Zależy jak dużego fioła.
Używane komputery nie są bezpieczne. Da się je uratować stawiając Windows na nowo (instalka z innego PC) oraz wcześniej diskpart clean. Ale nadal narażone jest UEFI choć bardzo mało realne by coś tam było, secure boot jeszcze to zmniejsza niemal do zera. Pewniak to flash programatorem, ale wtedy ktoś z fiołem będzie się bać serwisu.
No i te krypowaluty trzeba trzymać w kopiach. Kompletnie się na tym nie znam, nie korzystam, ale wystarczy mi, że są maniacy gotowi przeszukiwać śmietnik. Bodajże w UK sprawa o jakieś 100 mln funtów itp. Ot taki pacan trzyma wszystko na pełnym ryzyku, nawet jeśli bictoin zdrożał to nie aż tak. Wiem, że firmy dane o wartości miliona trzymają na SSD QLC wartym 100 zł itp. Typowo ludzie dane warte dla nich 10-100 tys trzymają na tanim dysku bez kopii, filmy ze ślubu, cenne zdjęcia rodzinne itp.
Kontynuacja historii:
Skończyłem walki z dzikami i z tymi bandytami, zbieram łup, a nagle kolejna grupka mi się pojawiła i do mnie strzela. To chyba nie tak ma to wyglądać?
Kompilację robi bardzo szybko, nie ma problemu, znaczniki mają nową kolorystykę- szczególnie te gdzie mamy jakieś fanty do zebrania.
edit:
Zbieram łup, kolejni się pojawili i nie dają mi pozbierać łupu po poprzednikach. co za patologia w tej grze
Zgadzam się z tym wyżej i z Gordonem
To jest patologia.
W snach można pomarzyć, że kiedyś zaczną ponosić konsekwencje. Ale nie powinny to być konsekwencje grzywny, tylko zakazu wykonywania zawodu w UE.
Wtedy by się każdy z nich 3x zastanowił przed wypisywaniem recept online, przed prywatnymi wizytami które naciągają ludzi itd.
Tak samo każdy kto studiuje medycyne za darmo, powinnien mieć obowiązek przepracować X lat w szpitalu lub spłacić studia.
Więc tak, nadal dziwne ładowanie cieni, rozjaśnianie po wyjściu z budynku, brzydko to wygląda. Wydajność raczej taka sama tu nic się nie powinno zmienić jak dla mnie.
Najważniejsza zmiana jaką zauważyłem jest związana z A-life 2.0, a nie sorka 1.3, bo taki mamy patch i mam z tego :
Zrobiłem kilka kroków za bramę ze strażnikami, nagle pojawiły mi się- sprawdzając mapę na PDA, 5 mięsaczy i mnie zaatakowało, pod samą bramą ze strażnikami.
Poszedłem do jakiegoś małego ośrodka- po drodze mijałem grupkę 6 npców, w ośrodku już mnie z daleka widzą, strzelając się z nimi zostałem napadnięty znienacka przez 4 dzików, ale to fajne, tak nagle walczyć na kilku płaszczyznach, nie za dużo? ale pewnie mogły usłyszeć strzały, ja je nie widziałem, więc mnie zaskoczyły.
Rekomendowane odpowiedzi