Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mar_s napisał(a):

A może wyjaśnijcie to sobie na PW co? Bo jeszcze chwila i nie będziecie mieli dostępu nawet do tego.

To nie jest miejsce na takie sprzeczki.

ja skonczylem po ostatnim poscie, ale to ze sie postuje czyjas prywatna konwersacje to sobie zapamietam :)

takich chwytow sie nie stosuje bo tez moglbym postowac co on pisal, a do takiego poziomu sie nie znize.

@PiPoLiNiO to jeszcze pokaz na forum jak pozniej 2x probowales ja ode mnie dalej kupic po tekscie ze jej juz nie chcesz :)

jak ci napisalem juz 'nie to nie' wczesniej i uznalem temat za zamkniety i przestalem twoje oferty traktowac powaznie.

12 minut temu, tomcug napisał(a):

Ja tu widzę, że po prostu sam zrezygnowałeś %-)

tak zrezygnowal ze jeszcze 2x probowal ja kupic.

jak napisalem wyraznie 'nie to nie' i z moje strony juz nie bylo oferty sprzedazy mu.

ot taki jakis targ na panienke 'moze wezme, a moze nie wezme, ale daj taniej... " :D

generalnie karta miala zostac u mnie, ale po gadce z tym obcokrajowcem finalnie ja sprzedalem a tez mu pisalem ze mysle czy jej sobie nie zostawic.

ale jak mi facet napiusal 'biore za xxxxxx i jestem za 20 minut' to 2x sie nie zastanawialem bo druga karte zawsze moge sobie kupic.

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
Godzinę temu, Tornado3 napisał(a):

a reszta czyli 98% serwisów w sieci pokazuje dokładnie na odwrót :D

Ponieważ wallec wrzucił foty m.in. z moich testów, to muszę się odnieść. To normalne, że w zależności od miejsca testowego będą różne relacje między Adą a Blackwellem w różnych recenzjach w tych samych grach. Do tego wallec wyselekcjonował te przypadki, które potwierdzają tezę, a zignorował resztę. Po uśrednieniu całości w moim teście wyszło 11-13% przewaga 5070 Ti nad 4070 Ti.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

jak ktos proponuje jedna cene, a potem jakimis lewymi sztuczkami chce ja zbijac, a do tego chce karte zwraca po zakupie jak mu cos nie przypasuje to moze ktos na to pojdzie.

ja po takich akcjach sprzedalem komus innemu, szczegolnie ze najpierw sei totalnie wycofal z zakupu, a pare dni pozniej znowu byl chetny, ale za mniej

ja szukalem kupca, a nie zachowania panienki na wydaniu 'moze wezme, a moze nie wezme, ale z ceny spusc... " :E

ten ziomek sam zaproponowal cene, ktora mu pozniej nie pasowala

czego nie rozumiesz?

mial swojego astrala, mogl go trzymac, kupil za tyle samo co ja

a sprzedal wybrakowanego drozej niz kupil :)

no to jest w porzadku postepowanie wobec nabywcy

Dobra. Nie wtrącam się. Załatwcie to między sobą.

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

u mnie zostaje to co przykuje jakos moja uwage :D

4090 tez mialem z 8 sztuk  sumarycznie.

trio i tuf poszly nierozpakowane nawet do nowych kolegow ;D

astral mial zostac u mnie, ale potrzebujacy jej mocniej dal cene nie do odrzucenia.

i bym byl troche glupi nie wykorzystujac okazji.

9950x3d mi sie spodobal po testach, a myslalem ze bedzie gorzej

poza tym nadal w mojej sztuce jest nieodkryty potencjal

wiec jeszcze troche testow finalnie przede mna :D

i tak jak na 5090 troche sie zawiodlem, tak 9950x3d wyral pozytywne wrazenie.

zupelnie odwrotnie niz zakladalem

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Ja tu widzę, że po prostu sam zrezygnowałeś %-)

On później znowu chcial ja 2razy kupic, ale taniej jeszcze :). Ale koniec offtopa.

Pokazuje tylko to co jemu jest wygodne

Ja sie nie znize do poziomu wrzucania prywatnych rozmów.

