Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

8 minut klikania na aplikacji karty i powrotu do ulubionych:

Mamy to :clap:

Screenshot_20250220_150904_x-kom.thumb.jpg.796ebf151c23bb79256936ddd88154f0.jpg

Screenshot_20250220_150915_x-kom.jpg

Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Chciałem Gigabyte Windforce, ale udało się tylko Ventusa 3X. Może w innym sklepie uda się go złapać. 

Za wolno klikałem, ale może i to dobrze.

RTX5070Ti.thumb.jpg.321e4b54efd23e9b2c5ccd31fcbcf37d.jpg

Coś ty MSI odwaliło z tym Venusem. xD

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, damyan123 napisał(a):

Vanguard przekozak ale już tak blisko cenowo 5080 że chyba słabo opłacalny. Robisz UV na 5080 i wio. Tylko trzeba by było poczekać na ceny MSRP. 

No właśnie robisz oc na Vanguardzie na odblokowanym limicie mocy i wio :E Karty się zbliżą i kto będzie miał lepsze chłodzenie. 

Btw. Upolowałem Vanguarda. Sprzedałem 4090'kę. Stać mnie :E

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, soundvibez napisał(a):

Nie chodziło mi o zaglądanie komuś do portfela tylko o mentalność oraz jak taką sprzedaż widzą korporacje.
Niedługo ludzie zaczną się cieszyć z byle ochłapu rzuconego przez łaskawe korporacje, w podwójnie zawyżonej cenie, ALE KUPIL! XDD

Ale przecież ja sobie z tego świetnie zdaję sprawę. To samo robi sony z wyceną ps5pro. Ale co można zrobić, 8 lat ma już mój staruszek i to pewnie mój ostatni zakup pc zanim się całkiem zestarzeję a chcę jeszcze zagrać w nowe gry. Na szczęście kasę miałem odłożoną od 4 lat a że trafiłem na tak tragiczne czasy to nic nie zrobię :/

Edytowane przez Nightdew
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, areczek1987 napisał(a):

Znaczy będę miał

Screenshot_2025-02-20-15-09-11-230-edit_com.google.android.gm.jpg

Sam myślałem czy nie wziąć bo mi się optycznie podoba, tak do testów (najwyżej bym zwrócił i by ktoś w outlecie za stówkę mniej kupił XD), daj znać jak dojedzie i jak potestujesz, szczególnie temperatury i głośność :) 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
Teraz, Johnny Tomala napisał(a):

MSI Ventus OC w apce Komputronik za 3899 jest. Ja poluję na inne modele, nie na tę suszarkę. 

Ten jeden model omijaj dalekim lukiem, w testach glosnosci/temperatur ta karta jest dwa levele nizej od identycznie wycenionego Asusa Prime i Giga Windforce. 

Opublikowano
1 minutę temu, AvengerGT napisał(a):

No właśnie robisz oc na Vanguardzie na odblokowanym limicie mocy i wio :E

czy lipton nie wspominał że na MSI 5070ti nie sa poblokowanie limity mocy :P

Opublikowano
3 minuty temu, Nightdew napisał(a):

Ale przecież ja sobie z tego świetnie zdaję sprawę. To samo robi sony z wyceną ps5pro. Ale co można zrobić, 8 lat ma już mój staruszek i to pewnie mój ostatni zakup pc zanim się całkiem zestarzeję. Na szczęście kasę miałem odłożoną od 4 lat a że trafiłem na tak tragiczne czasy to nic nie zrobię :/

Ale czaisz ze kwartał temu taniej byś kupic 4080s który jest lepszy od tej karty? :)

Opublikowano

Chciałem wyśmiać to:

image.thumb.png.eb431d5e6013f9b9619b1bd36d523372.png

I napisać, że taką reklamą to xkom sobie robi antyreklamę, bo mi by było wstyd takie coś wklejać

MSRP+VAT to 3700zł.

Ja rozumiem, że to nie całkiem wina sklepu, a MSI i dystrybutorów, ale 

A potem zobaczyłem to:

4 minuty temu, FszoQ napisał(a):

Vanguard z stronki MSI za 4879zł ustrzelony!

Jest zima, a niektórym chyba zabrakło zimnej wody. Przecież to nie tak, że jak teraz nie kupicie to do września nie będzie. To nie 5090tka.

To jest 5060tka z naklejką "5070ti". Te GPU jest nieduże i wykorzystuje odpady. Nie ma żadnego statku Evergreen, który coś korkuje. Nie ma pandemii. Nie ma rozpoczynającej się wojny na Tajwanie. Nie ma asteroida, który za tydzień zderzy się z Ziemią.

Tego 5070ti będzie od groma i ciut ciut już za góra kilka tygodni. 

No ale jak ktoś już musi to może lepiej trochę dopłacić i kupić to

image.thumb.png.3862769a9a4184910993a8d6c4f69994.png

;)

Co tu się dzieje. Chyba otworzę firmę sprzedającą ręczniki w pakiecie z butelką wody i kostkami lodu. Nazwę to "Chillforce 5000"

• Upvote 2
Opublikowano

Nawet mi x-kom serduszko dał na screenie z zakupu, porządna firma, nie wiem co pipolinio do niej ma :E

Opublikowano
2 minuty temu, Nightdew napisał(a):

Ale przecież ja sobie z tego świetnie zdaję sprawę. To samo robi sony z wyceną ps5pro. Ale co można zrobić, 8 lat ma już mój staruszek i to pewnie mój ostatni zakup pc zanim się całkiem zestarzeję a chcę jeszcze zagrać w nowe gry. Na szczęście kasę miałem odłożoną od 4 lat a że trafiłem na tak tragiczne czasy to nic nie zrobię :/

Nie no generalnie, to udanej zabawy przy nowych grach, sam mam trochę lepiej bo siedzę na RTX 2060, ale skoro wytrzymałem tyle to jeszcze wytrzymam i nie będę po prostu przepłacać.
Zwłaszcza że idzie wiosna, lato wiec coraz mniej czasu będę spędzał przed kompem a więcej na działce - także na dobrą sprawę jak nie w przeciągu miesiaca/dwóch to będę kupował dopiero na jesień.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Nightdew napisał(a):

Tragiczne czasy to były po premierze serii 3XXX i kopaniu ETH. Wtedy przebicie na kartach było 200-300% MSRP za modele serii 80 ^^. Można było samemu kopać, a później wyjść w odpowiednim czasie i jeszcze na karcie zarobić XD

Teraz to jeszcze nie jest źle w porównaniu do w/w.

Edytowane przez BarBar009