@Zachyten filmik na YT obejrzany i chodzi o wyłączenie monitorowania "power GPU". Niestety też bez zmian.
@NoviAMGshadery czyszczone, sterowniki wywalane przez DDU i instaluję tylko niezbędne bez hd audio czy tej aplikacji experience. Ustawienie PCIe bez zmian, rezisebar również. Ogólnie mi umknęło, a ty masz kartę AMD. Myślałem, że też nvidia.
@sniper76CPPC ustawione na auto, cache, frequency czy driver bez skutku
Ogólnie to nie jest tak, że z każdą pierdołą lecę na fora, ale tutaj jest to dla mnie dziwny przypadek.
Ja tam sobie od listopada 2023 zrzuciłem 25 kg (z 92 do 67 i mniej więcej tyle trzymam - po świętach wiadomo jak będzie ). Zacząłem jeść tylko troszkę mniej i włączyłem do tego więcej ruchu, rower stacjonarny w zimne dni, jak się zrobiło cieplej to rowerek i do lasu. Od września 2023 w ogóle porzuciłem napoje gazowane i słodycze w dużych ilościach. Problemy ze zgagami odeszły z miejsca.
Ogólnie człowiek się zrobił pełny energii i bardzo ruchliwy, można by rzecz, że druga młodość przyszła.
Teraz muszę jeszcze kontuzję ręki wyleczyć, łokieć tenisisty od lipca za mną chodzi, ale coś tam się zaczęło poprawiać. Jak wyleczę, to pójdę na siłkę nabrać trochę masy, ale tym razem mięśniowej. Tak czy tak, jak tłuszczyk zszedł, to bez siłki się pokazało to i owo.
@Adikon Wszystko masz ok. Masz gamepass? Jeśli tak to zainstaluj NFS Unbound, wejdź do gry i pojeździj minutę. Zobacz czy będzie stuter czy nie. Tu jestem pewny że być go nie powinno.
Najważniejsze pytanie, instalowałeś sterowniki do chipset? Jak przeszedłem na ryzen to nie wiedziałem, że trzeba je instalować i wtedy faktycznie był stutter i problem z FPS. Ale to było na 7950X3D, więc był problem z parkowaniem bez sterowników. Ale może u Ciebie też coś nie tak bez sterów
Oczywiście że nie jest to wymagane, ale po takiej ingerencji w kod gry i tysiącach poprawek, to wręcz proszenie się o dodatkowe problemy w już problematycznej grze. Same modyfikacje z Nexusa mogą zepsuć ci rozgrywkę, a co dopiero tak duża ilość zmian i fiksów.
Rekomendowane odpowiedzi