Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Nowy kabel trzeba kupić czy wystarczą te pierwsze?

Jest wsteczna kompatybilność, więc powinno wszystko działać.

Ale 12VHPWR to taki mocno średni standard.  :E 

Opublikowano

@PiPoLiNiOWidzę jednak dalej ciągniesz temat. Asusy, to najpopularniejszy brand, a więc przykładów potencjalnych grających cewek może być sporo. Ale co to ma do rzeczy do mojej opinii? Tutaj nie chodzi o asusy, pierdzenie cewek, ale jak się odnosisz do innych. A już tego trochę widziałem w ostatnich 2 tygodniach. Widzę trudno to zrozumieć, może więc wolny tydzień pomoże ci przeanalizować swoje gówniarskie postępowanie. 

e:

Posty uprzątnięte. 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Masz TUF 4090 czy dalej piszesz aby pisać? Bo ja miałem i chłopaki też. Więc wypowiadamy się o faktach. A Ty? 

Pisał wyraźnie @Kelam w kontekście rtx 3xxx i obecnej generacji, jeszcze vote'a mu dałem ponieważ zgadzam się z opinią. Możesz wklejać sobie dramy z reddita i podobnych lamerskich portali i do świąt 😎 Nie wiem ile miałeś Rtx'ow ale  samych ampere przetestowalem z 15 sztuk albo lepiej, (wszystkie Asusy łącznie z liquid cooling, suprim, vision, x trio, mastery, zotac) i w każdej mniej lub bardziej grały cewki. Najmniej w suprim, Asus strix lc i aorus master. W niektórych pomagało wygrzanie karty przy kilkudniowym OC w innych nie pomagało, kwestie losowe. 

Opublikowano (edytowane)

Z cewkami to akurat conajmniej od Turingów temat był wałkowany wszędzie, na forach czy w necie. Ludzie losowali karty, kupowali wielosztuki żeby znaleźć najmniej piszczące egzemplarze. To jest kwestia losowa, chociaż niektóre serie i modele rokowaly lepiej inne gorzej. To samo będzie prawdopodobnie przy serii 5xxx tylko cena pewnie ograniczy hurtowe zakupy lol. 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Upvote 1
Opublikowano

Przy 4090 najmniej na cewki marudzą posiadacze inno3d, zotac, palit, gainward i giguś gaming OC. 

Asus i MSI najwięcej wpisów odnośnie cewek, temat obserwuje od początku bo przy kolejnym zakupie nie chce już wyjca, a miałem piszczące MSI 2080 i teraz drące jape Gigabyte 3080. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Za ile poszła?

Za 6500zł, gostek prawie 300km po nią jechał w jedną stronę :E, dosłownie 20min po wystawieniu na OLX ją zaklepał.  Więc nawet nie jestem za bardzo stratny, bo kupiłem 1,5 roku temu nówkę za 7250zł a brałem na firmę.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
29 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Za 6500zł, gostek prawie 300km po nią jechał w jedną stronę :E, dosłownie 20min po wystawieniu na OLX ją zaklepał.  Więc nawet nie jestem za bardzo stratny, bo kupiłem 1,5 roku temu nówkę za 7250zł a brałem na firmę.

Może nie zauważył że następna plandemia dopiero za dekadę będzie xd

Opublikowano
3 godziny temu, Gret napisał(a):

3090ti vs 4090 to było z 70-80%? 

Jak by tak teraz zrobili 80% mocniejszą 5090 uuu

Z premierowych testów PPC w 4k było prawie 55%.

Ale do 3090Ti niezbyt sens jest porównywać. Bo 3090Ti nvidia dała dopiero bardziej przy końcu generacji Ampere.

Do 3090 premierowo było 70% :E

Ale tam dużo do powiedzenia miała zmiana procesu z bidnego samsungowego na TSMC. To był olbrzymi skok w dzięki zmianie procesu. Obecnie dostaniemy jedynie lifting w tej kwestii.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Maxwell też dostał sprawdzone 28nm a ładnie dawał. Natomiast specyfikacja 5080 i 5070 wygląda ultra biednie.Jesli to nie bzdury oczywiscie albo wpadnie dlss4,bo musi. coś za bardzo skrojone te nowe karty 

Edytowane przez Karro