Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Element Wojny napisał(a):

No to bierz tego 9070XT, ale celuj w dobry model. 

Gorzej jak ten rx 9070xt okaże się wydajnościowym potworem na poziomie rx 7800xt tylko z lepszymi ficzerami i za bagatelne większy hajs bliższy 3k zł na premierę XD Bo jakby nie patrzeć, coś czuję że te 9070 będą walczyć z rtx 5060ti czyli to może być karta z półki rx 7700 XT tylko generacje nowsze.

Opublikowano
28 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Najlepsze jest to, ze wydajemy tyle pieniedzy na te sprzęty, a pozniej wychodzi taki starfield albo dragon age veilguard  **haha

Proponuję odpalić senua2 i zobaczyć jaką oprawę i sensowne fps może mieć gra, i to na niesławnym ue5. ;)

Opublikowano

Jeszcze chwila i granie na sprzecie w abonamencie bedzie coraz bardziej opłacalne.

Dajmy takie geforce NOW - po updejcie z serwerami w PL miałbym ochotę spraedzić, czy coś się zmieniło.

Najvardziej ułomne były logowania do gry ..

Opublikowano
1 minutę temu, zozolek napisał(a):

Dajmy takie geforce NOW

W GeForce NOW najgorszy jest ten limit 100 godzin w miesiącu. Co prawda mało osób ma tyle czasu na gejming, ale sama świadomość, że mogą cię odciąć od wykupionej usługi nie nastawia optymistycznie. 

• Haha 1
Gość P.Wiśnia
Opublikowano (edytowane)

(chyba)Pełny harmonogram CES 2025 jeżeli chodzi o graczy:

6 - poniedziałek:

7 - wtorek:

8 - środa:

• 20:00 - ASRock
  • 22:00 - INNO3D
Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
5 minut temu, Ryza napisał(a):

9070 będą walczyć z rtx 5060ti

Jak taki rtx 5060Ti da mi ok 80-100% więcej FPS w rasteryzacji to biorę, inaczej nie ma szans. Taki 7900XT właśnie to oferuje, to tylko przykład, RTX 5070 odpada z racji braku 16gb vram. Obstawiam, że nie będzie informacji o rtx 5060Ti na tej prezentacji, więc można tylko wróżyć. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Najgorsze jest to, że w czasach DLSS wymuszają trochę zmiany GPU co serie, skurczybyki

Wyłącz Rt to karta będzie na długie lata:faja:

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Zero szans, ta karta wyjdzie najszybciej za kilka miesiecy.

Jakby się tak stało, że będzie taka sama wydajność jak te Radki o których tak piszę, to poczekam do marca, ale raczej obstawiam, że będą słabsze, więc raczej nie będę tyle czekać.

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Zbyt pokochałem RT, wielokrotnie słysze od ludzi, że RT zbyt dużo wymaga, wyłącz je itd., jednak dla mnie ma zbyt piękny wpływ na doświadczenie :)

Hdr i  tak lepszy.

• Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

W GeForce NOW najgorszy jest ten limit 100 godzin w miesiącu. Co prawda mało osób ma tyle czasu na gejming, ale sama świadomość, że mogą cię odciąć od wykupionej usługi nie nastawia optymistycznie. 

Jeśli ktoś miał lub zakupił dostęp do GeForce Now przed 2025 to limit 100 godzin będzie miał  dopiero od 2026

Parę razy połączyłem się z serwerem w Wawie i w takim Wukongu działało to dobrze

Opublikowano
2 minuty temu, Zhao napisał(a):

Jeśli ktoś miał lub zakupił dostęp do GeForce Now przed 2025 to limit 100 godzin będzie miał  dopiero od 2026

Parę razy połączyłem się z serwerem w Wawie i w takim Wukongu działało to dobrze

100h misięcznie to nie tak mało ..

Za rok włoża tam rtx 5080 i zrobią nowy pakiet ultimate.

Granie wszedzie na każdym urządzeniu, napewno ma sporo plusów.

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

No, pierwszym z nich jest malutki ekranik smartfona i brak jakiegokolwiek porządnego sterowania :E

Zaraz za super szybkim i wydajnym polaczeniem internerowaym ktore teraz przeciez jest wszedzie :hihot:

Na switchu grają miliony ludzi i się zachwycaja. Napewno 2 biorę w ciemno.

A jaki problem pidłączyć pada pod telefon .. ?

Opublikowano
22 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Bo sprzęt dziś jest tyle wart co gry, w które można na nim pograć.

Czyli niewiele jak patrzymy tylko na nowości :hihot:

Ja obecnie gram w pixelowego Sea of Stars. I ta gra mimo, że nie ma oprawy AAA, nie ma nawet AA.

Wygląda trochę okiem wyobraźni, artystycznie jest dopicowana w tym pixel arcie, to dosłownie kosi pod względem gameplayu, eksploracji, układu map/świata, RPG i przygody coś takiego jak np. ostatni Dragon Age :E

• Like 1