a maksymalny pobór to było 280W dla takich ustawień.

To odpal cos wymagajacego to będziesz mial grubo ponad 400w

Opublikowano
58 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Z UV blackwella nie mam jeszcze znajomości, czy 2900MHz @ 0.9V to dobry wynik? do jakiej wartości dążyć? 

Nie mam pojęcia jak to sklasyfikować i do czego porównać.

Wynik ok.

Jakie temperatury, pobór prądu i rpm ma twoja karta po maksymalnym stabilnym OC?

Opublikowano
1 minutę temu, Doamdor napisał(a):

Jakie temperatury, pobór prądu i rpm ma twoja karta po maksymalnym stabilnym OC?

Jak testowałem to na biosie quiet przy graniu gdzie dobiłem do 333W i ~3300MHz miałem ~1350rpm i około 70*.

2 minuty temu, jankooo napisał(a):

Chyba razem z monitorami bo mam tylko rtx 5070Ti i o takim modelu rozmawiamy z @ShaDow_Pro;)

No moja karta ma i tak wysoki PL bo 345W, ale gdzie tu dojść do 400 %-)

Opublikowano
9 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Kilka stówek ? Skąd te bzdury bierzesz 😆 dolar spadł ale cena nie zmieni się o kilka stówek . 

Przy premierze dolar miał peak 4.12, w tym momencie 3.85. Spokojnie te dwie stówki powinno spaść. To, że nie spadnie to wiem.

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, maxmaster027 napisał(a):

RTX 4080 Super 16GB vs RTX 5070 Ti 16GB / Test / 1440p - 2160p 4K / in 8 Games

Uuu, "lewe testy". Taki towar jest tutaj nielegalny i niespecjalnie lubiany przez niektórych ętuzjastów :E

Pamięta ktoś epitet "ętuzjastów" uszczypliwie używany na śp forum w kierunku osób które nabyły 4090'ki?

Teraz są im budowane pomniki, tak więc głowa do góry jeśli dzisiaj ktoś kręci bekę z jakiegoś zakupu - historia osądzi :D

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, sovas napisał(a):

@Elvis79 co to kątowy obrócony w górę? :D nie masz w pudełku z kartą czegoś?

Są 2 rodzaje tych kabli .. I ja np używam tylko tego co jest do góry :) Co ciekawe Asusy mają gniazdo odwrotnie i wtedy ten sam kabel idzie w dół :)

Opublikowano

Dołączam się do tematu.

Dla zainteresowanych, jakiś czas temu testowałem 5080 Zotac Solid, chłodzenie temperaturowo całkiem dobre, ale nie nadaje się dla maniaków ciszy, bo minimalne obroty startowe wentyli to ~1200, przy czym głośność wtedy jest na poziomie ok. 1500 obrotów w 3080 Strix, czyli dla mnie już lekka suszarka, więc poszła na zwrot. Cewki nie hałasowały zauważalnie, były na pewno cichsze niż wentylatory.

Aktualnie zaszalałem i czekam aż do mnie przyjedzie 5080 Suprim Liquid, ale jeszcze muszę się namyśleć czy nie lepiej poczekać np. na zwykłego Suprima w lepszej cenie :F

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tylko z powodu słabej dostępności, to z regularną ceną nie miało nic wspólnego i nie jest żadnym wyznacznikiem w tej sytuacji. 
    • powiem wam że te antywirusy i cleanery to jest jakaś kaszana    https://github.com/KPRCB/XboxGameBarExample   to już w ogóle totalnie jakaś głupota, bo to mój kod c++ x D      logi z eseta to też jest kaszana   żadnych prawdziwych wirusów nie znalazł   Potrzebujemy jakiegoś poważniejszego toola!
    • Zgadzam się... Większość ludzi tak robi ze strachu ale to nie oznacza, że bandyci mogą robić co chcą! Wiem, że Polska to kraj z kartonu, ale nie wiedziałem, że dodatkowo dziki zachód...  A lata 90te dawno już się skończyły... Ja też w takiej sytuacji najpewniej nawet bym nie zwrócił uwagi w sklepie widząc (prawdopodobnie podpitych) kolesi tego pokroju. Natomiast reakcja dziewczyny jak i to co było potem było normalne...   To mi się przypomina ta sprawa ze Szwecji gdzie młody imigrant pozaeuropejskiego pochodzenia zabił Polaka z powodu zwróconej uwagi...
    • Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...