A co do mironet.pl wzialem gigabyte na testy i porownanie z 9070 xt taichi szybkie w WOT i Dune:Awakening - w becie, nie benchmarku, bo mam dostep.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tomcug napisał(a):

Ponieważ wallec wrzucił foty m.in. z moich testów, to muszę się odnieść. To normalne, że w zależności od miejsca testowego będą różne relacje między Adą a Blackwellem w różnych recenzjach w tych samych grach. Do tego wallec wyselekcjonował te przypadki, które potwierdzają tezę, a zignorował resztę. Po uśrednieniu całości w moim teście wyszło 11-13% przewaga 5070 Ti nad 4070 Ti.

Specjalnie 5 minut szukałem najlepszych możliwych scenariuszy widząc, że tornado wrzucił swoje wyniki na taktowaniach 3100+MHz z karty, która zwraca bo na stocku ma powyżej 70 stopni i nieakceptowalny hałas, a sam wspomniałem tylko "bywa lepsza" :-)

Edytowane przez wallec
Opublikowano
Godzinę temu, Zhao napisał(a):

Co tu się dzieje...Od kolegów do wrogów tylko jeden RTX;D

Panowie - relax bo  podróż w Bieszczady czeka;)

Kara będzie taka ze oddają swoje RTX'y, jeden jedzie do mnie drugi do ciebie. :hihot:

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, wallec napisał(a):

a sam wspomniałem tylko "bywa lepsza" :-)

po czym wrzuciłeś specjalnie wyszukane wyniki gdzie nie bywa lepsza :boink: no chyba że ta lepszość to niższy hałas i temperatury to wtedy jak najbardziej

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tornado3 napisał(a):

po czym wrzuciłeś specjalnie wyszukane wyniki gdzie nie bywa lepsza :boink: no chyba że ta lepszość to niższy hałas i temperatury to wtedy jak najbardziej

Bo nie mogłem znaleźć gdzie to widziałem, a nie chciałem wyjść na mówiącego nieprawdę, dlatego wkleiłem "równe", ale jeeeest, znalazłem - nie skłamałem xD

image.thumb.png.8dedf74d307d2a10f784422a86833fb7.png

Opublikowano (edytowane)

@Fenrir_14 zafoliowana była normalnie, ale jeszcze nie widziałem tyle folii na karcie :), pierwsze wrażenie spoko, bo czuć tę solidność. Cewek na pulpicie nie slychac, a Cyberek i Steel Nomad slychać dyskretnie (nie robilem UV), jest nawet lepiej niź w Suprimie Liquid, ktorego mialem, ale za to słychać pompkę. Nie jest jakoś uciązliwe, ale w Liquidzie byla totalna cisza. Wyczytalem, ze to czesta przypadlosc u Asusa.

Testy powrzucam w tygodniu. Dzis juz nie dam rady. 

Edytowane przez DżonyBi
  • Thanks 2
Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

Byly dzis znowu?

A myslalem czy na takiego polowac :)

Tak wskoczyły raczej po sztuce moja i jeszcze jedna zotac solid oc. Patrzałem z przyzwyczajenia i mi się przyfarciło😂

Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem uV mojej 5070Ti i przy cyberkowym benchmarku

Stock

2827Mhz 1040mV gpu 72st 240W RPM 1400 fps 66.5

UV +1500 Memory clock

2790MHz 900mV gpu 66st 200W RPM 1200 fps 71.5 

Chyba w porządku no nie? 

Edytowane przez muszka
Opublikowano
4 minuty temu, muszka napisał(a):

Zrobiłem uV mojej 5070Ti i przy cyberkowym benchmarku

Stock

2827Mhz 1040mV gpu 72st 240W RPM 1400 fps 66.5

UV +1500 Memory clock

2790MHz 900mV gpu 66st 200W RPM 1200 fps 71.5 

Chyba w porządku no nie? 

A w czym ten FPS z 66.5 na 71.5?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

A w czym ten FPS z 66.5 na 71.5?

Benchmark cyberka, wszystko na ultra DLSS Balanced, PT, bez FG.

Edytowane przez muszka