Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Używana?:(

Teoretycznie nówka prosto z xkom

8 minut temu, Rico650 napisał(a):

Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium

Też się zdziwiłem. Miałem wiele kart ale to dopiero moja druga FE i nie pamiętam czy wcześniej byly. Od producentów AIB wszystkie jakie mialem (nawet te najtańsze) miały dodatkowe zabezpieczenia.

Na plus, że opakowanie to solidna ilość kartonu;)

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Rico650 napisał(a):

Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium.

Może wygląd premium, ale same produkty to paździochy. Wszystkie FE mają bardzo słabe coolery w tej generacji.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@tomcug bo tam jeden kretyn z ksiegowosci musial zarzadzic ciensze coolery wzgledem poprzedniego genu, zeby niby marketingowo zahaczyc o SFF i cala robota inzynierow poszla zbierac grzyby w lesie. Sorry, ale inaczej tego nie mozna nazwac, skoro wiemy jak wygladal 4-slotowy prototyp i ile bezsensownej pracy jest wladowane w unikatowe finy (ile to tam bylo, 20 roznych matryc czy nawet wiecej, zamiast 1).

Opublikowano (edytowane)

Dlatego nawet Ci co złapali z tego ostatniego rzutu FE i wystawili na OLX za 10k i więcej mogą się zdziwić bo na razie ani jedna sztuka nie zeszła. Nawet te gdzie wystawiają fakturę.

Edytowane przez ffallen
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Tornado3 napisał(a):

W Komputroniku jest 5070ti Prime OC za 3899zl

Dzięki ! Chyba będzie lepszy od shadowsa :P ? Wentylatory/łożyska nie szurajo tak jak w budżetowych asusach rtx407xx ?

Na Amazonie jest to samo tylko non Ti i 1150 zeta w kieszeni , ale rozkmina :stukniety:

Edytowane przez Pixa
Opublikowano (edytowane)

To chyba są podwójne łożyska kulkowe, tak więc bezgłośne to na pewno nie będą. Zresztą, jest to kwestia indywidualnej percepcji akustycznej - niektórym sama charakterystyka pracy łożyska może nie odpowiadać (mimo, że będzie jak najbardziej ok z perspektywy jego rodzaju). Można w razie czego jeszcze krzywą zmienić. W recenzjach (dość sporo ich) nie narzekano jakoś na hałas.

Na pewno nie wydają dźwięku chrobotania przy zatrzymaniu w trybie zero rpm jak Gigabyte (mówię z perspektywy styczności z 5070 Ti Gaming OC i RX9070 XT Aorus Elite).

Edytowane przez DR3GGO
Opublikowano
1 godzinę temu, Rico650 napisał(a):

Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium. Jakoś od zawsze patrzyłem na to czy producent daje osłony na slot i złącza, dla mnie to jest jeden z wyznaczników do tego jak producent podchodzi do swojego produktu. Niby szczegół ale dla mnie znaczący, zawsze to jakieś zabezpieczenie a i kurz nie osiada na nieużywanych złączch.

Nigdy nie miałem karty bez tych rzeczy. Jakiś producent sprzedawał/sprzedaje w ogóle bez tego ?

Godzinę temu, sideband napisał(a):

Jak się kombinuje jak koń na wrotkach i myśli, że da się ogarnąć kartę z 575W TDP na dwóch slotach to później to tak wygląda ;)

Ciekły metal jest ? Jest !!! 8:E

Opublikowano
20 minut temu, maras2574 napisał(a):

Nigdy nie miałem karty bez tych rzeczy. Jakiś producent sprzedawał/sprzedaje w ogóle bez tego ?

Ciekły metal jest ? Jest !!! 8:E

2-3stopnie mniej zawsze coś :lol2:

Co to zaślepek to zależy o jaki latach rozmowa ;) Oczywiście nie mam na myśli jeszcze AGP, ale i tak producenci często nic nie dawali lub tylko na wyjścia video.

Zaślepki w gruncie rzeczy są zbędne to tylko produkcja kolejnego zbędnego "plastiku".