Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Dziwne ze bot tego nie wylapal. Karta widmo.

Ja mialem kupionego.

Tranzakcja anulowana przez Cyberport, a niby sprzedawca Amazon DE.

Moze zobaczyli adres wysylki do Polski i sobie wymyslil, ze mialem nieautoryzowany dostep do konta, i CYK anulacja.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)

Brałem w ciemno dla siostrzeńca "komunisty" do zestawu komunijnego https://www.x-kom.pl/p/1331409-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-5060-ti-prime-16gb-gddr7-dlss4.html
Wydawało się spoko, ale widze ze w recenzjach jakas anomalia sie wkradla i wydajnosc jest inna niz sadzilem :P Pewnie i tak zostawie dla DLSS i generatora klatek. Mam nadzieje ze to problem sterownikow xD

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano
Teraz, Zachy napisał(a):

Ja mialem kupionego.

Moze zobaczyli adres wysylki do Polski i sobie wymyslil, ze mialem nieautoryzowany dostep do konta, i CYK anulacja.

@Zachy To pewnie wróci na stronę. Może lepiej brać w takim razie na niemiecki adres bodycar?

Opublikowano (edytowane)

Ja nie chce z zadnymi bodycarami za taka kase ryzykowac.

Maja wysylke do PL to niech to zrealizuja, a nie kombinuja z jakimis bzdurnymi komuniktami, ze ktos mi na konto wszedl, tym bardziej ze mam kilkuetapowa weryfikacje przez:

1. login + haslo

2. sms + kod / autoryzacje w apce amazona

wiec takie tlumaczenie z tylka jest i tyle.

NIe wroci, wczoraj anulowali, a caly dzien monitowalem status na stronce.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

Ja mialem kupionego.

Na amazonie tez byki sie trafiaja i anulowali, bo moglbyc blad cenowy albo inny babol. Do tego masz 2 lata gwarancji Amazona, a nie trzy producenta.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)

To nie byl byk bylo, 19 sztuk w poniedzialek.

jak klikalem zakup bylo jeszce 9 na stanie.

po moim kliknieciu nadal bylo kilka sztuk na stanie.

dla pewnosci dzwonilem na infolinie De i pani ladnie potwierdzila zamowienie itp.

jak juz miala sie odbyc wysylka nastepnego dnia - CYK - i anulacja.

dzwonilem z reklamacja o przywrocenie zamowienia

'oddzwonimy'  i nie oddzwonili

myslalem ze amazon jest troche lepszy w te klocki.

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Z reguly jak juz potwierdzaja to realizuja. Dziwna sprawa. Moze jednak byl jakis babol i nikomu nie zrealizowali. Zamawailem bardzo wiele razy z niemieckiego Amazona, a moze jest jakas blokada GPU na polska cebulandie, bo zaczeli wykupywac po kilka sztuk na handel i postanowili Polakow odstrzelic.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
23 minuty temu, sovas napisał(a):

1. Ventus + blok (to mam obecnie w kompie)
2. Waterforce WB - kupiony z polskiego amazona, jedzie z Madrytu, teraz z DE wyjechał :D
3. Suprim SOC - z opcją założenia bloku od Alphacool, powinienem mieć dziś tę kartę, bo jak widziałem po ile

Przy takim zaangazowaniu zostac z Ventusem to bylaby lipa.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Z reguly jak juz potwierdzaja to realizuja. Dziwna sprawa. Moze jednak byl jakis babol i nikomu nie zrealizowali. Zamawailem bardzo wiele razy z niemieckiego Amazona, a moze jest jakas blokada GPU na polska cebulandie.

Cena i tak nie byla duzo nizsza niz z proshopu

ich 13200 + wyrownanie vat robilo 13400 + nie mozna bylo placic w euro (mam darmowe przewalutowanie), tylko trzeba bylo w pln placic z przewalutowaniem Amazona, ktore podbijalo cene o nastepne 520pln.

No i w bonusie 2 letnia gwarancja Amazonu.

Opublikowano
33 minuty temu, tomcug napisał(a):

1440p, detale ultra, brak skalowania i 80 FPS na 5060 Ti? To chyba jakieś mikro wymagające miejsce ;) Poza tym coś z tymi liczbami nie halo, 5070 60% szybszy od 4070.

Ole ole co to Lipton za bambole :D

No faktycznie 30fps to przepasc.

obraz.thumb.png.baa190b6748efd908716538a53ec2b40.png

6 minut temu, TheMr. napisał(a):

5060Ti niewiele lepszy od 3070, Asus Prime zaorał TUF (cena/jakosc), co tutaj się odwala :E 1999 zł za Prime to nie taka zła cena za 16 GB VRAMu, tylko 3070 to już dziadek :E 

Prime za 2k do 1080p spoko karta ;)

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Zachy napisał(a):

Cena i tak nie byla duzo nizsza niz z proshopu.

No i w bonusie 2 letnia gwarancja Amazonu.

Czyli 14k w sumie i 2 lata gwarancji. To ten z Danii za 14.25k z pelna gwarancja to najlepsza opcja w tym momencie.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

proshop.pl

No chyba wiadomo, ze proshop.pl wysyla do Polski. Co to bylby za polski oddzial, ktory by nie realizowal wysylek do Polski:lol2:  My rozmawiamy o proshop.dk i innych. One nie realizuja wysylek do nas.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, DżonyBi napisał(a):

No chyba wiadomo, ze proshop.pl wysyla do Polski. Co to bylby za polski oddzial, ktory by nie realizowal wysylek do Polski:lol2:  My rozmawiamy o proshop.dk i innych. One nie realizuja wysylek do nas.

Proshop.pl wysyła z Dani a nie Polski.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Proshop.pl wysyła z Dani a nie Polski.

Wiem, zwroty nadajesz tez potem do Danii, ale ja o niebie Ty o chlebie.

BTW: czy ja gdzies napisalem, ze oddzial PL wysyla z Polski? Oddzial PL wysyla do Polski, inne oddzialy nie.

Edytowane przez DżonyBi
  • Haha 2
  • Upvote 3