Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, RTX5090 napisał(a):

niech tylko ficzery DLSS 4 działają jakoś na 4090 i można spokojnie posiedzieć na karcie.

Wszak będzie to drugie najwydajniejsze GPU świata. 

Nie ma szans. Jak wtedy pokażą na wykresach że 5080 jest jednak 2x szybsza od 4090:lol2:

• Haha 2
Opublikowano

Wiadomo, że do 7 stycznia to tutaj nic prócz spamu, beki, leakow i fejkow raczej nie ujrzymy.

Jak ktoś jest na to przeczulony to mogę od razu polecić powrót 7 i czytanie od tego dnia.

:E

"Głowa do góry, głowa do góry nie daj się zwariować"

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Mogą podać niską cenę a potem odwalą nr jak Sony z napędami:kwasny:

Przecież jedyne co ma to na celu, to pozbycie się płyt, a więc rynku wtórnego. Dla mnie główna zaleta konsol, którą chcą ubić. No i gry kupujesz drożej online z DRM, która nie jest nawet Twoją własnością.

Edytowane przez DyndaS
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Wiadomo, że do 7 stycznia to tutaj nic prócz spamu, beki, leakow i fejkow raczej nie ujrzymy.

Ja się zastanawiam czy jak wstanę to czy wejść tutaj czy najpierw na YT i obejrzeć pełną prezentację :E

Opublikowano
53 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

To bierz od kogoś pewnego z forum.

Ta karta była kupiona od kogoś z forum, to nie był tzw "no name", miałem problem z gorącym hot spotem, nawet miałem temat na forum o tym, że MSI przyjęło mi kartę poza sklepem, bo sklep splajtował.

Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ta karta była kupiona od kogoś z forum, to nie był tzw "no name", miałem problem z gorącym hot spotem, nawet miałem temat na forum o tym, że MSI przyjęło mi kartę poza sklepem, bo sklep splajtował.

Chcesz 4070FE ? ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Chcesz 4070FE ? ;) 

Nie, dziękuję za dobre chęci. Szukam czegoś o wydajności minimum 4070S i najlepiej z 16gb vram. Więc czekam na prezentacje i wtedy się dowiem co i jak. Aktualnie to 9070XT 7900XT lub RTX 5060Ti, jeśli będzie mieć w miarę wydajność, ale obstawiam, że nie. RTX 5070Ti poza możliwością a nawet chęciami, bo nie dam tyle za kartę, granica ok 3tyś, ale wiadomo że im taniej tym lepiej :E

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie, dziękuję za dobre chęci. Szukam czegoś o wydajności minimum 4070S i najlepiej z 16gb vram.

16GB to minimum. Powiem Ci że kompletnie nie rozumiem opcji 5060Ti z 16GB i 5070 z 12GB - jaki w tym sens? Kto miałby brać niby szybszą kartę z mniejszą ilości pamięci, kiedy zaczyna jej brakować? 

• Upvote 1
Opublikowano

CUDA zmieniło świat i z tym nie ma dyskusji. Jensen miał wizję i przez lata pchał CUDA do konsumenckich GPU, AMD obudziło się teraz w erze AI z ręką w nocniku i ma swój niedorobiony ROCM z którym nikt nie chce mieć nic wspólnego.