Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

AMD oraz Nvidia są w zmowie cenowej, ten Radeon nie będzie lepszy poza większą ilością VRAM. 

Oni już wszystko ustalili między sobą za kurtynami. 

Edytowane przez SmogSmok
  • Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

FG 2.0 musi dodawać dużo klatek żeby ta seria miała sens:E

Spokojnie, będzie jak zwykle. Zgrzytanie zębami jak zawsze, a poźniej marsz do sklepu ;) Oni tam już dobrze wiedzą jak zachęcić do kupna. Tylko my tego jeszcze nie wiemy. 

22 minuty temu, SmogSmok napisał(a):

Oni już wszystko ustalili między sobą za kurtynami. 

Z tym to nie mam nigdy wątpliwości :D niektóre modele są jak od linijki zrobione .

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Roman_PCMR napisał(a):

Ghostingu nie przeskoczysz

No to jest to za co nie nawidzę FG. O ile są gry jak Cyberpunk gdzie już to zredukowano do minimum, tak w takim Wukong to jest dramat w kwestii UI i jego ghostingu i artefaktów. 

Dlatego ja chcę po prostu, aby 5090 z zwykłym DLSS JAKOŚĆ, dawała w 4k z PT 60 fps. Wtedy będę ukontentowny i mogę zrobić siad płaski do laski przed Panem Kurteczką. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Eh nie wygląda to dobrze, chyba się zmieni kolory w obudowie na czerwone jak tak dalej pójdzie.  Ten RTX 5070 to wygląda jak wersja 5060 ^^

471402822_1131553031650706_2510452677546561546_n.thumb.jpg.8f56486a6d51656aa5f4d55af7d64b5d.jpg

Czyli z tej tabelki można wywnioskować że 5070 ti będzie wydajniejszy od 4070 ti ile % ? (jeśli chodzi o same fps bo RT to wiadomo lepsza wydajność) patrząc na te parametry to głównie na rdzenie czy jakoś ogólnie?

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

Patrząc na RTX 5070 do którego puszczałem oczko, to wygląda jak typowa podmiana pamięci na nowsze i praktycznie nic więcej z tego nie wynika, czyli lipa, to może nawet dostać manto od RTX 4070 Super.
Trzeba będzie zweryfikować swoje zapędy, zachcianki.
Specyfikacja RTX 5070 TI na pewno wygląda o kilka półek lepiej, a do dokładnych wniosków trzeba będzie poczekać do premiery, ewentualnie przecieków o ile jakieś się pojawią, by rozgrzać atmosferę i popcorn w mikrofali.

• Sad 2
Opublikowano
41 minut temu, Reddzik napisał(a):

Patrząc na RTX 5070 do którego puszczałem oczko, to wygląda jak typowa podmiana pamięci na nowsze i praktycznie nic więcej z tego nie wynika, czyli lipa, to może nawet dostać manto od RTX 4070 Super.
Trzeba będzie zweryfikować swoje zapędy, zachcianki.
Specyfikacja RTX 5070 TI na pewno wygląda o kilka półek lepiej, a do dokładnych wniosków trzeba będzie poczekać do premiery, ewentualnie przecieków o ile jakieś się pojawią, by rozgrzać atmosferę i popcorn w mikrofali.

Nie ma opcji żeby dostało manto od 4070 super przy takiej przepustowości, nowszej archi oraz tak wysokim poborze. 

38 minut temu, Brolly napisał(a):

No ja czekam na tego 5070 TI , szkoda że chociaż 18-20 gb v ramu mu nie dadzą ale 16 lepsze niż 12 :E

Jeśli 5070ti wyprzedzi nieznacznie 4080S to więcej jej pamięci nie będzie potrzebne bo i tak prędzej umrze na brak wydajności :D  

Godzinę temu, Brolly napisał(a):

Czyli z tej tabelki można wywnioskować że 5070 ti będzie wydajniejszy od 4070 ti ile % ? (jeśli chodzi o same fps bo RT to wiadomo lepsza wydajność) patrząc na te parametry to głównie na rdzenie czy jakoś ogólnie?

Więcej cuda, większy pobór, dużo szybsze pamięci i nowa archi. Nie da się tego obliczyć ale skok powinien być całkiem całkiem plus 4gb vram więcej. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Brolly napisał(a):

Obstawiam poziom 4080S

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Nie ma opcji żeby dostało manto od 4070 super przy takiej przepustowości, nowszej archi oraz tak wysokim poborze. 

Jeśli tak piszesz to jeszcze jest jakaś nadzieja, ale wraz z premierą przyjdzie weryfikacja, w najgorszym razie zostanie alternatywa o ile taką będzie po testach RX 9070XT, tu szczególnym plusem dla mnie 16gb vra, bo nie zamierzam za szybko lecieć do sklepu wymieniać kartę, liczę na spokojne 3 lata, czy to korzystania z DLSS czy bez, nadal też grywam w stare gierki.

edit:
Patrząc przez pryzmat mojej karty, która ma GDDR6X względem GDDR6 i tak dostała wielkie G w porównaniu do normalnej wersji widząc testy na ITH

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No to jest to za co nie nawidzę FG. O ile są gry jak Cyberpunk gdzie już to zredukowano do minimum, tak w takim Wukong to jest dramat w kwestii UI i jego ghostingu i artefaktów. 

Dlatego ja chcę po prostu, aby 5090 z zwykłym DLSS JAKOŚĆ, dawała w 4k z PT 60 fps. Wtedy będę ukontentowny i mogę zrobić siad płaski do laski przed Panem Kurteczką. 

Dokladnie, a dostaniemy wieksza moc o 10% ale lepszy FG o 70% i beda sie chwalil ze:

UP TO 70% MORE POWERFULL!!!!