VRman 2 635 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Patrzcie i podziwiajcie na co tak naprawdę stać serię 5000. Na RTX 5090 w 4K mamy cinematic experience 24fps ze szpilkami gdzie spada do 1x fps. Za to w 1080p (DLSS balanced) jest 120fps. Bywa W jednej scenie. Ale w innych 80-90fps spokojnie trzyma. Przynajmniej przez dość dużo czasu. Ważne, że poniżej 60fps nie spada. Prawie. No tylko na kilka sekund w jednej scenie. Ale poza nią to śmiało 70fps można powiedzieć, że jest. Poza momentami, gdzie spada. Ale to tylko na chwilę. Zresztą przecież jest frame gen, a jego używanie ma sens w wolniejszych grach. Tutaj akcja gry jest tak wolna, że jej nie ma wcale, więc frame gen się wspaniale sprawdzi. Najważniejsze, że w tytule jest neural. Zaaajebiiście. edit: https://www.dsogaming.com/news/nvidia-unreal-engine-5-zorah-tech-demo-available-for-download/ Edytowane 17 Kwietnia przez VRman 3
leven 538 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Cytat: "Na RTX 5090 w 4K mamy cinematic experience 24fps ze szpilkami gdzie spada do 1x fps. Za to w 1080p (DLSS balanced) jest 120fps. Bywa W jednej scenie. Ale w innych 80-90fps spokojnie trzyma. Przynajmniej przez dość dużo czasu. Ważne, że poniżej 60fps nie spada. Prawie. No tylko na kilka sekund w jednej scenie. Ale poza nią to śmiało 70fps można powiedzieć, że jest. Poza momentami, gdzie spada. Ale to tylko na chwilę." Popłakałem się EDIT: pobieram te demko 100GB Edytowane 17 Kwietnia przez leven
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Sprawdze jak tam ten waterforce. Fajnie blok domknęli w porównaniu do alphacool. 2
ju-rek 448 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 4 minuty temu, sovas napisał(a): Sprawdze jak tam ten waterforce. Fajnie blok domknęli w porównaniu do alphacool. Podłącz obydwie
leven 538 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia A to do tego Waterka trza mieć osobny układ LC No i tutaj każdy może sobie dobrać pompkę, chłodnicę, wentylki Podejrzewam, że ta karta przebije inne wcześniejsze osiągami i kulturą pracy.
xtn 77 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Ja wam powiem, pierwsza karta jaka kupiłem to był GF6200, totalny szajs to był, i to pasywnie chłodzony. Ale bylem mega zadowolony wiecie czemu ? Bo się przesiadałem z GF2 MX400 Ja pamiętam u siebie dwa momenty gdzie byłem w szoku po tym co zobaczyłem na ekranie. Voodoo 1, a potem Geforce 1 DDR. Potem już tylko ewolucja, bez rewolucji.
Doamdor 1 782 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Taktowanie na krzywej 2557MHz, a w grze 2130MHz. Na GPU Tweak III jest to samo. Też macie takie przekłamania w taktowaniu? Edytowane 17 Kwietnia przez Doamdor 1
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Fajna krzywa default: Pierwszy run na stock xd https://www.3dmark.com/3dm/131314551? świerszczyk w porównaniu do suprim Edytowane 17 Kwietnia przez sovas 1
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 14 minut temu, sovas napisał(a): Fajna krzywa default: Pierwszy run na stock xd https://www.3dmark.com/3dm/131314551? świerszczyk w porównaniu do suprim Tutaj ponad 16k to jest na wyciągnięcie ręki. Liczymy na rekord! 😎 25 minut temu, Doamdor napisał(a): Taktowanie na krzywej 2557MHz, a w grze 2130MHz. Na GPU Tweak III jest to samo. Też macie takie przekłamania w taktowaniu? Masz najnowsze sterowniki? Zauważyłem, że w obecnych częstotliwość jest zgodna z krzywą, co wcześniej było przekłamane...
