Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, xtn napisał(a):

Juz kilka rzeczy w ostatnim roku przyszło z amazona z naklejkami kurierskimi na pudełku produktu, bez dodatkowego zabezpieczenia. Jeden przyszedł nawet bez żadnej taśmy. Każdy mógł otworzyć, zabrac rzecz i zamknąć pudełko. Dramat. 

Dlatego zaznaczajcie przy podsumowanie, że chcecie dodatkowe opakowanie. 

Domyślnie ta opcja jest odznaczona przy coraz większej ilości towarów. Tak zwana Eco przesyłka, ale za free możecie wybrać w kartonie 👍

Screenshot_20250425_171142_Amazon Shopping.jpg

Edytowane przez darekz
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No wychodzi na to, że jedyną rozsądną 5090 to brzydki Suprim :D

Oddaję mój głos na wygląd Suprima gdyż podoba mi się bardziej od Astrala zakładając klasyczny/standardowy montaż poiomo. Jeśli patrzeć od strony wiatraków to Astral wygrywa, ale przy zwykłym montażu poziomym, gdy widać długi bok, to wolę Suprima.

EDIT: jakby Suprim miał monitorowanie prądu na pinach złącza jak ma Astral, to już bym kupował Suprima 5090

Edytowane przez Ravenik
Opublikowano

Dopiero po tygodniu mogłem zabrać się za instalację 5070Ti Vanguard.

Dopiero po zainstalowaniu w budzie zauważyłem takie coś. Pal licho jeden zaznaczony fin ale to u góry to już jest zwyczajnie szpetne... za te pieniądze.

msi_vang.jpg

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, DR3GGO napisał(a):

Dopiero po zainstalowaniu w budzie zauważyłem takie coś. Pal licho jeden zaznaczony fin ale to u góry to już jest zwyczajnie szpetne... za te pieniądze.

msi_vang.jpg

Oesu xdd Zwrot bo później jeszcze przy gwarancji się wysrają, żeś nią jebnął

Opublikowano
13 minut temu, DR3GGO napisał(a):

Aj, zgłoszenie po tygodniu takiego uszkodzenia mechanicznego może skutkować przybiciem tego przez sklep jako twoja wina:kwasny: 

Opublikowano
5 minut temu, sovas napisał(a):

@Tester Wrażeń @PiPoLiNiO Ja tam będę go rozbierał, więc wywalone na wygląd, ale według mnie Suprim źle nie wygląda. Zależy co się komu podoba i do czego pasuje.

DSC01515.thumb.jpg.4b8cc1e5df7fa258c8d7627e377233b9.jpg

DSC01517.thumb.jpg.96d9891d93c14b4b8b26e548d9bc856a.jpg

DSC01522.thumb.jpg.c156122c8096080a03e7b03794d64db5.jpg

Piękny, przepiękny... Nie jest to wzornictwo z 3xxx czy 4xxx, ale nadal jest to wizualny ewenement 

Opublikowano
2 godziny temu, DR3GGO napisał(a):

msi_vang.jpg

Komuś w fabryce upadła przy pakowaniu. :E

Opublikowano (edytowane)

Powiem Wam, że jako fan zakupów na chłodno = "nie ucieknie" i obserwacji naprawy "chorób wieku dziecięcego", czytając ten wątek... jestem Z A L A M A N Y ! i raczej wyleczony.
W skarpecie jest na 5090 albo i kilka, świerzbi mnie, bo dawno niczego sobie do kompa nie wrzucałem, ale... no nie mam ochoty fundować sobie tego wszystkiego, co tu czytam, za własny szmal.
Rozumiem jakieś karciołki za 2K z lumpeksu. Ale kupować top topów (!), rolce i mesie GPU za furę siana i liczyć "na szczęście" w losowaniu egzemplarza, to jakaś kpina.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Upvote 5
Opublikowano
8 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Prawdziwe arcydzieło i przykład dla designerów na całym świecie, jak nie projektować wyglądu karty

Wszystkim nie dogodzisz. To jest jak z kobietami... Jednym podobają się blondynki, zaś innym brunetki.

Opublikowano
Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale każdy lubi fajne cycki, a suprim jest płaski jsk deska %-)

Ale ma fajną pupę i piękne dlugie nogi :D

Jednak z twarzy coś nie do końca pasuje :kwasny:

Opublikowano

Pewnie odpowiedź już padała, ale ciężko przekopywać się na bieżąco przez cały temat. Jest już jakiś fix na wyświetlanie temperatur w afterburnerze? HwInfo dobrze pokazuje (chyba), ale chciałem też mieć podgląd podczas gry. Chcę dorzucić do zegara, bo na poborze watów jest jeszcze spory zapas w 5070Ti.