DżonyBi 1 969 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 10 minut temu, darekz napisał(a): Masz najnowsze sterowniki? Kazdy szanujacy sie tutaj forumowicz ma juz najnowsze sterowniki, a jak ktos nie ma czasu, zeby je zainstalowac to tymbardziej nie ma czasu, zeby wrzucac screeny. Edytowane 17 Kwietnia przez DżonyBi
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Kazdy szanujacy sie tutaj forumowicz ma juz najnowsze sterowniki. No tak, to była czysta retoryka 🙃 Niestety w Riva Tuner temperature GPU mam cały czas 38 stopni. Cholera, zawsze coś... Ehhh Edytowane 17 Kwietnia przez darekz
Doamdor 1 782 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) @darekz Tak, do UV sprawdziłem dwa programy i przekłamania w taktowaniach są identyczne. Edytowane 17 Kwietnia przez Doamdor
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Najwyższy czas chyba po prostu zacząć grać, nie patrząc na numerki
Doamdor 1 782 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Uważasz, że UV jest zbędne i niepotrzebne?
darekz 67 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Uważasz, że UV jest zbędne i niepotrzebne? Absolutnie nie.
Doamdor 1 782 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Ponowna instalacja MSI Afterburner rozwiązała problem, z RTX 4xxx czegoś takiego nie miałem.
ODIN85 3 502 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 23 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Kazdy szanujacy sie tutaj forumowicz ma juz najnowsze sterowniki, a jak ktos nie ma czasu, zeby je zainstalowac to tymbardziej nie ma czasu, zeby wrzucac screeny. Każdy szanujący się tutaj forumowicz czeka na betasterów którzy sprawdzą błędy
Doamdor 1 782 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) @sovas Suprim to chyba jedyna karta, którą miałeś z cichymi cewkami? Edytowane 17 Kwietnia przez Doamdor
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) 22 minuty temu, Doamdor napisał(a): @sovas Suprim to chyba jedyna karta, którą miałeś z cichymi cewkami? Najbardziej się wyróżnia suprim i ventus pod tym wzgledem. Cewki od najlepszych: 1. Suprim 2. Ventus 3. TUF 4. Inno3d 5. Aorus Waterforce WB Niestety w aorusie swierszczyk, UV nie wiele pomaga. Szkoda, bo liczyłem, że zostanie u mnie. Ale suprim go rozjeżdża kulturą. Różnica gigantyczna. Nie przetestuję na zamkniętej, bo nie da się - blok jest za duży do O11 XL Do evo wchodzi spokojnie. W suprimie przy zamkniętej obudowie totalnie nic już nie słychać. Z aorusa raczej by niosło na cały pokój STOCK AORUS STOCK SUPRIM UV SUPRIM Edytowane 17 Kwietnia przez sovas 2
wallec 803 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-aorus-geforce-rtx-5060-ti-elite-16gb-gddr7-dlss4-gv-n506taorus-e-16gd-14848065/ 1
Kanzu 206 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia 5 sztuk suprima 5090 pojawiło się na forum i każdy twierdził, że było cicho, więc można uznać go najcichszym wyborem 3
sovas 662 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Ja z suprima jestem bardzo zadowolony. Cewki lepsze jak w nie jednej 300W karcie. Widać, że bardzo lubi OC - 3000Mhz+ na powietrzu lekko i bez żadnych randomowych crashy. W AB wbijałem jej po kolei +200 +250 +350 + 380 + 410 + 430 i dopiero na 455 puściła crasha pierwszego. Myślę, że ten suprim ma bardzo dobry potencjał na wodę. I w tej cenie co kupiłem to szkoda się go pozbywać - 11690. 1
Quadro26 63 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Steel Nomad: Poprzednio na +415MHz rdzeń, 400W PL i +1700MHz pamięci było 9302 Teraz wskakuję (chwilowo) na #1 wśród forumowych RTX 5080 z wynikiem 9632 https://www.3dmark.com/3dm/131322098? Nawet dostałem osiągnięcie "legendarny" Spoko te nowe sterowniki
Rekomendowane odpowiedzi